• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.6°C / 17.9°C
  1 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 12.8°C
  0 BF
  91%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.5°C
  4 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 13.9°C / 14.1°C
  2 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 12.2°C
  3 BF
  91%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 8.4°C
  3 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 15.6°C
  3 BF
  97%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.0°C / 19.8°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 15.9°C / 18.9°C
  3 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.1°C / 19.9°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  3 BF
  74%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  5 BF
  79%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  12°C 10.5°C / 11.9°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.5°C / 10.5°C
  1 BF
  91%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.9°C
  1 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 13.8°C / 18.1°C
  0 BF
  92%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 12.1°C / 15.5°C
  1 BF
  95%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.9°C
  1 BF
  90%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  1 BF
  90%

Ο όμιλος Σκάι συνεχίζει να παραβαίνει τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία αναμεταδίδοντας από το ραδιόφωνό του στους 100,3 την τηλεόρασή του

Παύλο Τσίμα ακούγαμε και δεν βλέπαμε

 • A-
 • A+

Το κόλπο από τον όμιλο Σκάι ήταν απλό και... κλιμακωτό. Πρώτα απέλυσαν ή «απελευθέρωσαν» τη βραδινή βάρδια στο ραδιόφωνό τους. Οχι μόνο τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς που έκαναν εκπομπή, αλλά και τους απαραίτητους ηχολήπτες οι οποίοι πλέον δεν χρειάζονταν. Και μετά, τη γραμματεία, τις τηλεφωνήτριες, όλες. Ούτε αυτές είχαν πια λόγο ύπαρξης σε ένα «νεκρωμένο» βραδινό newsroom.

Τι έκαναν κατόπιν για να γεμίσουν το πρόγραμμα; Εβαζαν επαναλήψεις από εκπομπές της ημέρας. Ακουγες δηλαδή μέσα στα άγρια μεσάνυχτα τον Αρη Πορτοσάλτε να σου λέει καλημέρα, μια γλυκιά γλυκιά καλημέρα. Υπήρχε όμως έτσι ένα έλλειμμα ενημέρωσης και κάπως έπρεπε να καλυφθεί. Διάολε, ειδησεογραφικό ραδιόφωνο είναι ο «Σκάι 100,3», δεν μπορεί να μένει έτσι. Ε, λοιπόν, από εκεί και πέρα ο Σκάι άρχισε τις παρανομίες καταπατώντας τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Πώς; Αναμεταδίδοντας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα το τηλεοπτικό πρόγραμμα, γεγονός που απαγορεύεται ρητώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Εχουν θεσπιστεί ειδικοί κανόνες δικτύωσης και αναμετάδοσης από το ΕΣΡ ανάμεσα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. «Μετά από ειδική άδεια του ΕΣΡ επιτρέπεται η δικτύωση μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών διαφορετικών περιοχών», λέει το σχετικό εδάφιο του νόμου. Και συνεχίζει: «Οι σταθμοί που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του συνεργαζόμενου μ’ αυτούς σταθμού για πέντε (5) το πολύ ώρες κάθε ημέρας. Εκτός από τη μετάδοση του προγράμματος σταθμού με τον οποίο υπάρχει δικτύωση κατά τους όρους της παραγράφου αυτής, απαγορεύεται στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να αναμεταδίδουν το πρόγραμμα άλλου, ελληνικού ή ξένου σταθμού, εκτός από σύντομες ελληνόγλωσσες ενημερωτικές εκπομπές. Η παράβαση των παραπάνω διατάξεων συνεπάγεται την ανάκληση της άδειας του σταθμού που αναμεταδίδει κατά βάση πρόγραμμα άλλου σταθμού». Το ίδιο γίνεται και ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μόνο που εδώ η δικτύωση περιορίζεται στις τρεις ώρες συνολικά.

Το «κόλπο» να μεταδίδεται μέσω ραδιοφώνου τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν μπορούσε να το σκεφτεί ο νομοθέτης. Ελληνική πατέντα. Το έκανε πρώτα ο Alpha 98,9 που αναμετέδιδε στις 8 το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού Alpha. «Εφαγε» πρόστιμο από το ΕΣΡ και το σταμάτησε. Επιχείρησε να το κάνει αργότερα ο Real FM με το Alter. Τα ίδια κι εδώ, δέχτηκαν τη σύσταση του ΕΣΡ και το έκοψαν. Ο μόνος που δεν σκαμπάζει από τέτοια είναι ο «Σκάι 100,3» κι ας του έχει καταλογιστεί ήδη πρόστιμο από το Συμβούλιο. Ετσι, εδώ κι έναν χρόνο, όχι μόνο αναμεταδίδει από τους 100,3 παρανόμως το βραδινό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη, αλλά το διαφημίζει κι από πάνω στην «Καθημερινή».

Απαιχτοι οι τύποι, ας το παραδεχτούμε. Κι επειδή έχουν πάρει το κολάι πια, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ετσι, την Τετάρτη το βράδυ που τα γεγονότα στις Βρυξέλλες ήταν δραματικά, συνέδεσαν την τηλεόραση με το ραδιόφωνο, από νωρίς μέχρι αργά με τις έκτακτες εκπομπές, οπότε καθάρισαν. Αποτέλεσμα, Παύλο Τσίμα να ακούμε και Παύλο Τσίμα να μη βλέπουμε. «Δείτε εδώ την εικόνα», έλεγε ο Τσίμας κι εμείς οδηγούσαμε και είχαμε μπροστά μας την οδό Σταδίου. Σουρεαλιστικό, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ασχοληθεί με όλα αυτά στην ολομέλειά του λίαν συντόμως.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Ο Σκάι παρανομεί
Ο Σκάι καταπατά τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία αναμεταδίδοντας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο και ειδικά αυτές τις μέρες που τα γεγονότα τρέχουν,...
Ο Σκάι παρανομεί
MEDIA
Δημήτρη Οικονόμου, συγκρατήσου
Πρέπει να το σκεφτεί πάντως η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια και η Αριστοτελία Πελώνη δεν τραβάει και σέρνεται, μήπως να την αντικαταστήσει με τον Δημήτρη Οικονόμου.
Δημήτρη Οικονόμου, συγκρατήσου
MEDIA
Ελα που το BBC δεν είναι ΣΚΑΪ
Πήγε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης να δώσει συνέντευξη στο BBC και βγήκε από το στούντιο πετσοκομμένος.
Ελα που το BBC δεν είναι ΣΚΑΪ
MEDIA
TOP 10 media: Δεν είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου
«Μούγκα» από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα. Εξαφανίστηκαν όλοι που φορούσαν περικεφαλαίες ίσως για να μη δείχνουν «βλάκες με περικεφαλαίες».
TOP 10 media: Δεν είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου
MEDIA
Ο «Big Brother» και η ευθύνη του... οικοδεσπότη για τον βιασμό
Η συνειδητή επιλογή του καναλιού να χρησιμοποιεί τέτοια τηλεοπτικά υποπροϊόντα και η απίστευτη στάση του ΕΣΡ, που δηλώνει αναρμόδιο γιατί η προβολή του επίμαχου σχολίου έγινε μέσω διαδικτύου.
Ο «Big Brother» και η ευθύνη του... οικοδεσπότη για τον βιασμό
MEDIA
To ΕΣΡ δεν μπορεί να τιμωρήσει τον ΣΚΑΪ για το «βιασμό» στον Big Brother
Κατά τ' άλλα, το κανάλι μπορεί να νιώθει υπερήφανο για την ψυχαγωγία που προσφέρει στο κοινό. Και στις ειδήσεις του έτσι ποιοτικό είναι;
To ΕΣΡ δεν μπορεί να τιμωρήσει τον ΣΚΑΪ για το «βιασμό» στον Big Brother

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας