Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επανέναρξη της ΕΡΤ μετά... μουσικής

Με Πάνο Χαρίτο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πρόσωπα από τα παλιά και πάλι επί της μικρής οθόνης, θα εκπέμψει εκ νέου το δικό της σήμα και πρόγραμμα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση...

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επανέναρξη της ΕΡΤ μετά... μουσικής

  • A-
  • A+

Με καινούργια σήματα (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2 και πάει λέγοντας), κάποιο νέο πρόγραμμα ως προς τις εκπομπές, πρόσωπα από τα παλιά και πάλι στην οθόνη, αλλαγές στα δελτία ειδήσεων και στο κεντρικό σε δομή και παρουσίαση και με μια μεγάλη συναυλία στο Ραδιομεγάρο το «χαμένο σήμα της ΕΡΤ» αναμένεται να επανέλθει αύριο το πρωί (6.00) στις μικρές μας οθόνες.

Παράλληλα, την ίδια ώρα επανέρχονται τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ): Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας καθώς και περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ. Η ΕΡΑ ανοίγει τα μικρόφωνα με ανανεωμένο πρόγραμμα και ιστοσελίδες (και μέσω διαδικτύου στο www.ert.gr).

Δύο χρόνια μετά το «λουκέτο» και το «μαύρο» η ΕΡΤ ανοίγει και πάλι με τη σημερινή συγκυβέρνηση να υποστηρίζει ότι θέλει ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα πραγματικά ανεξάρτητο. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχτεί στην πράξη και από τις ενέργειες της νέας διοίκησης της ΕΡΤ που έχει ορίσει προσωρινούς γενικούς διευθυντές, προϊσταμένους και συντονιστές ενώ έχει αρκετή δουλειά μπροστά της καθώς πρέπει να δημιουργηθούν νέοι κανονισμοί λειτουργίας, προσωπικού καθώς και οργανόγραμμα, να διασπαστούν ή να ενοποιηθούν διευθύνσεις και πάει λέγοντας.

Παράλληλα βέβαια πρέπει να εξασφαλιστούν χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για μισθούς αλλά και για τη δημιουργία, επιλογή και παραγωγή νέου προγράμματος. Θα πρέπει επίσης το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ με τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι θα ψηφιστούν από αυτούς και σύμφωνα με πληροφορίες σχετικές αιτήσεις αποδοχής αναβίωσης των συμβάσεών τους έχουν καταθέσει πάνω από 1.700 άτομα.

Αύριο, το πρόγραμμα της ΕΡΤ-1 (θα είναι το ενημερωτικό κανάλι, δυστυχώς για την ώρα τουλάχιστον όπως λέγεται έχει αποφασιστεί να μη χρησιμοποιηθεί το επίσης ισχυρό λογότυπο της άλλοτε ΝΕΤ) θα ξεκινήσει στις 06.00 με τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά να αναλαμβάνουν την πολύ πρωινή «Ενημέρωση ΕΡΤ».

Τη σκυτάλη θα παραλαμβάνουν στις 08.00 η Μαριλένα Κατσίμη με τον Γιάννη Δάρρα που δύο ώρες μετά θα παραδίδουν στους Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη για άλλο ένα ενημερωτικό δίωρο. Στις 12.45 θα υπάρχει εκπομπή «Καιρός για αγρότες» και στις 13.00 θα ακολουθεί το «Μένουμε Ελλάδα» με Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρο Κουμπλή. Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ θα συνεχίζεται το απόγευμα με το «OnERT» που θα παρουσιάζουν στις 16.00 η Ελένη Χρονά με τον Ανδρέα Ροδίτη, ενώ θα προηγείται στις 15.00 ωριαίο δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Αλαφογιώργο.

Στις 21.00 θα μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο, από τους πλέον έμπειρους ανταποκριτές στη Μέση Ανατολή, σε εμπόλεμες ζώνες επί σειρά ετών, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι τελείως διαφορετικό. Αμέσως μετά, στις 22.00, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας» με την υπογραφή του Γιώργου Αυγερόπουλου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό στο στούντιο.

Η ΕΡΤ-1 θα μεταδίδει σύντομα δελτία ειδήσεων στις 06.30, 08.00, 09.00 και 10.00 το πρωί, ενώ το πρώτο μεγάλης διάρκειας θα προβάλλεται στις 12.00. Θα ακολουθεί το μεσημβρινό (15.00) και το απογευματινό στις 18.00, ενώ θα υπάρχει ανασκόπηση της ημέρας με δελτίο και τα μεσάνυχτα. Για την ΕΡΤ-2 δεν υπάρχει ιδιαίτερη πληροφόρηση, καθώς για την ώρα θα έχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα και κυρίως εκπομπές και σειρές από το αρχείο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενώ η ΕΡΤ-3 σχεδιάζεται να εκπέμψει μέσα στον επόμενο μήνα.

Αύριο πάντως, στις 20.00 θα δοθεί και μια μεγάλη συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου που οι πύλες του θα ανοίξουν και πάλι για τους πολίτες, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την ΕΡΤ.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία ενώ επί σκηνής θα βρεθούν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Αφροδίτη Μάνου, Κώστας Θωμαΐδης, η Λαϊκή Ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή με τους Ιωάννα Φόρτη και Ζαχαρία Καρούνη, Γιώργο Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Encardia, Κώστα Λειβαδά, Απόστολο Ρίζο και Νίκο Ζιώγαλα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ αλλά τηλεοπτικά θα ξεκινήσει μια εκπομπή στις 19.00 με τίτλο «Η ΕΡΤ επιστρέφει», η οποία θα ολοκληρωθεί την ώρα έναρξης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

MEDIA
Οι «παράνομοι» της ERTopen
Ενώ λειτούργησε κάτω από τη σκέπη της ΠΟΣΠΕΡΤ και στήθηκε από τους απολυμένους, χθες συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας, γιατί εξέπεμπε παράνομα σε...
Οι «παράνομοι» της ERTopen
MEDIA
Αλλαγές προσωρινές... πτήσεις ακόμα χαμηλές
Η ΕΡΤ επανήλθε, τα λογότυπά της εκπέμπονται ήδη από τις 11 Ιουνίου, το προσωπικό που ήταν να επιστρέψει το έκανε καθώς έληξε και η προκαθορισμένη ημερομηνία (16/6) και οι πρώτες αλλαγές, προσωρινές, πρόχειρες,...
Αλλαγές προσωρινές... πτήσεις ακόμα χαμηλές
MEDIA
Νέες εκπομπές, συναντήσεις, επαφές και Θεία Λειτουργία
Μπορεί το καλοκαιράκι να έχει μπει για τα καλά, αν και με τα... τρελογυρίσματα του καιρού ακόμα δεν το έχουμε πολυνιώσει, αλλά τα κανάλια ετοιμάζουν να ρίξουν ακόμα κάποιες νέες παραγωγές στη μάχη της......
Νέες εκπομπές, συναντήσεις, επαφές και Θεία Λειτουργία
MEDIA
Η ΕΡΤ επανήλθε, τώρα αναμένονται οι... αλλαγές
Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις 6 το πρωί όταν τα λογότυπα της ΝΕΡΙΤ χάθηκαν οριστικά από τις μικρές μας οθόνες και αντικαταστάθηκαν από αυτά της ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ HD και πάει λέγοντας, ενώ παράλληλα άλλαζε και η...
Η ΕΡΤ επανήλθε, τώρα αναμένονται οι... αλλαγές
MEDIA
Με τον «αΕ.ΡΑ.» της νέας ΕΡΤ
Η καινούργια «Ε.ΡΑ.» (Ελληνική Ραδιοφωνία) θα βρίσκεται στον αέρα την 11η του μηνός. Κι ετοιμάζεται για την καινούργια εποχή της με διευθυντή τον Γιώργο Γιουκάκη, ευχόμαστε χωρίς τα υλικά του παρελθόντος.
Με τον «αΕ.ΡΑ.» της νέας ΕΡΤ
MEDIA
ΕΡΤ και πάλι στις 11 Ιούνη...
Με το νέο της λογότυπο, αλλαγές σημάτων στα κανάλια και τρέιλερ αναμένεται να εκπέμψει και πάλι η ΕΡΤ την 11η Ιουνίου, δύο χρόνια ακριβώς από την... αποφράδα ημέρα που μπήκε το λουκέτο και έπεσε το μαύρο.
ΕΡΤ και πάλι στις 11 Ιούνη...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας