Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Press Cafe: Ερχεται το Mega
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Press Cafe: Ερχεται το Mega

  • A-
  • A+

Ο κύβος ερρίφθη: το Mega θα κάνει πρεμιέρα οριστικά στις 17 Φεβρουαρίου, στις 6 το πρωί. Το πρόγραμμά του θα αποτελείται ως επί το πλείστον από παλιές σειρές του Μεγάλου Καναλιού (16 ημερησίως!) και ενημερωτικές εκπομπές. Επίσης θα έχει τη μαγειρική εκπομπή «Νόστιμα και απλά» του Αλέξανδρου Παπανδρέου, το «Σινεμά στη σέντρα» κάθε Πέμπτη με τον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Γιάννη Ζουμπουλάκη, το «Super Balla Live» κάθε Κυριακή με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Κώστα Νικολακόπουλο, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Ευάγγελο Μίχο, Κώστα Οικονομίδη και Σοφία Αλατζά, με τον πρώην διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη στον σχολιασμό.

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα της 1ης μέρας, της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, το οποίο είναι, με μικρές επιμέρους διαφοροποιήσεις, και το πρόγραμμα των καθημερινών.

06.00 «Κοινωνία ώρα Μega» Παρουσίαση: Nίκος Φιλιππίδης, Μπάγια Αντωνοπούλου. Σχόλιο-ανάλυση: Ντίνος Σιωμόπουλος, Τζίνα Μοσχολιού
09.00 «Το ρετιρέ»
10.00 «Mega magazino». Παρουσίαση: Θανάσης Φουσκίδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δάφνη Καραβοκύρη
11.15 «Εμείς και εμείς»
12.00 «Βέρα στο δεξί»
13.00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Παρουσίαση: Ράνια Τζίμα
13.50 «Η νταντά»
14.20 «Μαρία η άσχημη»
15.10 «Μια στιγμή, δυο ζωές»
15.50 «Η ζωή της άλλης»
16.30 «Νόστιμα... και απλά». Παρουσίαση: Αλέξανδρος Παπανδρέου
17.00 Δελτίο νοηματικής
17.10 Καιρός για αγρότες
17.20 «Live news». Παρουσίαση: Νίκος Ευαγγελάτος. Σχόλιο: Παναγιώτης Τζένος, Ελένη Καλογεροπούλου
19.00 «Σαββατογεννημένες»
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Παρουσίαση: Δώρα Αναγνωστοπούλου
21.00 «Στο παρά πέντε»
22.00 «50-50»
23.00 «Μαύρα μεσάνυχτα»
00.40 «Forensic files». Ντοκιμαντέρ
01.40 «Ιχνη»
02.40 «Είμαστε στον αέρα»
03.40 «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του»
04.10 «Φύγαμε»
04.45 «Παράλληλοι δρόμοι»

Και αυτό είναι το πρόγραμμα για το Σάββατο 22/02:

06.00 «Η ώρα η καλή»
07.00 «Mega Σαββατοκύριακο». Παρουσίαση: Γιώργος Χουδαλάκης, Αρης Ραβανός, Μαρία Κατσή, Χρήστος Μέγας
10.00 «Νόστιμα... και απλά» (ε). Παρουσίαση: Αλέξανδρος Παπανδρέου
10.30 «Μπουκιά και συχώριο». Παρουσίαση: Ηλίας Μαμαλάκης
12.00 «Sports weekend». Παρουσίαση: Αντώνης Κατσαρός, Παναγιώτης Περπερίδης, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου
13.00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων. Παρουσίαση: Μαριλένα Γεραντώνη
13.50 «Οι κυρίες της αυλής». Ταινία
16.20 «Τραπέζι για φίλους». Παρουσίαση: Δημήτρης Παπαζυμούρης
17.00 Δελτίο νοηματικής
17.10 «Κάτι τρέχει με τους δίπλα»
17.45 «Το κόκκινο δωμάτιο»
20.00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Παρουσίαση: Γιάννης Μούτσος
21.00 «Taxi girl». Παρουσίαση: Βίκυ Σταυροπούλου
22.00 «Total recall». Ταινία
00.30 «Machete». Ταινία
02.45 «Είμαστε στον αέρα»
03.45 «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του»
04.20 «Φύγαμε»
05.20 «Παράλληλοι δρόμοι»

▶️ Επιτέλους, άδεια

Εδέησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να δώσει επιτέλους άδεια στους δημιουργούς να στήσουν τον δικό τους συνεταιρισμό για τα πνευματικά δικαιώματα. Η ΕΔΕΜ, ο αυτοδιαχειριζόμενος μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Εργων, εξέδωσε και ανακοίνωση: «Η ΕΔΕΜ εκπροσωπεί τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ελληνικά και ξένα μουσικά ρεπερτόρια, που αποτελούν από μόνα τους αναμφισβήτητη εγγύηση και απόδειξη βιωσιμότητας για τον μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο αυτοδιαχειριζόμενο ΟΣΔ μουσικών έργων στην Ελλάδα, την ΕΔΕΜ, που διαδέχεται νόμιμα σε δραστηριότητα την κρατική μεταβατική ΕΥΕΔ». Και συνεχίζουν οι δημιουργοί: «Αναμένουμε πλέον και εύλογα το επόμενο βήμα του ΥΠΠΟΑ, την άμεση εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση, ώστε να μην επηρεαστούν τα δικαιώματα των δικαιούχων, η μεταφορά της δραστηριότητας από την ήδη υφιστάμενη προσωρινή κρατική ΕΥΕΔ στον νεοσύστατο ΟΣΔ. Το καταστατικό της ΕΔΕΜ που έχει κατατεθεί αρμοδίως και είναι σε γνώση του ΥΠΠΟΑ, καθώς και τα αιρετά Οργανα της Διοίκησής της, διασφαλίζουν απόλυτα τη διαφανή Συλλογική Διαχείριση των εκπροσωπούμενων απ’ αυτήν μουσικών έργων, τη δίκαιη και ισορροπημένη εκπροσώπηση όλων των κατηγοριών δικαιούχων και την πλήρη λογοδοσία έναντι αυτών. Αυτούς τους σκοπούς ακριβώς εξυπηρετεί η ίδρυση της ΕΔΕΜ».

▶️ Σαρρηκώστας στον Βορρά

Μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού φωτορεπορτάζ, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, θα φιλοξενηθεί σήμερα στο Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στις 19.00. Για το βιβλίο του «Ζην επικινδύνως - 40 χρόνια ρωτορεπορτάζ» θα μιλήσουν ο διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης. Το κοινό, επίσης, θα έχει την ευκαιρία να ανατρέξει σε καρέ από γεγονότα-σταθμούς στην Ιστορία του 20ού αιώνα.


◾ Στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» του Σαββάτου που μας έρχεται, προτιμήστε να αγοράσετε την ακριβή έκδοση της εφημερίδας μας γιατί εκεί θα βρείτε κι ένα εξαιρετικό -διαφημιστικό- λεύκωμα 200 σελίδων (που επιμελήθηκε ο Γιάννης Νένες) με την πλούσια ιστορία του Mega.

MEDIA
Press Cafe: Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων
Αύριο συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων (19 Μαΐου 1919) και τόσο το Cosmote History όσο και η ΕΡΤ τιμούν την επέτειο με ντοκιμαντέρ και εκπομπές.
Press Cafe: Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων
MEDIA
Ο βιασμός της δημοσιογραφίας
Καταγγελία στο Πειθαρχικό Οργανο της Ενωσης Συντακτών με αίτημα να κληθούν σε απολογία έντεκα δημοσιογράφοι για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης του βρέφους από τη Συρία και της υποτιθέμενης σεξουαλικής...
Ο βιασμός της δημοσιογραφίας
MEDIA
TOP 10 media: Ωρα Mega
MEGA. Δύο θα είναι τα δελτία ειδήσεων, ένα στη 1 το μεσημέρι με τη Ράνια Τζίμα και το κεντρικό, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.
TOP 10 media: Ωρα Mega
MEDIA
TOP 10 media: Tι εννοεί ο ποιητής;
Το σχέδιο για το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ είναι έτοιμο και εστάλη ήδη στους άμεσα ενδιαφερόμενους για τις όποιες παρατηρήσεις τους που πρέπει να τις καταθέσουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
TOP 10 media: Tι εννοεί ο ποιητής;
MEDIA
Συνεχίζουν ΑΡΤ TV και Μακεδονία TV - τη Δευτέρα η απόφαση για το Mega
Το ΕΣΡ δεν θα διακόψει τη λειτουργία των δύο καναλιών που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Μακεδονία TV του ομίλου ΑΝΤ1.
Συνεχίζουν ΑΡΤ TV και Μακεδονία TV - τη Δευτέρα η απόφαση για το Mega
MEDIA
10 αλήθειες για το Mega
H «Τηλέτυπος» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις τηλεοπτικές άδειες, αυτό έπρεπε να γίνει με άλλη εταιρία «κέλυφος». Οι δύο βασικοί του μέτοχοι, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, όμως δεν το έκαναν. Από την άλλη...
10 αλήθειες για το Mega

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας