Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
TOP 10 media: Tι εννοεί ο ποιητής;
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

TOP 10 media: Tι εννοεί ο ποιητής;

  • A-
  • A+

1 Μεσημέρι Πέμπτης και ο Αρης Πορτοσάλτε έχει κολλήσει στο μποτιλιάρισμα λίγο πιο πάνω από την Ηρώδου Αττικού, κατευθυνόμενος προς Σύνταγμα. Εξαλλος τηλεφωνεί στον Βασίλη Χιώτη που κάνει εκείνη την ώρα εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100.3 (μαζί με τον Νότη Παπαδόπουλο) ρωτώντας τον ποιοι κάνουν πορεία τέλος πάντων στο κέντρο της πόλης προκαλώντας έμφραγμα (έτσι το λένε, έμφραγμα).

Το ψάχνει ο ρεπόρτερ και τους ενημερώνει πως είναι 80 καθαρίστριες που είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εργασίας και τώρα κατευθύνονται προς τη Βουλή. «Και κλείνουν όλο το δρόμο 80 άτομα;» εξανίστανται οι δημοσιογράφοι. «Οχι, μία λωρίδα μόνο» απαντά ο ρεπόρτερ. Αμηχανία στο στούντιο. Σπάει τον... πάγο ο Βασίλης Χιώτης: «Δεν μπορούσαν να πάνε από το πεζοδρόμιο;». Πάλι καλά που δεν ζήτησε να πηδούσαν οι καθαρίστριες από κλαδί σε κλαδί μέχρι να φτάσουν από την Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα...

2 Εννοείται πως είναι καταδικαστέα η παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο Αρης Πορτοσάλτε, με τρικάκια και συνθήματα με μπογιές στον τοίχο. Η φραστική –πάντα– αντιπαράθεση, όποια μορφή και αν παίρνει, δεν γίνεται μπροστά στην οικογένεια του άλλου. Τελεία και παύλα. Ακόμα και αν ο δημοσιογράφος εκφράζει ακραίες απόψεις, όπως αυτή του Αρη για τους πρόσφυγες που υπενθύμισε ο «Ρουβίκωνας»: «Οταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς, θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα».

3 Εμπλεξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τάκη Χατζή και τα έκανε μπάχαλο. «Δεν προχώρησα σε καμία δήλωση», έλεγε ο υπουργός αλλά ο δημοσιογράφος φαίνεται να έχει στην κατοχή του και SMS αλλά και ηχητικό: «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας επί 40 χρόνια και ουδέποτε έχουμε διαψευστεί. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον υπουργό». Αυτό το «στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία» μοιάζει με μαχαιριά...

4 «Βιβλίο για το πώς έζησε από μέσα τα 4,5 χρόνια που η Αριστερά βρέθηκε για πρώτη φορά στη διακυβέρνηση γράφει εδώ και καιρό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής», διαβάζουμε. Ε ναι, το δικαιούται ως γνήσιος αριστερός και χρόνια σε κόμματα της Αριστεράς...

5 Mega ακούμε και Mega δεν βλέπουμε αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Επικρατέστερη ημερομηνία επιστροφής στους δέκτες μας: 17 Φεβρουαρίου.

6 Το σχέδιο για το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ είναι έτοιμο και εστάλη ήδη στους άμεσα ενδιαφερόμενους για τις όποιες παρατηρήσεις τους που πρέπει να τις καταθέσουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. Ολες οι εξουσίες περνούν πια στον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ ασχολείται μόνο με τη γραμματεία του Δ.Σ. και τον εσωτερικό έλεγχο.

7 Εξι είναι συνολικά οι γενικές διευθύνσεις: Ενημέρωσης, Προγράμματος, Marketing & Εμπορικής Εκμετάλλευσης, Τεχνολογίας & Λειτουργίας Μέσων, Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και ΕΡΤ 3. Παράλληλα υπάρχουν η Νομική Υπηρεσία, η Εταιρική Επικοινωνία, το Αρχείο, το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και η DPO. Ολες, όπως είπαμε, δίνουν λόγο στον διευθύνοντα σύμβουλο.

8 Στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης υπάγονται τέσσερις Διευθύνσεις: Ειδήσεων (εδώ ανήκουν η ΕΡΤ 1 και το Πρώτο Πρόγραμμα), Ενημερωτικών Εκπομπών (σε τηλεόραση και ραδιόφωνο), Περιφερειακών Ραδιοσταθμών και Παραγωγής (σκηνοθέτες, παραγωγοί, γραφικά).

9 Στη Γενική Διεύθυνση Προγράμματος υπάγονται τρεις Διευθύνσεις: Μουσικά Σύνολα, Μουσικά Ραδιόφωνα (Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos) και Αθλητικά (ΕΡΑ Σπορ, ΕΡΤ Sports). Στο Πρόγραμμα επίσης μπαίνει αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τηλεοπτικού και Ψηφιακού Προγράμματος με τρεις Διευθύνσεις: Προγράμματος (συμπαραγωγές, μυθοπλασία, πολιτιστικά), Παραγωγής (εκπομπές, σκηνοθεσία, μεταγλωττισμού) και Απόδημου Ελληνισμού (ERT World, Φωνή της Ελλάδας).

10 Επιτέλους, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εδέησε να δώσει άδεια στην ΕΔΕΜ, την αυτοδιαχειριζόμενη Ενωση Δικαιούχων Εργων Μουσικής. Και την έδωσε εκδίδοντας, ταυτόχρονα, μια δυσκοίλια ανακοίνωση την Πέμπτη το βράδυ, αργά. «Είναι προφανές ότι η αδειοδότηση θα είχε ολοκληρωθεί συντομότερα, εάν οι κατά νόμο υπεύθυνοι, αντί να αποβλέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, είχαν τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, σχετικά με τη βιωσιμότητα του νέου φορέα», ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη προσπαθώντας να βγει και από πάνω.

Και συνέχισε: «Είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις των ΟΣΔ δεν εξαντλούνται στο στάδιο υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση άδειας, αλλά αφορούν πρωτίστως στην ανάγκη διαφανούς διαχείρισης και πλήρους λογοδοσίας έναντι των δημιουργών, των οποίων τα δικαιώματα καλούνται να διαχειριστούν». Καταλάβαμε τι εννοεί ο ποιητής. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους δημιουργούς. Δεν νομίζω πως έχουν να περιμένουν πραγματική βοήθεια από την υπουργό.

MEDIA
Press Cafe: ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν
Παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, διαδικτυακά εννοείται και όχι εκ του σύνεγγυς, το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για την ερχόμενη σεζόν, 2020-2021.
Press Cafe: ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν
MEDIA
Press Cafe: «Το αίνιγμα της Κέρου»
Απόψε η ΕΡΤ παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας να ρίξει φως σ’ ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα της αρχαιότητας με μια εσωτερική παραγωγή που συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 22ου...
Press Cafe: «Το αίνιγμα της Κέρου»
MEDIA
PRESS CAFE
H θρυλική εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 στο ERTFLIX: Πανηγυρίζει η ΕΡΤ για το ERTFLIX, τη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει φτιάξει και στην οποία περιέχονται, αυτό το διάστημα, 36 ξένες ταινίες, 19 ξένες σειρές,...
PRESS CAFE
MEDIA
Press Cafe: Μπας και θέλουν να την κλείσουν την ΕΡΤ;
Λέγαμε χθες στην efsyn.gr για την απαξίωση της ΕΡΤ και την... τεράστια επιτυχία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Στις ηλικίες 18 με 54 ετών έφτασε το δυσθεώρητο 1,2% ενώ στο σύνολο κατάφερε να πιάσει το 2,8%.
Press Cafe: Μπας και θέλουν να την κλείσουν την ΕΡΤ;
MEDIA
PRESS CAFE: O Ερίκ Καντονά στο Netflix...
O μεγάλος Ερίκ Καντονά είναι και πολύ καλός ηθοποιός. Και μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς αυτό, άμεσα, αρκεί να δείτε τα 6 ωριαία επεισόδια της ολοκαίνουργιας σειράς του Netflix, «Inhuman Resources».
PRESS CAFE: O Ερίκ Καντονά στο Netflix...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας