Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
TOP 10 media: «Φιλελεύθερα» επιτεύγματα

Το πάρκο του Ελληνικού, και οι... «ουρανοξύστες»

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

TOP 10 media: «Φιλελεύθερα» επιτεύγματα

  • A-
  • A+

➔ Αν είσαι σεκιουριτάς, διορίζεσαι διοικητής στην ΕΥΠ.

➔ Αν δεν διαθέτεις πτυχίο και τελείωσες μόνο το Γυμνάσιο, μπαίνεις στο γραφείο του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

➔ Αν είσαι 80χρονος, φρεσκαδούρα, διορίζεσαι διοικητής νοσοκομείου στην Καρδίτσα.

➔ Αλλά και απόστρατος αν είσαι, παλιός καραβανάς, επίσης γίνεσαι διοικητής νοσοκομείου.

➔ Και νηπιαγωγός αν είσαι, σύζυγος μεγαλοδημοσιογράφου, γίνεσαι διοικήτρια στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας.

➔ Και αν έχεις φεσώσει το Δημόσιο με 1 δισ. ευρώ, τι γίνεσαι; Σύμβουλος υφυπουργού Εξωτερικών.

➔ Και αν περνούσες με ταξί έξω από το Κολάμπια (μετάφραση: Κολούμπια); Ε, τότε, γίνεσαι υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση των Αρίστων.

◢  Μετά από όσα διαβάσαμε για τα ψεύδη του τέως υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη, σχετικά με τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά του, το ερώτημα που τίθεται είναι σοβαρό και καίριο: Ο κ. Διαματάρης διαθέτει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου;

◢  Είμαστε φανατικά υπέρ της αριστείας εμείς της Νέας Δημοκρατίας. Οχι για τους συμβούλους ή τους διοικητές νοσοκομείων ή τους υφυπουργούς μας, αλλά για τα παιδάκια στο σχολείο, ποιο θα κρατάει τη σημαία στο Δημοτικό. Τέλος η κλήρωση, μόνο τα άριστα θα γίνονται σημαιοφόροι.

10+1 «φιλελεύθερα» επιτεύγματα μιας «φιλελεύθερης» κυβέρνησης

 Τα πρωτοσέλιδα της «Εφ.Συν.» για τους «άριστους» του πρωθυπουργού

◢  Σας παραθέτω 10 (συν 1) από όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα μόνο (όχι από την αρχή της κυβέρνησης, γιατί καταλαβαίνετε πόσο χώρο θα χρειαζόμασταν...) και ελάτε να αποφασίσουμε μαζί: ετούτη εδώ είναι φιλελεύθερη κυβέρνηση ή παλαιοδεξιά που μυρίζει δεκαετία του ’60;

1) Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων ήταν/είναι διαλεχτοί ένας προς έναν. Ποια αριστεία και ποιο πτυχίο, αυτά είναι αστεία πράγματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ταυτότητα μέλους της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας. Οσο για το αλισβερίσι μεταξύ του πολιτευτή Κώστα Πατέρα και του πρωθυπουργού, θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό.

2) Η τοποθέτηση του Απόστολου Δοξιάδη ήταν από μόνη της μια ζωγραφιά. Και της κ. Αγαπηδάκη φυσικά. Αλλά ο Απόστολος Δοξιάδης ξεχωρίζει.

3) Σε κάθε φιλελεύθερο κράτος γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών, βάσει της ιδεολογίας τους. Σε λίγο θα βγουν και τα τρίκυκλα.

4) Φιλοευρωπαϊκή και κάργα προοδευτική ήταν και η άρνησή τους να προσθέσουν στο άρθρο 5 παρ. 2 την απαγόρευση διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

5) Και σωστά, πολύ σωστά, θα ανοίξουν ξανά τα ξερονήσια για πρόσφυγες. Είπαμε, δεν είναι δεξιά αλλά φιλελεύθερη κυβέρνηση.

6) Αφήστε δε τους διορισμούς. Από τους Βλαστάρη/Τσιόδρα/Χούκλη κ.ά. μέχρι τους δημοσιογράφους του Liberal που γίνονται μετακλητοί και από την οικογένεια Ταχιάου μέχρι τον Ιάσονα Πιπίνη.

7) Οργανο του ΣΥΡΙΖΑ και οι Financial Times που... ανακάλυψαν μία βρόμικη διάταξη για το βρόμικο χρήμα.

8) Οχι, δεν αναβίωσε το κράτος της Δεξιάς, απλώς μπουκάρει η αστυνομία παντού: κινηματογράφους, κλαμπ, πανεπιστήμια, σπίτια...

9) Και η ΕΡΤ αποτελεί μία εξέχουσα περίπτωση. Οχι για τους τηλεθεατές που δεν τη βλέπουν αλλά για τους αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκουν καταφύγιο (και με υψηλό μισθό) εκεί.

10) Μην ξεχάσουμε και μία μεγάλη επιτυχία: το Ελληνικό. Ηδη δουλεύουν πυρετωδώς οι μπουλντόζες. Το είχαν πει άλλωστε: από την πρώτη εβδομάδα θα ξεμπλόκαραν την επένδυση. Πέρασαν ήδη 5 μήνες και οι πρώτοι ουρανοξύστες είναι ορατοί και από την Αίγινα ακόμα.

10+1) Ο αγαπημένος μας πια κ. Διαματάρης είναι μία κατηγορία από μόνος του...

◢  Σαν τον Αντώνη Ρέμο της φωτογραφίας είναι ο Αντώνης Διαματάρης. Οπως ο Ρέμος θα είναι κοντά μας, όχι ο ίδιος αλλά τα τραγούδια του, έτσι και το πτυχίο από το Κολάμπια (μετάφραση: Κολούμπια) θα μοιάζει σαν πτυχίο αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι...

(η φωτογραφία από το Twitter)

Μεγάλη η κόντρα ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτό περνάει και στα ΜΜΕ στα οποία είναι ιδιοκτήτες. Ετσι, το Open και το «Εθνος» χτυπούν Μαρινάκη, ενώ το One και τα «Νέα» χτυπούν Σαββίδη. Δύσκολο πράγμα η ανεξάρτητη δημοσιογραφία...

MEDIA
Press Cafe: Οι προπαγανδιστές της ΕΦ.ΣΥΝ.
Οσα είχε γράψει η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη για την «Εφημερίδα των Συντακτών» σε άρθρο της στο «ΒΗΜΑ» στις 23 Ιουλίου 2018.
Press Cafe: Οι προπαγανδιστές της ΕΦ.ΣΥΝ.
MEDIA
TOP 10 media: Ας μην αμαυρώνουμε τη μνήμη του Βασίλη Λυριτζή
Ενα λάθος «σούπερ» που στηρίχτηκε στις λανθασμένες, αρχικά, εκτιμήσεις της αστυνομίας, ένα λάθος «σούπερ» που κινείται αυτόνομα πια στα social media αμαυρώνοντας τη μνήμη του Βασίλη. Πολύ άδικο και πολύ κρίμα....
TOP 10 media: Ας μην αμαυρώνουμε τη μνήμη του Βασίλη Λυριτζή
MEDIA
Press cafe: ΜΜΕ σε νευρικότητα
★ Το άγχος -χθες- πολλών συστημικών ΜΜΕ να εξηγήσουν σε εμάς τους αδαείς πόσο πιο καλό ήταν που δεν θα έκαναν κοινές δηλώσεις οι Μητσοτάκης και Τραμπ προκαλούσε γέλωτες.
Press cafe: ΜΜΕ σε νευρικότητα
MEDIA
Press Cafe: Η επέλαση της Δεξιάς στην ΕΡΤ
Είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη έτοιμο το σχέδιό της για την ΕΡΤ. Δεν ξέρουμε αν ισχύει όντως, το σίγουρο όμως είναι πως έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα διοικήσουν τη...
Press Cafe: Η επέλαση της Δεξιάς στην ΕΡΤ
MEDIA
Press Cafe: Ακόμα να καταλάβουν τι είναι το Netflix
★ Υπάρχουν πολλοί που στην τηλεόραση βλέπουν μόνο Netflix. Σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, τα περισσότερα εξ αυτών υψηλού επιπέδου. Και πολλές, πλέον, δικές του παραγωγές. Μία από αυτές είναι και το ντοκιμαντέρ...
Press Cafe: Ακόμα να καταλάβουν τι είναι το Netflix

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας