Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ποιος ο μισθός τους;
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ποιος ο μισθός τους;

  • A-
  • A+

Τηλεθέαση που μοιάζει με θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου έπιασε στην πρεμιέρα της η πολυδιαφημισμένη εκπομπή «10» στην ΕΡΤ που παρουσιάζουν η Ολγα Τρέμη -κατευθείαν βγαλμένη από το Mega της χειρότερης εκδοχής του-, ο Ηλίας Κανέλλης -μόλις δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του στον «Αθήνα 9.84» έκανε άλλη για πρόγραμμα στην ΕΡΤ- και ο Αντώνης Δελλατόλας, ο εκδότης του «Ποντικιού».

Το ποσοστό ήταν γύρω στο 2% στο σύνολο, ενώ στο δυναμικό κοινό, 25 με 54 ετών, τα πήγε ακόμα χειρότερα φτάνοντας με το ζόρι στο 1%. Θα πάρει μια περίοδο χάριτος βέβαια για να δούμε πώς θα πάει, αν όμως συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα, τότε θα είναι σκάνδαλο να συνεχίσουν. Και ελπίζουμε να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν.

Ειδικά για μια εκπομπή που κοστίζει έναν σκασμό λεφτά. Θα πληρώνουμε εμείς το αποτυχημένο «10»;

Να σημειώσω εδώ πως οι παρουσιαστές των εκπομπών της ΕΡΤ στην προηγούμενη περίοδο, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Κατερίνα Ακριβοπούλου και άλλοι, δεν έπαιρναν περισσότερα από 1.700-1.800 ευρώ τον μήνα. Είχε βάλει ένα «ταβάνι» ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην ξεπερνάει κανείς το συγκεκριμένο ποσό.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που έκανε διψήφια νούμερα στην πρωινή ζώνη και χτυπούσε και υψηλή τηλεθέαση στο δελτίο ειδήσεων (μέχρι που τον καθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανείς να καταλάβει ποτέ το γιατί) έπαιρνε 1.256 ευρώ τον μήνα και η εκπομπή του διαρκούσε τέσσερις ώρες.

Αλήθεια, πόσο πληρώνεται τώρα η Ολγα Τρέμη; Δεν είναι ηθικά υποχρεωμένη να βγει και να μας το πει; Ο Ηλίας Κανέλλης, πόσα;

Θα είναι πρωτοφανές αν η ΕΡΤ πληρώνει πλέον περισσότερο από τα ιδιωτικά κανάλια. Πρώτη φορά θα συμβεί αυτό στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Πάντοτε η ΕΡΤ ήταν πιο... κόσμια στους μισθούς της, δεν ξέφευγε όπως τα ιδιωτικά κανάλια που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δικαιούνται να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αληθεύει μάλιστα πως η Ολγα Τρέμη είχε πρόταση από το One Channel για παρουσίαση εκπομπής πριν πάει στην ΕΡΤ; Και πόσα της πρόσφεραν από εκεί ώστε να υπάρχει ενός είδους σύγκριση;

Πρέπει λοιπόν να απαντήσουν. Εδώ μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Πόσος είναι ο μισθός τους; Και είναι 100% υπεύθυνος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας. Αλλά γι’ αυτό, θα επανέλθουμε.

Μικρά σεμινάρια για την ελληνική γλώσσα από την ΕΣΗΕΠΗΝ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

★ Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων οργανώνουν για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τα «Μικρά σεμινάρια» ελληνικής γλώσσας, πολιτισμού και μέσων ενημέρωσης.

★ Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας, το οποίο ξεκίνησε το 2013 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (με τον τίτλο τότε «Μικρά σεμινάρια» γραμματικής και ορθογραφίας) και πραγματοποιήθηκε για δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Το 2017 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά φέτος επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επιστημονική υπεύθυνη των «Μικρών σεμιναρίων» όλων των ετών είναι η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, αναπλ. καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΝ και ακαδημαϊκή διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», θεσμού με τον οποίο συνδέεται και το παρόν πρόγραμμα.

★ Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020, με προοπτική να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες στην Πάτρα και στο Ηράκλειο. Θα φιλοξενηθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (9.00-11.00, αίθουσα σεμιναρίων, 1ος όροφος) και απευθύνεται στα μέλη της Ενωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, σε εν ενεργεία δημοσιογράφους, αλλά και στους παλαίμαχους ανθρώπους του Τύπου, καθώς και σε φοιτητές ή απόφοιτους πανεπιστημιακών τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΙΕΚ.

★ Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ανταποκριτή μας στα Ιωάννινα Φιλήμονα Καραμήτσο, [email protected] και τη Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, [email protected]

★ Ειρήσθω εν παρόδω να σας πω ότι ο Φιλήμονας κάνει εξαιρετική δουλειά στα Ιωάννινα, δημοσιογραφική δουλειά που ούτε μπορεί να φανταστεί η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων της Αθήνας. Η αλήθεια να λέγεται.

 

MEDIA
Πόσοι δημοσιογράφοι χωρούν ακόμα;
Οταν χάνεται η ουσία, προσπαθούν να κερδίσουν στην επικοινωνία. Στον εξωραϊσμό. Είναι απίστευτο αλλά τόσους πολλούς διορισμένους δημοσιογράφους σε θέσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπηρετούν την...
Πόσοι δημοσιογράφοι χωρούν ακόμα;
MEDIA
Οι CEO της αριστείας στην ΕΡΤ
Γιατί, αλήθεια, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live τις δηλώσεις Τραμπ (βασικά) και Μητσοτάκη (λέμε τώρα); Δεν της το επέτρεψαν από τον Λευκό Οίκο; Δεν ήθελε η κυβέρνησή μας; Εγινε λάθος και έχασαν το θέμα; Συνέβη...
Οι CEO της αριστείας στην ΕΡΤ
MEDIA
Μόνο 810.000 θα μας κοστίσει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ
Όλα αυτά χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και χωρίς να υπολογίσουμε το ΦΠΑ. Πώς κάνετε έτσι κι εσείς; Ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ δεν είναι. Μη γίνεστε ψιλικατζήδες...
Μόνο 810.000 θα μας κοστίσει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ
MEDIA
Ολοι οι δημοσιογράφοι του προέδρου (και όχι μόνο)
◢ Στο μέγαρο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον και ο Γιάννης Βλαστάρης, ο διευθυντής της πάλαι ποτέ ένδοξης «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Φαινόταν από τότε, λένε οι παλαιότεροι.
Ολοι οι δημοσιογράφοι του προέδρου (και όχι μόνο)
MEDIA
Δεν είναι το Alter, αλλά η ΕΡΤ
Αυτή δεν είναι ΕΡΤ πια. Δεν ξέρω τι θέλουν να πετύχουν οι καινούργιοι διαχειριστές της, αλλά οι ειδήσεις, όπως τις κάνουν, δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το προφίλ της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Δεν είναι το Alter, αλλά η ΕΡΤ
MEDIA
Κι έτσι η ΕΡΤ ξέμεινε από παρουσιαστή ειδήσεων... 
Στο One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη μετακομίζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου, η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ τα τελευταία δύο χρόνια.
Κι έτσι η ΕΡΤ ξέμεινε από παρουσιαστή ειδήσεων... 

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας