• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 23.2°C
  4 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.7°C / 22.7°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 24.3°C
  1 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.9°C / 21.6°C
  2 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  4 BF
  43%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 19.0°C / 21.5°C
  2 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 18.1°C
  2 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  1 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 23.8°C
  5 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.9°C
  4 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.1°C / 22.8°C
  6 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.5°C / 20.7°C
  3 BF
  49%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  38%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 21.9°C
  0 BF
  37%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 23.3°C
  2 BF
  42%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 22.7°C
  3 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.3°C / 20.5°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 22.2°C
  2 BF
  57%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  47%

Αιχμές της ΕΤΕΡ για Μαρινάκη και ALTER EGO

 • A-
 • A+

Με αφορμή την εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Αθήνας της αίτηση της ALTER EGO για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.», η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει τον «καταχρηστικό σκοπός της ALTER EGO να φορτώσει όλες τις ευθύνες στο Σταύρο Ψυχάρη και στο γιο του Παναγιώτη, ενώ από τις 10/8/2017 δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με το «ΒΗΜΑ FM» αφού η εταιρεία έχει περιέλθει στο Βαγγέλη Μαρινάκη».

Σύμφωνα με την ΕΤΕΡ, «σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα είχε επέμβει Εισαγγελέας για να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και των εργαζομένων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Εκδικάστηκε, χθες 12/11/2018, στο Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση της ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» με σκοπό να την οδηγήσει σε παύση πληρωμών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προαναφέραμε είναι ο ίδιος που κατέθεσε τα 3.500.000€ ως εγγυητική επιστολή για να πάρει την περιβόητη 6η τηλεοπτική άδεια. Δεν πρόκειται για διαβολική σύμπτωση ονοματεπωνύμου, εδώ ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Οι αιτιάσεις των δικηγόρων του, συνεπικουρούμενες από το γνωστό μέχρι πρότινος δικηγόρο του ΔΟΛ, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδικασίας. Παρά την αντιδικία με εμάς, τους εργαζόμενους και το Δημόσιο, δεν κατόρθωσαν να εμφανίσουν κάποιον μάρτυρα. Χωρίς όρκο κατέθεσε με πρότασή τους μέλος του ΔΣ της εταιρείας την ίδια στιγμή που η αίτησή τους στρέφεται κατά του συγκεκριμένου Δ.Σ. άρα και κατά του ίδιου !!! Προκαλεί θυμηδία όμως και η δήλωσή τους πως δεν μπορεί η ALTER EGO, που κατέχει το 99,75% των μετοχών της «ΒΗΜΑ FM», να «εντοπίσει»  τον εκπρόσωπο του υπόλοιπου 0,25% των μετοχών για να συγκαλέσουν γενική συνέλευση. Η εταιρεία λέγεται «PETRIE INVESTMENTS LTD» είναι συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη και τους εκπροσώπους-της τους βρήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά…λέγεται internet…

Ο καταχρηστικός σκοπός της ALTER EGO είναι να φορτώσει όλες τις ευθύνες στο Σταύρο Ψυχάρη και στο γιο του Παναγιώτη, ενώ από τις 10/8/2017 δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με το «ΒΗΜΑ FM» αφού η εταιρεία έχει περιέλθει στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα επιδιώκει, μη νόμιμα, να δοθεί εντολή από το δικαστήριο (και όχι από τη γενική συνέλευση της εταιρείας που είναι η μόνη αρμόδια) στην προσωρινή διοίκηση που θέλει να διοριστεί και να καταθέσει δήλωση πτώχευσης της εταιρείας εξασφαλίζοντας τη μηδενική ευθύνη έναντι του Δημοσίου, του ΕΦΚΑ και των εργαζομένων. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη «ούτε γάτα ούτε ζημιά» και τη ζημία να την υποστούν ολόκληρη οι εργαζόμενοι, ο ΕΦΚΑ, το Δημόσιο και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Παρεμπιπτόντως, στην υπόθεση παρατηρείται το φαινόμενο της συνάντησης των “μεγάλων πνευμάτων”, διότι οι τρεις «αχυράνθρωποι» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον «Βήμα FM» είναι και οι προταθέντες από την Alpha Bank και ήδη προσωρινή διοίκηση του MEGA CHANNEL!!! Με πλούσιο παρελθόν και σε Δ.Σ. διαφόρων πτωχευμένων εταιρειών.

Κοροϊδία και ξεδιαντροπιά σε όλο της το μεγαλείο. Σε οποιαδήποτε  ευνομούμενη χώρα θα είχε επέμβει Εισαγγελέας για να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και των εργαζομένων.

Εμείς καταδείξαμε, τεκμηριωμένα, την παράνομη, δόλια και παρελκυστική συμπεριφορά του μεγαλομετόχου Βαγγέλη Μαρινάκη (οι μετοχές της ALTER EGO είναι ονομαστικές και του ανήκουν 100%), που μέχρι και ιστοσελίδα με το ονοματεπώνυμό του έφτιαξε, αυτός ο «μεγιστάνας» των media, για να ανεβάζει τις ειδήσεις της «επιχειρηματικής του δραστηριότητας» όπου αυτοπαρουσιάζεται σαν  «αυτοδημιούργητος», «χαρισματικός» και «ακριβοδίκαιος» επιχειρηματίας. Ας ρωτήσουν καλύτερα τους εργαζόμενους του MEGA, του Βήμα fm καθώς και των απολυμένων αλλά και των εργαζόμενων στα Νέα, το Βήμα, το in.gr, το πρακτορείο διανομής τύπου κλπ.

Στη δίκη έδωσαν το παρόν το Ελληνικό Δημόσιο με παρέμβαση κατά της αιτούσας ALTER EGO, η Ομοσπονδία μας η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πρόεδρός της Π. Καλφαγιάννης, ενώ μάρτυρας μας ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γ. Μυλωνάς, τους οποίους και ευχαριστούμε για την θερμή και συνεχή υποστήριξή τους όποτε και εάν τους ζητηθεί. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Νομικό μας Σύμβουλο Δημήτρη Καραμήτσα. Για τους μόνιμα απόντες ας γράψει η Ιστορία…

Αναμένοντας τη δικαστική απόφαση να τονίσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να τιμωρήσει άμεσα και αποφασιστικά τέτοιες καταχρηστικές και παράνομες συμπεριφορές, σαν του Βαγγέλη Μαρινάκη, που δείχνουν πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
MEDIA
Ξεσπαθώνει η ΕΤΕΡ κατά Μαρινάκη για τα «ραδιο-φονικά» του σχέδια
Για εξαπάτηση των εργαζομένων του «Βήμα fm» από τον εφοπλιστή και εσχάτως επιχειρηματία στον χώρο των media κάνει λόγο η ΕΤΕΡ, με αφορμή πληροφορίες για τη λειτουργία νέου Ρ/Σ στη συχνότητα των 104,6.
Ξεσπαθώνει η ΕΤΕΡ κατά Μαρινάκη για τα «ραδιο-φονικά» του σχέδια
MEDIA
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
Ο βίος και η πολιτεία του επιχειρηματία στον χώρο του Τύπου σκιαγραφείται με μελανά χρώματα, αφού κλείνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφήνει τηλεοπτικά κανάλια να σβήνουν, βάζει λουκέτο σε εφημερίδες και απολύει...
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
MEDIA
Εγκατάλειψη και κατασχέσεις
Ο ραδιοσταθμός ΒΗΜΑ FM είναι κλειστός εδώ και εβδομάδες. Ο νέος ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, τον αφήνει να σβήσει και οι εργαζόμενοι κατάσχεσαν τα μηχανήματα έναντι των χρημάτων που τους χρωστάει η...
Εγκατάλειψη και κατασχέσεις
MEDIA
Καταγγελία ΕΤΕΡ για το κλείσιμο του «Βήμα FM»
Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη του σταθμού «Βήμα FM» Βαγγέλη Μαρινακή, εξέδωσε η ΕΤΕΡ. Όπως σημειώνει, κόπηκε η παροχή ρεύματος στον πομπό στον Υμηττό, απόφαση που αποδεικνύει ότι...
Καταγγελία ΕΤΕΡ για το κλείσιμο του «Βήμα FM»
MEDIA
Καταγγέλλουν τη στάση του Β. Μαρινάκη οι τεχνικοί του «Βήμα FM»
Με ανακοίνωσή τους, οι τεχνικοί του «Bήμα FM» ξεκαθαρίζουν ότι δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους και φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια. Παράλληλα, κάνουν λόγο για «κοροϊδία»...
Καταγγέλλουν τη στάση του Β. Μαρινάκη οι τεχνικοί του «Βήμα FM»
MEDIA
Τέλος εποχής και αλλαγή σελίδας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η κατάρρευση παλιών μιντιακών κολοσσών με την ταυτόχρονη αποχώρηση των μεγαλομετόχων τους άνοιξε τις πύλες για νέους παίκτες. Η τράπουλα ξαναμοιράζεται... Εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα χρεοκόπησαν. Κάποια...
Τέλος εποχής και αλλαγή σελίδας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας