Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παραιτήθηκε ο Ν. Μιχαλίτσης από τη θέση του στην ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παραιτήθηκε ο Ν. Μιχαλίτσης από τη θέση του στην ΕΡΤ

  • A-
  • A+

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την πορεία στην οποία οδηγεί την ΕΡΤ η διοίκησή της με «καταστροφικές επιλογές», επιχειρεί να χτυπήσει με την παραίτησή του από τη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ ο Νίκος Μιχαλίτσης. Την κατέθεσε σήμερα (11/5) στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο και το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ξεκαθαρίζει ότι η παραίτησή του οφείλεται στην έντονη διαφωνία του «ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας».

Ο Νίκος Μιχαλίτσης σημειώνει ότι με την τακτική του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έχει υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός ενώ την ίδια ώρα απομακρύνονται ικανά στελέχη. Όπως επισημαίνει με τις ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ εξοργίζονται παραδοσιακοί φίλοι της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγοί, δημοσιογράφοι) ενώ διαπιστώνει αδιαφορία για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου και την υλοποίηση  επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η γενική διεύθυνση Τεχνολογίας.

Από τα πλέον έμπειρα στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Ν. Μιχαλίτσης κάνει λόγο για μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας».

Τονίζει ότι αδιαφανώς και αιφνιδιαστικά, παρουσιάστηκε ένα «εξάμβλωμα που ονομάσατε "νέο Οργανόγραμμα" που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην». Με τον ίδιο τρόπο εγκρίθηκαν προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού «που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας)  περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».

Ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ τονίζει ότι αρνείται να υπηρετήσει τέτοιες πολιτικές και προσθέτει: «Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά  ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να  είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της.

»Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία. Εύχομαι  να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ».

Ο Ν. Μιχαλίτσης ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στη θέση του μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης και μετέπειτα θα παραμείνει στην ΕΡΤ ως απλός εργαζόμενος για να καταλήξει: «Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους,  μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα! Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ, για την οποία θα είναι υπερήφανοι, τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν, όσο και η κοινωνία».

► Ολόκληρη η

 

MEDIA
Μια διαφορετική ματιά στη ζωή των εφήβων
Μια αγγλική παραγωγή ρίχνουν από αύριο (20/11) στη μάχη της τηλεθέασης τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για «Το ημερολόγιο μιας διαφορετικής εφηβείας» (My Mad Fat Diary, παραγωγή 2013), που θα...
Μια διαφορετική ματιά στη ζωή των εφήβων
MEDIA
Mπάχαλο... υψηλής ευκρίνειας
Τα μαχαίρια έχουν βγει στο ραδιομέγαρο για το ποιοι παίρνουν εκπομπές, για το κόστος των μικτών παραγωγών -φωνάζει ο Αλαφογιώργος-, για απειλούμενες καρατομήσεις, π.χ. Φώτης Παπούλιας, αλλά και για το πόσο...
Mπάχαλο... υψηλής ευκρίνειας
MEDIA
Ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα
Στις 28 Ιουνίου του 1985 ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έφευγε από κοντά μας. Γι' αυτό και σήμερα το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και ανέβασε στην ιστοσελίδα και στο αρχείο την εκπομπή «Αφιέρωμα...
Ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα
MEDIA
Το «Μονόγραμμα» του Μίνου Αργυράκη 20 χρόνια μετά το θάνατό του
Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε ο Μίνως Αργυράκης και το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και ανάρτησε την εκπομπή του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη, «Μονόγραμμα». Πρόκειται για την αυτοβιογραφική ταινία...
Το «Μονόγραμμα» του Μίνου Αργυράκη 20 χρόνια μετά το θάνατό του
MEDIA
Επιστρέφει στη θέση του στην ΕΡΤ ο Σπύρος Κρίμπαλης
Ο Σπύρος Κρίμπαλης, που τέλη Μαρτίου με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΡΤ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου περιεχομένου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης λόγω «δυσαρμονίας στη...
Επιστρέφει στη θέση του στην ΕΡΤ ο Σπύρος Κρίμπαλης
MEDIA
Πενήντα χρόνια πίσω: ο Μάης του ’68 σε ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ-2
Συμπληρώθηκε μισός αιώνας από το Μάη του 1968 με τις επαναστατικές εκρήξεις και τα γεγονότα που σημάδεψαν όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν το αποκορύφωμα μιας δεκαετίας η οποία σιγόβραζε και...
Πενήντα χρόνια πίσω: ο Μάης του ’68 σε ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ-2

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας