• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.7°C / 15.2°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.6°C / 12.1°C
  0 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.0°C / 16.2°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 7.0°C
  0 BF
  65%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.1°C / 11.3°C
  2 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.4°C / 6.2°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.4°C / 15.6°C
  2 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.5°C
  1 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.1°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  5 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  4 BF
  66%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  7°C 6.9°C / 9.5°C
  2 BF
  87%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 12.2°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 19.3°C
  1 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 15.4°C
  2 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  12°C 8.8°C / 12.1°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.7°C / 12.2°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  73%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επεισοδιακό... Δ.Σ. στην ΕΡΤ

 • A-
 • A+

Με κόντρες, επεισόδια και απειλές για αποχώρηση ολοκληρώθηκε το χθεσινό... περιπετειώδες διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για την έγκριση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της. Ψηφίστηκε κι αυτός οριακά (3-2 ψήφοι) και αφού προηγουμένως είχε αποσπαστεί η αναγνώριση προϋπηρεσίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ με βάση το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, όπως είχε γίνει για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Θαλασσινός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, έθεσε εξαρχής θέμα διαχωρισμού της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου από τον υπόλοιπο ΓΚΠ της ΕΡΤ.

Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο Αριστοτέλης Μεταξάς (μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, εκπρόσωπος των εργαζομένων). Αρνητικοί εξαρχής ήταν τόσο ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, όσο και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήταν παρών στη συνεδρίαση. Οι δύο επέμεναν ότι πρέπει να ψηφιστεί συνολικά ο ΓΚΠ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Θαλασσινός και Μεταξάς έκαναν λόγο, ούτε λίγο ούτε πολύ, για… εκβιασμό στον οποίο δεν πρόκειται να υποκύψουν και απείλησαν με αποχώρηση. Κι αυτό, γιατί μία δίκαιη πρόβλεψη έμπαινε μαζί με άλλες που κατά την άποψή τους ήταν ακόμη και αντίθετες με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η κατάσταση αρχικά φάνηκε να ξεφεύγει, με τον Β. Κωστόπουλο να προτείνει ένα μικρό διάλειμμα. Αυτό και έγινε και όταν επέστρεψαν στην αίθουσα Κωστόπουλος και Καλφαγιάνης δέχτηκαν την πρόταση Θαλασσινού-Μεταξά, το θέμα της προϋπηρεσίας διαχωρίστηκε από τον ΓΚΠ και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Αμέσως μετά η Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σημείωνε: «Επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα χρόνων έγινε πράξη, με μεγάλη καθυστέρηση. Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν το 2006 με το προεδρικό διάταγμα. Μαθαίνουμε ότι μετά από την ηχηρή παρέμβαση του υπουργού Νίκου Παππά δεν πέρασε η μεθόδευση της Διοίκησης και της ΠΟΣΠΕΡΤ να περάσουν μαζί η προϋπηρεσία και οι απαλλαγές των εκλεκτών της ΠΟΣΠΕΡΤ».

Φαρσοκωμωδία

Τα όσα επακολούθησαν στο Δ.Σ. της ΕΡΤ πάντως μοιάζουν με φαρσοκωμωδία και θα ήταν για πολλά γέλια αν δεν έθεταν σε αμφισβήτηση (αν όχι και σε κίνδυνο) τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από την αρχή Θαλασσινός και Μεταξάς ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν προβλέψεις για καθιέρωση επιπλέον αργιών και ημιαργιών και κυρίως για πλήρη απαλλαγή από την εργασία πέντε μελών του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ η νομοθεσία κάνει λόγο μόνο για ένα (!), άλλων τριών αποσπασμένων από την ΕΡΤ, επιπλέον τρεις έως πέντε ημέρες άδειας ανά μήνα σε προέδρους, αντιπροέδρους και γραμματείς, μόνο σωματείων που είναι μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ και πάει λέγοντας...

Ο νέος ΓΚΠ της ΕΡΤ ψηφίστηκε και πάλι οριακά (3-2 ψήφοι), ενώ οι δύο μειοψηφήσαντες ζήτησαν την άποψη της νομικής υπηρεσίας της ΕΡΤ αν αυτά μπορεί να ισχύσουν χωρίς να περάσουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νομική εκπρόσωπος σημείωσε ότι θεωρεί απαραίτητο για να ισχύσουν αυτές οι διατάξεις να έχουν την έγκριση του ΓΛΚ, τοποθέτηση εξαιτίας της οποίας φαίνεται να δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον Π. Καλφαγιάννη με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ο οποίος είπε ότι θα ζητηθεί και η έγκριση από το ΓΛΚ. Επ’ αυτού όμως δημιουργήθηκε διένεξη μεταξύ Κωστόπουλου και Καλφαγιάννη, με τον πρώτο να αφήνει τελικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα!

Μετά την οριακή έγκριση, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ που ψήφισε υπέρ του νέου ΓΚΠ φαίνεται να έθεσε εκ νέου το θέμα αν ορισμένες διατάξεις θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις εναντίον τους, ενώ άλλο ζήτησε να αποσυρθούν αργίες και ημιαργίες (θρησκευτικού περιεχομένου), κάτι που τελικά δεν αποκλείεται να γίνει.

Στελέχη και μερίδα εργαζομένων της ΕΡΤ επιμένουν ότι πρόκειται για… προκλητικές προβλέψεις που οδηγούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση… στο χειρότερο παρελθόν της και αντί να δίνουν λύσεις θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς υπάρχουν και φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν και πάλι «ημετέρους». Τώρα πλέον αναμένεται να δούμε πώς θα διατυπωθεί η τελική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις…

 

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
«Ράβε ξήλωνε» στην ΕΡΤ δουλειά να μη σου λείπει
Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν ξεκάθαρη η... δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ. Εντονες διαφωνίες, αλληλοκαταγγελίες για παραδιοίκηση, παλαιοσυνδικαλιστική νοοτροπία, προώθηση «ημετέρων» και πάει...
«Ράβε ξήλωνε» στην ΕΡΤ δουλειά να μη σου λείπει
MEDIA
Βολές εναντίον κυβέρνησης και Ν.Δ., προτάσεις για ανεξάρτητη ΕΡΤ
Για λειτουργία «παράλληλων μηχανισμών» στην ΕΡΤ, επιστροφή του «πελατειακού συνδικαλισμού», απαξιωμένες «οργανωτικές δομές» και διοίκηση που «ασκούν ουσιαστικά επιτροπές ημετέρων» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοί...
Βολές εναντίον κυβέρνησης και Ν.Δ., προτάσεις για ανεξάρτητη ΕΡΤ
MEDIA
«Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ με 100 start up επιχειρήσεις
Να συγκεντρώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Δημιουργεί στην 83η Δεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θεματικό...
«Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ με 100 start up επιχειρήσεις
MEDIA
-Είναι ΣΥΡΙΖΑ Channel -Εχετε σχέδια για νέο «μαύρο»
​Η Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ΕΡΤ λέγοντας ότι το Μαξίμου την έχει μετατρέψει σε «ΣΥΡΙΖΑ-Channel». Αμεση ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
-Είναι ΣΥΡΙΖΑ Channel -Εχετε σχέδια για νέο «μαύρο»
MEDIA
Ζητούν μέτρα για να μη συμπεριφέρεται κανείς ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ
Εισβολή σε στούντιο, απειλές και τραμπουκισμούς δεν δικαιολογεί καμιά συναισθηματική φόρτιση ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Μαρία Γεωργίου, που...
Ζητούν μέτρα για να μη συμπεριφέρεται κανείς ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ
MEDIA
Υβριδική και εικονική πραγματικότητα από την ΕΡΤ στο Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018 ξεκινά στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου με την ΕΡΤ να μεταδίδει και τις 64 αναμετρήσεις απευθείας. Και με ERT VR θα προσφέρει στους χρήστες...
Υβριδική και εικονική πραγματικότητα από την ΕΡΤ στο Μουντιάλ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας