• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.2°C / 29.7°C
  2 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 24.6°C
  2 BF
  70%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.0°C / 27.6°C
  3 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.5°C / 24.9°C
  2 BF
  47%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  2 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 21.4°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  2 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.4°C / 24.7°C
  2 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 22.9°C / 28.9°C
  1 BF
  28%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 26.8°C
  2 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.6°C / 26.7°C
  1 BF
  44%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  68%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 24.5°C / 27.8°C
  2 BF
  50%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 23.8°C
  4 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.9°C / 30.0°C
  3 BF
  29%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  2 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.7°C / 23.7°C
  2 BF
  90%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  62%

«Θαλασσοταραχή» με το νέο οργανόγραμμα στην ΕΡΤ

 • A-
 • A+

Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Είναι απίστευτη αυτή η διοίκηση της ΕΡΤ.

Σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή το νέο της οργανόγραμμα που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την επόμενη μέρα. Και την ίδια ώρα έδωσε περιθώριο έως το τέλος του μήνα για να κατατεθούν άλλες προτάσεις.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό γίνεται «προκειμένου να διασφαλιστεί η βελτίωση του περιεχομένου του ψηφισθέντος οργανογράμματος» αλλά προτάσεις ή προσθήκες θα γίνουν δεκτές μόνος «εφόσον αυτές κινούνται στο ίδιο πλαίσιο αρχών και φιλοσοφίας του ψηφισθέντος οργανογράμματος»!

Απίθανα πράγματα. Πρώτα εγκρίνεις κάτι κι έπειτα δίνεις περιθώριο για προσθαφαιρέσεις αλλά μόνο αν... συμβαδίζουν με τα προαποφασισμένα.

Νωρίτερα τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε)  και Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ  Βασίλη Κωστόπουλο ζητούσαν να μη ληφθεί ακόμα απόφαση και να δοθεί τουλάχιστον περιθώριο 15 ημερών για να καταθέσουν «οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα».

Στην επιστολή την οποία κοινοποίησαν στον Νίκο Παππά (υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης), τον Λευτέρη Κρέτσο (γενικό γραμματέα  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας),  τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ (Χρήστο Λεοντή, Γιώργο Θαλασσινό, Αικατερίνη Τσατσαρώνη, Αριστοτέλη Μεταξά) σημειώνουν ότι το οργανόγραμμα «είναι ενέργεια καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς θα διαμορφώσει νέες συνθήκες εργασίας και κατ’ επέκταση την ποιότητα του παρεχόμενου προγράμματος. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικοί φορείς αλλά και οι πολίτες της χώρας αναμένουν η στελέχωση της ΕΡΤ και ο τρόπος δόμησής της εταιρίας να αποπνέει δυναμισμό, αξιοκρατία και προοπτικές ανάπτυξης κι όχι συρρίκνωσης του έργου της. Διχαστικές πρακτικές αλλά και κατακερματισμός υπηρεσιών πρέπει να αποφευχθούν».

Απευθυνόμενοι προς τον κ. Κωστόπουλο τονίζουν ότι «θα συμφωνείτε κι εσείς, ότι η ΕΡΤ δεν είναι ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό ραδιόφωνο ή τηλεόραση καθώς ο ρόλος της είναι πολύπλευρος και σε αυτή τη δημόσια επιχείρηση θεωρούμε ότι πρέπει σοβαρά να λαμβάνονται υπόψη οι παρατηρήσεις των κοινωνικών φορέων. Για το λόγο αυτό, επιθυμούμε να μη ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή (σ.σ.: 20/4) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα να δοθεί παράταση δεκαπέντε (15) ημερών προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα».

Διαξιφισμοί Ν.Δ. – κυβέρνησης για την ΕΡΤ

«Η Ν.Δ. είναι απολύτως προβλέψιμη. Επιτίθεται στη Δημόσια Τηλεόραση πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Είναι προφανές ότι θα ήθελε πολύ να την κλείσει εκ νέου», απάντησε ο Νίκος Παππάς στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανακοίνωσε ότι όσα «συμβαίνουν πλέον στην ΕΡΤ θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στυγνής κομματικής προπαγάνδας. Η κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη Δημόσια Τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους». 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανταπάντησε ότι είναι επίσης, προφανές πως η Ν.Δ. «δεν μπορεί να χωνέψει ότι το “μαύρο” στην ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους της τελευταίας της διακυβέρνησης. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει ορθοποδήσει, είναι πρώτη στα μεγάλα αθλητικά και άλλα γεγονότα, πρώτη στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Ας καταλάβει ότι οι εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συμπυκνώνουν για αυτή μια τεράστια πολιτική και ιδεολογική ήττα».

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. τόνιζε ότι το νέο οργανόγραμμα «το οποίο ενέκρινε πάραυτα το διορισμένο Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ.- νομιμοποιεί την προπαγάνδα καθώς αναθέτει σε ένα εντεταλμένο από την Κυβέρνηση σύμβουλο, τον έλεγχο ακόμη και του τμήματος των δημοσιογράφων στο οποίο εδόθη ο τίτλος Newsroom (sic). H Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει σύντομα στην Ε.Ρ.Τ. μια άγνωστη λέξη στο ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται πολυφωνία. Μέχρι τότε ας συνεχίσει η Κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να προπαγανδίζει μόνη της τον αυταρχισμό της».  

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
«Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ με 100 start up επιχειρήσεις
Να συγκεντρώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Δημιουργεί στην 83η Δεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θεματικό...
«Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ με 100 start up επιχειρήσεις
MEDIA
Υβριδική και εικονική πραγματικότητα από την ΕΡΤ στο Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018 ξεκινά στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου με την ΕΡΤ να μεταδίδει και τις 64 αναμετρήσεις απευθείας. Και με ERT VR θα προσφέρει στους χρήστες...
Υβριδική και εικονική πραγματικότητα από την ΕΡΤ στο Μουντιάλ
MEDIA
Κρίση στον Τύπο, μέτρα στήριξης και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης
Διημερίδα με θέμα «Η στήριξη των εφημερίδων και των περιοδικών στην εποχή της κρίσης» διοργανώνει η ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, αύριο (25/1) και μεθαύριο (26/1) στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης...
Κρίση στον Τύπο, μέτρα στήριξης και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης
MEDIA
Νομιμοποίηση ατομικών συμβάσεων, τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης
Αντίθετο με όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση για παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει το...
Νομιμοποίηση ατομικών συμβάσεων, τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης
MEDIA
Press Cafe: Η αδίσταχτη εργοδοσία, οι γονείς και το "Your Face Sounds Familiar"
★ Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών σχολείων... προσκαλούν, όπως μαθαίνω, γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να μεταβούν σε χώρους γυρισμάτων σόου καναλιών, όπως το «Your face sounds familiar», για να...
Press Cafe: Η αδίσταχτη εργοδοσία, οι γονείς και το "Your Face Sounds Familiar"

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας