• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.1°C / 20.7°C
  6 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.0°C / 23.7°C
  4 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.5°C / 23.2°C
  2 BF
  32%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.6°C / 21.9°C
  3 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  40%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 22.3°C
  1 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 19.8°C
  2 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  3 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.8°C
  5 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.5°C / 19.9°C
  4 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.4°C
  6 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.2°C / 17.7°C
  2 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  41%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 21.9°C
  0 BF
  24%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 18.4°C / 21.0°C
  2 BF
  33%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.8°C / 22.1°C
  4 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.3°C / 20.4°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.3°C / 20.5°C
  3 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.1°C / 23.1°C
  2 BF
  34%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  31%

Αντίστροφη μέτρηση για το MEGA

 • A-
 • A+

Μπορεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αποφάσισε τον τερματισμό της λειτουργίας του MEGA, αλλά ο δρόμος μέχρι να πέσει οριστικά «μαύρο» στο κανάλι της Μεσογείων ίσως και να είναι ακόμα... μακρύς, αφού –όπως έχουμε επισημάνει– υπάρχει η οδός της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ηδη οι εργαζόμενοι του καναλιού, όμηροι επί διετία και απλήρωτοι επί 16 μήνες, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το ΕΣΡ χθες, ξεκαθάρισαν ότι θα προσφύγουν οι ίδιοι, άμεσα, στο ΣτΕ καθώς έχουν έννομο συμφέρον, και θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής με την οποία τερματίζει τη λειτουργία του. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του MEGA «μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει “μαύρο” στο κανάλι», τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν να κηρύξουν για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας (12.00-16.00) στα δημόσια και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Απογοητευμένοι από την απόφαση του ΕΣΡ, οι εργαζόμενοι του MEGA, αλλά και δείχνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη «Δικαίωση» παρά την «Προδοσία» από τους μετόχους, νυν (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Σαββίδης που έχει μεταβιβάσει το ποσοστό του στην Elenovo), αλλά και πρώην (Ψυχάρης και Μπόμπολας, ο τελευταίος παραμένει με ποσοστό που είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες), ξεκαθάρισαν ότι εκτός της δικής τους προσφυγής θα πιέσουν να πράξει το ίδιο και το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού, γιατί διαφορετικά θα είναι ηθικά και νομικά εκτεθειμένοι – τόσο οι ίδιοι όσο και οι μέτοχοι του καναλιού και ειδικά εκείνοι που έστω και στο παρά πέντε έσπρωξαν προς τη λύση τού μη ενημερωτικού καναλιού.

Γι’ αυτό και αναμένεται τώρα το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω της Αλτερ Εγκο είχε ζητήσει με επιστολή από το Δ.Σ. του MEGA να πράξουν ό,τι χρειάζεται ώστε να ζητηθεί από το ΕΣΡ να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό και να μείνει σε λειτουργία έως και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Τον ίδιο δρόμο έδειξε χθες και ο Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, που σε σχετική ερώτησή μας τόνισε ότι «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν, έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας...»

Να σημειωθεί ότι το ΣτΕ πριν από λίγες μέρες ανέβαλε τις προσφυγές καναλιών και ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον της αδειοδότησης για τις 4 Μαΐου και για δύο λόγους – με τους δύο εισηγητές να αναφέρουν ως δεύτερο ότι πιθανή απόφαση του ΕΣΡ για τερματισμό λειτουργίας του MEGA υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ...

Βέβαια, η αντίστροφη μέτρηση για να πέσει «μαύρο» στο MEGA έχει αρχίσει αφού σήμερα ή αύριο αναμένεται με επιστολή του το ΕΣΡ να γνωστοποιήσει την απόφασή του στην ΕΕΤΤ και στην Digea, που θα πρέπει μετά να την υλοποιήσουν. Γι’ αυτό και οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν αμέσως ώστε να αποφευχθεί το «μαύρο».

Ο Ρ. Μορώνης σημείωσε χθες ότι τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του MEGA δεν ελήφθησαν υπόψη, καθώς η ολομέλεια του ΕΣΡ είχε αποφασίσει, διευκρινίζοντας πάντως ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα άλλαζε κάτι καθώς επρόκειτο απλώς για το πρόγραμμα του καναλιού από το οποίο φαίνεται μόνο ότι δεν μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

Ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβανόταν σχέδιο για τη λειτουργία του καναλιού από εδώ και στο εξής, αλλά αναφερόταν στο προηγούμενο που είχε εκπονηθεί για τη συνέχιση του MEGA ως γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο και θα τροποποιηθεί αναλόγως ώστε το κανάλι να λειτουργεί ως θεματικό. Ως προς το προσωπικό, το μόνο που αναφερόταν ήταν ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερος από τους 50 που υποχρεώνει η νομοθεσία.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι στην απόφασή τους δεν βάρυνε –«δεν τη λάβαμε υπ’ όψιν μας»–, η επιστολή που έστειλε ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και με την οποία ζητούσε το κλείσιμο του MEGA, κάνοντας λόγο για παράνομη λειτουργία και δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. Εξήγησε ότι οι υπεύθυνοι της «Τηλέτυπος» ζητούσαν η αναφορά στη νομοθεσία σε «ενεστώσα λειτουργία», ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν είχαν ζητήσει αλλαγή φυσιογνωμίας του καναλιού, να γίνει παραδεκτή από το ΕΣΡ ότι στην πραγματικότητα συνέβη. «Κάτι τέτοιο θα ήταν νομική ακροβασία...» επισήμανε ο κ. Μορώνης, γι’ αυτό και το υπόμνημα του Δ.Σ. του MEGA δεν έγινε αποδεκτό.

Στην απόφασή της Ανεξάρτητης Αρχής σημειώνεται ότι το ΕΣΡ «αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο “MEGA CHANNEL” εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ” να τερματίσει τη λειτουργία του».

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν τρία από τα εννέα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία επέμειναν ότι το κανάλι της Μεσογείων δεν εμπίπτει στην προαναφερόμενη διάταξη προτείνοντας να γίνει αποδεκτό το αίτημα και να συνεχίσει το MEGA να εκπέμπει ως μη ενημερωτικό κανάλι μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του MEGA κατά της απόφασης ΕΣΡ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν άμεσα οι εργαζόμενοι του MEGA και με ασφαλιστικά μέτρα θα ζητήσουν προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία...
Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του MEGA κατά της απόφασης ΕΣΡ
MEDIA
Η κυβέρνηση, οι μεγαλομέτοχοι, οι εικασίες και τα δεδομένα για το λουκέτο στο MEGA
Το τελευταίο τριήμερο, ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα για το επικείμενο κλείσιμο του Mega, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επικυρώσει ουσιαστικά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου...
Η κυβέρνηση, οι μεγαλομέτοχοι, οι εικασίες και τα δεδομένα για το λουκέτο στο MEGA
MEDIA
Τέλος εποχής με το διαφαινόμενο «λουκέτο» στο MEGA...
Δεν θα προλάβει όπως φαίνεται να μπει στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του το MEGA. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε ουσιαστικά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για οριστικό...
Τέλος εποχής με το διαφαινόμενο «λουκέτο» στο MEGA...
MEDIA
Απέρριψε την αίτηση του Mega το ΕΣΡ
Τράβηξε τελικά το καλώδιο από την πρίζα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αποσυνδέοντας το MEGA από τον «αναπνευστήρα» στον οποίο βρίσκεται στην τελευταία διετία αφού οι μεγαλομέτοχοί του το εγκατέλειψαν...
Απέρριψε την αίτηση του Mega το ΕΣΡ
MEDIA
Τους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το MEGA
Με κοινή ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καλούν τους μετόχους του MEGA να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και το ΕΣΡ να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να μην...
Τους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το MEGA
MEDIA
Μια εβδομάδα προθεσμία στο MEGA από το ΕΣΡ
Τρίτη και... 13 αναμένεται να βγει η απόφαση του ΕΣΡ για το MEGA. Η Αρχή έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας στους εκπροσώπους του καναλιού να καταθέσουν υπόμνημα σχετικά με το αίτημα του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» να...
Μια εβδομάδα προθεσμία στο MEGA από το ΕΣΡ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας