• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.3°C / 30.1°C
  2 BF
  31%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.6°C / 27.7°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.0°C / 31.5°C
  1 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 29.2°C
  1 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  44%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.0°C / 27.0°C
  2 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 24.4°C
  0 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 28.6°C
  1 BF
  19%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 28.0°C
  3 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.9°C
  4 BF
  50%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 27.4°C
  4 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 25.1°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  23%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 28.5°C
  1 BF
  24%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.3°C / 27.8°C
  2 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 30.3°C
  2 BF
  24%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.3°C / 24.3°C
  0 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.7°C / 27.8°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  15%

Προθεσμία μία εβδομάδα για να καταθέσουν υπόμνημα πήραν από το ΕΣΡ οι εκπρόσωποι της «Τηλέτυπος»

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τρίτη και 13 κληρώνει για το MEGA

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «καυτή πατάτα» που ακούει στο όνομα MEGA αλλάζει συνεχώς χέρια, καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του η υπόθεση. Το ποιος θα βγάλει τελικά το φίδι από την τρύπα μάλλον είναι νωρίς ακόμη να το πει κανείς, καθώς έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις το κανάλι παραμένει στον «αναπνευστήρα».

Χθες, πάντως, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο οποίο μετατέθηκε το... μπαλάκι, αποφάσισε να δώσει στους εκπροσώπους του καναλιού της Μεσογείων προθεσμία μίας εβδομάδας, έως τις 12/3, για να καταθέσουν αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με το αίτημά τους. Να χαρακτηριστεί δηλαδή το περιεχόμενο του MEGA, από τον Οκτώβριο του 2016 οπότε σταμάτησε να μεταδίδει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, μη ενημερωτικό. Κι έτσι να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι και την πραγματοποίηση πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Την απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή θα την πάρει... Τρίτη και 13 (για τους προληπτικούς!), καθώς οι εκπρόσωποι του MEGA θα καταθέσουν το υπόμνημά τους την ερχόμενη Δευτέρα (12/3) και την επομένη, σε διάσκεψη η ολομέλεια του ΕΣΡ θα καταλήξει στο πόρισμά της. Την «Τηλέτυπος» εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Κωνσταντινίδης, ενώ αριθμό εργαζομένων (διοικητικούς) του MEGA εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Κλοκοτάρας.

Το ΕΣΡ αποδέχτηκε και αίτημα εκπροσώπων των εργαζομένων του καναλιού (διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων) να παραστεί στη συνεδρίαση τριμελής επιτροπή τους, χωρίς βέβαια δικαίωμα παρέμβασης, αλλά ως παρατηρητές.

Ελλειμμα διευκρινίσεων

Στη συνεδρίαση ήταν ξεκάθαρο ότι οι εκπρόσωποι του καναλιού της Μεσογείων δεν ήταν έτοιμοι να παράσχουν διευκρινίσεις ή διασφαλίσεις για οποιοδήποτε ζήτημα. Ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι αδυνατεί να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων καθώς δεν έχει εκπονηθεί σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του σχεδίου που αρχικά είχε εκπονηθεί για τη συνέχιση του MEGA ως γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι καταβλήθηκαν επιλεκτικά σε ορισμένους εργαζόμενους δύο μισθοί χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, κάτι που έκανε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταγγείλει την εργοδοσία του MEGA για «αντεργατική, ανήθικη και απαράδεκτη ενέργεια», καθώς αποκλείστηκαν δημοσιογράφοι «στους οποίους οφείλονται ήδη 18 μισθοί!».

Επειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, τα Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ καλούν τους μετόχους του καναλιού «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το ΕΣΡ να εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος, προκειμένου να μην πέσει “μαύρο” στο MEGA».

Η επιστολή Μαρινάκη

Στο υπόμνημα που θα καταθέσει το Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» θα περιλαμβάνεται και η επιστολή του μεγαλομετόχου του MEGA, Βαγγέλη Μαρινάκη (Αλτερ Εγκο), με την οποία ζητούσε να κατατεθεί αίτημα για θεματικό κανάλι. Οπως προφανώς και η απάντηση του Δ.Σ. της εταιρείας στον Β. Μαρινάκη.

Ο εκπρόσωπος του MEGA σημείωσε ότι με τον Β. Μαρινάκη συμφωνεί και άλλος μέτοχος, προφανώς εννοώντας τον Γιάννη (Τζίγγερ) Βαρδινογιάννη, καθώς ο έτερος, ο Ιβάν Σαββίδης -ο οποίος έχει μεταβιβάσει το ποσοστό του στην Elenovo, εταιρεία κυπριακών συμφερόντων- βρίσκεται εκτός των συγκεκριμένων εξελίξεων.

Το αίτημα υποστηρίχθηκε και από τον νομικό εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ σε ερώτηση μέλους του ΕΣΡ γιατί δεν διεκδικούν την έβδομη άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα, ο κ. Κωνσταντινίδης αρκέστηκε να πει ότι το Δ.Σ. του MEGA διερευνά μόνο τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες.

Οταν μέλος του ΕΣΡ τόνισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για τους μη ενημερωτικούς σταθμούς, θα πρέπει να διαθέτει προσωπικό τουλάχιστον 50 ατόμων, ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε τον αριθμό μικρό, υποθέτοντας ότι πιο ρεαλιστικός αριθμός για τη λειτουργία θεματικού καναλιού εθνικής εμβέλειας είναι 100 με 150 εργαζόμενοι.

Επιφυλάχθηκε, πάντως, καθώς όπως είπε δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη σχετική μελέτη. Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι το κανάλι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσκομίσει φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

 

  

MEDIA
Επιστολή στον Τσίπρα για το «έγκλημα εναντίον 420 εργαζομένων του MEGA»
Από τα αντίσκηνα διαμαρτυρίας έξω από τη Moro Oil, όπου οι εργαζόμενοι του Mega συνεχίζουν εδώ και περίπου 20 μέρες τον αγώνα τους, στέλνουν επιστολή στον πρωθυπουργό επιστολή ζητώντας να δείξει προσωπικό...
Επιστολή στον Τσίπρα για το «έγκλημα εναντίον 420 εργαζομένων του MEGA»
MEDIA
Το σίριαλ βαίνει προς τραγικό φινάλε
Πορεία πτώχευσης και εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να χαράζει πλέον το MEGA, με τον δρόμο βέβαια να είναι ακόμη μακρύς. Ωστόσο το κανάλι θα μπορούσε -σε συνεννόηση με τις τράπεζες και...
Το σίριαλ βαίνει προς τραγικό φινάλε
MEDIA
«Tο MEGA θα είναι το Βατερλό σας...»
Αφού τους καλούν να πάρουν θέση «έστω και την ύστατη ώρα», τους χαρακτηρίζουν ως κυρίους «με τις ακριβές λιμουζίνες και τη δήθεν φιλανθρωπία» και τονίζουν πως «όσο και να παλέψετε να πείσετε με τους...
«Tο MEGA θα είναι το Βατερλό σας...»
MEDIA
Σε τράπεζες και μετόχους η ευθύνη για το MEGA
Στην... αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η διοίκηση της Digea απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της να υποβαθμίσει την ποιότητα του σήματος του MEGA (πιθανότατα την Τσικνοπέμπτη) επειδή...
Σε τράπεζες και μετόχους η ευθύνη για το MEGA
MEDIA
Υπάρχει λύση για τους απλήρωτους
Το MEGA και τους εργαζόμενους του καναλιού της Μεσογείων έχουν παρατήσει στη μοίρα τους εδώ και καιρό οι μέτοχοί του οι οποίοι για πάνω από ένα χρόνο δεν προχώρησαν στην ανακοινωμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου...
Υπάρχει λύση για τους απλήρωτους
MEDIA
Απέρριψαν τη νέα πρόταση για «κούρεμα» στο MEGA
Επειτα από την πρώτη ξεκάθαρη άρνηση των δημοσιογράφων για οποιαδήποτε μείωση, τα «ρολά» -έστω και για ένα βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων- και τη σαφή προειδοποίηση για περαιτέρω κινητοποιήσεις, η διοίκηση...
Απέρριψαν τη νέα πρόταση για «κούρεμα» στο MEGA

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας