Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απόντες και από το ΕΣΡ οι ιδιοκτήτες του Mega

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απόντες και από το ΕΣΡ οι ιδιοκτήτες του Mega

  • A-
  • A+

Στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εμφανίστηκαν σήμερα εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών «Μακεδονία» και «Αρτ», αλλά όχι του «Mega».

Τα τρία κανάλια κλήθηκαν, επειδή η ΕΕΤΤ θα πρέπει να προχωρήσει στη διακοπή εκπομπής του σήματός τους από την Digea, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια.

Από την πλευρά του το ΕΣΡ σημείωσε ότι αυτό δεν είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, ούτε εκδίδει γνωματεύσεις, και παρέπεμψε την ιδιοκτησία του πάλαι ποτέ «Μεγάλου καναλιού» της Μεσογείων να απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία.

Το Δ.Σ. του Συμβουλίου θα καλέσει ξανά σε ακρόαση την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. στις 5 Μαρτίου, όποτε θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα βάσει του νόμου να εκπέμπει.

Θα προηγηθεί στις 2 Μαρτίου η συνεδρίαση για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR, ANT.

Σήμερα το «Μακεδονία», που από από το 2014 έχει δηλώσει μη ενημερωτικό, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει θεματική άδεια, και το «Αρτ» ότι έχει κάνει αίτηση να θεωρείται κανάλι περιφερειακής εμβέλειας.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα διάσκεψη του ΕΣΡ κατά την οποία θα εξεταστεί το ζήτημα των δύο καναλιών, ώστε να εκδοθεί απόφαση.

Και οι τρεις σταθμοί δεν συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη για τις θεματικές άδειες δεν θα δημοσιευτεί πριν το φθινόπωρο. Μέχρι τότε μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει αίτηση για την έβδομη πανελλαδική άδεια.

Xωρίς να εντοπίσει ελλείψεις ή προβληματικά στοιχεία ολοκλήρωσε το ΕΣΡ τον περασμένο μήνα τον τυπικό έλεγχο των έξι υποψηφίων.

Πρόκειται για τα ETV (Ιβάν Σαββίδης), ΣΚΑΪ (Γιάννης Αλαφούζος), STAR (Γιάννης -Τζίγγερ- Βαρδινογιάννης), ALPHA (Δημήτρης Κοντομηνάς), ANT1 (Θοδωρής Κυριακού) και Τηλεοπτική Ελληνική (κυπριακή εξωχώρια που καταλήγει σε κυρία, κάτοικο και υπήκοο Βελγίου).

[ad-slot]

MEDIA
Κλείνει οριστικά το Mega με τη σφραγίδα του ΣτΕ
Mε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πέφτει οριστικά το «μαύρο» στο Mega, καθώς η μη συμμετοχή του στην τελευταία αδειοδοτική διαδικασία...
Κλείνει οριστικά το Mega με τη σφραγίδα του ΣτΕ
MEDIA
10 αλήθειες για το Mega
H «Τηλέτυπος» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις τηλεοπτικές άδειες, αυτό έπρεπε να γίνει με άλλη εταιρία «κέλυφος». Οι δύο βασικοί του μέτοχοι,...
10 αλήθειες για το Mega
MEDIA
Press Cafe: Η αδίσταχτη εργοδοσία, οι γονείς και το "Your Face Sounds Familiar"
★ Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών σχολείων... προσκαλούν, όπως μαθαίνω, γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να μεταβούν σε χώρους γυρισμάτων...
Press Cafe: Η αδίσταχτη εργοδοσία, οι γονείς και το "Your Face Sounds Familiar"
MEDIA
«Καμπάνα» 200.000 ευρώ από το ΕΣΡ στον ALPHA
Με συνολικό πρόστιμο 235.000 ευρώ φιλοδώρησε δύο κανάλια και ισάριθμα ραδιόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η μερίδα του λέοντος, 200.000...
«Καμπάνα» 200.000 ευρώ από το ΕΣΡ στον ALPHA