Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ταφόπλακα» στο MEGA με... μέιλ από το STAR

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Ταφόπλακα» στο MEGA με... μέιλ από το STAR

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Μαζί με το τσίκνισμα, χθες, των απλήρωτων εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Motor Oil (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) επιχειρείται να πέσει και η «ταφόπλακα», όπως φαίνεται, για το MEGA.

Με μια μακροσκελή επιστολή του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος (το οποίο ουσιαστικά υιοθετεί τις θέσεις της Ascope Trading Ltd που κατέχει μόλις το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος), επιστολή που εστάλη από το μέιλ του STAR, ο Ομιλος Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ουσιαστικά την οριστική αποχώρηση από το κανάλι με κάλυψη του μεριδίου του για την καταβολή δεδουλευμένων, καλώντας και τους άλλους μετόχους, όπως και τις πιστώτριες τράπεζες, να καταβάλουν όσα τους αναλογούν.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς την ίδια ώρα η διοίκηση του MEGA με ανακοίνωσή της (από το μέιλ του καναλιού της Μεσογείων) ξεκαθαρίζει ότι έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η προσφυγή της θα συνεκδικαστεί με εκείνες των άλλων καναλιών και της ΕΙΤΗΣΕΕ (2/3/2018), ενώ παράλληλα με εκτενή επιστολή της στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητά ουσιαστικά να μην προχωρήσει στη διακοπή του σήματος του καναλιού μέχρι να υπάρξει απόφαση από το ΣτΕ.

Στις 27/2 αναμένεται η έκδοση από το ΕΣΡ διαπιστωτικής πράξης με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα που δεν μετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία και για τα οποία η ΕΕΤΤ θα πρέπει να προχωρήσει στη διακοπή εκπομπής του σήματός τους από την Digea.

Αν οι μέτοχoι του MEGA (Γ. Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης έχει μεταπωλήσει το μερίδιό του στην Εlenovo, ενώ ο Φώτης Μπόμπολας, που διαθέτει ποσοστό που είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες, είναι άφαντος) ή άλλο επενδυτικό σχήμα δεν ενδιαφερθούν για την έβδομη άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα τότε το κανάλι θα κατεβάσει οριστικά ρολά.

«Φταίει το ΕΣΡ»

Το διορισμένο Δ.Σ. της Τηλέτυπος κάνει αναδρομή σε όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία διετία, ρίχνει και πάλι τις ευθύνες στο ΕΣΡ και καταλήγει σε πρόταση μερικής αποπληρωμής εργαζομένων, εξαντλώντας, όπως σημειώνει, «όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες, και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία». Ουσιαστικά, την πτώχευση της Τηλέτυπος.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Ascope Trading Ltd (εταιρεία που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη) μαζί με άλλες εταιρείες-μετόχους της Τηλέτυπος διατίθεται να καταβάλει το 35% των 9,28 εκατ. ευρώ (μισθοί από 1/7/2016 έως 31/12/2017), δηλαδή 3,25 εκατ. ευρώ μείον τα ποσά που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα (2,5 εκατ. ευρώ). Να καταβάλει δηλαδή 750 χιλ. ευρώ για μερική εξόφληση της μισθοδοσίας.

Η Alter Ego έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αντιστοιχούν, ενώ το Δ.Σ. θα «απευθυνθεί άμεσα στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις εταιρίες Dimera, Elenovo και στους μετόχους των εταιριών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 για να ζητήσει την εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί», δηλαδή συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ.

Θα ζητήσει επίσης από τις πιστώτριες τράπεζες που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς της εταιρείας να απελευθερώσουν ποσόν 3,375 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσό που εκτιμά η μελέτη της «Grant Thornton ότι θα καταβληθεί στο προσωπικό σε περίπτωση εκκαθάρισης της εταιρίας, για να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της μισθοδοσίας»...

Εξω από τη Motor Oil

Εδώ και εννιά μέρες, με πρωτοβουλία των τεχνικών του καναλιού της Μεσογείων που εκπροσωπούνται από την ΕΤΙΤΑ, έξω από τα γραφεία της Motor Oil έχουν στηθεί σκηνές με τους εργαζόμενους του MEGA να διαδηλώνουν εναντίον του μεγαλομετόχου Γιάννη (Τζίγγερ) Βαρδινογιάννη.

Εκεί, λοιπόν, στην πύλη της εταιρείας στήθηκαν ψησταριές, με τους απλήρωτους επί 12 έως και 17 μήνες και ομήρους επί μια διετία εργαζόμενους τoυ MEGA να οργανώνουν ένα παραδοσιακό τσίκνισμα.

Στο MEGA δεν μεταδίδονται πλέον διαφημίσεις έπειτα από απόφαση της ΕΠΗΕΑ, που εκπροσωπεί το διοικητικό προσωπικό του καναλιού, το οποίο μαζί με τους τεχνικούς που το κρατάνε «ζωντανό» αποφάσισε να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Χθες, έκανε την εμφάνισή της ανοικτή επιστολή με την υπογραφή «Απλήρωτοι εργαζόμενοι MEGA σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Με αυτήν ζητούσαν να αποκλειστεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη από εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι του καναλιού (420), που μαζί με τις οικογένειές τους ταλαιπωρούνται επί μια διετία, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται για δική τους επιστολή, «δεν εκπροσωπεί το σύνολο των επί 17 μήνες απλήρωτων εργαζομένων του MEGA».

Τόνιζαν ότι κάποιοι υπονομεύουν «τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θέτοντας ζήτημα ανάκλησης προσκλήσεων σε... δεξιώσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι οι ίδιοι συνεχίζουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τους.

[ad-slot]

MEDIA
Το debate της Κεντροαριστεράς και από MEGA, ΑΝΤ-1, STAR μαγνητοσκοπημένο
Κοίτα να δεις που τα ιδιωτικά κανάλια αποφάσισαν να δείξουν τη δεύτερη και τελευταία τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της...
Το debate της Κεντροαριστεράς και από MEGA, ΑΝΤ-1, STAR μαγνητοσκοπημένο
MEDIA
«Κάτω κάτω και πιο κάτω, ξέπεσες πιο παρακάτω...»
Σε κάθοδο βρίσκονται το πρώτο τετράμηνο της σεζόν 2015-2016 τα λεγόμενα «μεγάλα» κανάλια, τα οποία χάνουν συνεχώς σημαντική μερίδα τηλεθεατών, ενώ...
«Κάτω κάτω και πιο κάτω, ξέπεσες πιο παρακάτω...»
MEDIA
Κόντρες μυθοπλασίας αλλά... εκτός συνόρων
Οι υπερβολές, με την παραγωγή 40 έως και 45 ελληνικών σειρών ανά τηλεοπτική σεζόν έλαβαν τέλος με το που μας «επισκέφθηκε» η οικονομική κρίση, η...
Κόντρες μυθοπλασίας αλλά... εκτός συνόρων
MEDIA
Σχεδόν 5ωρο καθημερινά καθηλωμένοι στο χαζοκούτι
Οριακά αυξημένος είναι στην έναρξη αυτής της τηλεοπτικής περιόδου ο χρόνος που περνάμε καθημερινά μπροστά στις μικρές μας οθόνες σε σύγκριση με το...
Σχεδόν 5ωρο καθημερινά καθηλωμένοι στο χαζοκούτι
MEDIA
«Μπρούσκο» και ειδήσεις
Την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές με τα πρώτα καινούργια επεισόδιά της, η σαπουνόπερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε στην κορυφή του τηλεβαρόμετρου της Nielsen....
«Μπρούσκο» και ειδήσεις