• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.2°C / 31.6°C
  2 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.0°C / 31.9°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.0°C / 31.6°C
  3 BF
  43%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  45%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 26.0°C / 32.1°C
  1 BF
  37%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 25.9°C
  1 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  2 BF
  42%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.1°C / 29.7°C
  3 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 27.9°C / 31.9°C
  1 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.4°C / 28.8°C
  3 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.3°C / 28.7°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 29.9°C
  0 BF
  37%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  30°C 29.5°C / 30.1°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.8°C
  5 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 24.0°C / 31.8°C
  3 BF
  30%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.3°C / 30.5°C
  4 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.1°C / 29.5°C
  4 BF
  62%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  1 BF
  49%

Ο Γ. Ανδρουλιδάκης στην τελευταία του, ίσως, εκπομπή («Δυο γάιδαροι μαλώνανε»), καθώς είναι ένας από τους τέσσερις απολυμένους

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΚΟΒΛΗΣ

Στο κόκκινο ο «105,5»

 • A-
 • A+

Επιπλέον τέσσερις απολύσεις είχαμε χθες στον «105,5 Στο Κόκκινο», συνολικά επτά πια (με τις τρεις που είχαν γίνει προ 10ημέρου).

Ως γνωστόν, ο «105,5 Στο Κόκκινο» ανήκει ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι το κόμμα που ασκεί τη διοίκηση. Και αποδεικνύεται ένας πολύ κακός εργοδότης που δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει το... μαγαζί του, παίρνοντας αποφάσεις για τις οποίες, σε άλλες περιπτώσεις, θα έβγαινε διαδηλώνοντας στους δρόμους.

Οπως έκανε και το ΚΚΕ παλιότερα με τον «902 Αριστερά στα FM» πριν τον πουλήσει στον Φίλιππο Βρυώνη που έχει δίπλα του τον Μένιο Φουρθιώτη.

Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Νίκος Μπιτσιμέας, Μελίνα Βελιμέζη και Ειρήνη Προμπονά οι τέσσερις απολυμένοι. «Μόλις απολύθηκε σύσσωμη η απεργιακή επιτροπή του Ρ/Σ “105,5 στο Κόκκινο”» έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης. «Ουδείς/ουδεμία αποδέχτηκε την απόλυση ή υπέγραψε», συνέχισε.

Από τον ραδιοσταθμό αρνούνται πως οι τέσσερις αυτοί αποτελούσαν απεργιακή επιτροπή. «Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι καμία “απεργιακή επιτροπή” δεν παρουσιάστηκε σε οποιαδήποτε συζήτηση ή διαπραγμάτευση με το Δ.Σ. και την ύπαρξή της την πληροφορηθήκαμε σήμερα από το διαδίκτυο», λέει στην ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια εταιρία Left Media Α.Ε.

Καυστική ήταν και η Ειρήνη Προμπονά για την απόλυσή της: «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις... Λυπάμαι που σας έκοψα την ενημέρωση από τη δίκη της Χρυσής Αυγής νωρίτερα, αλλά έπρεπε να έρθω στην εργασία μου για να απολυθώ. Ο λόγος; Γιατί έκανα τη δουλειά μου και την έκανα καλά, αλλά διεκδικούσα κιόλας... Ηθελα και θέλω να έχω άποψη και δικαιώματα κι εγώ και οι συνάδελφοί μου. Οχι, δεν είναι επαναστατικό, ούτε είμαι πασιονάρια. Δεν είναι επαναστατικό. Ηταν, είναι και θα είναι αυτονόητο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που γιγάντωσε με τις επιλογές του τον ραδιοσταθμό, αδυνατεί να το μαζέψει τώρα. Πολλώ δε μάλλον που θέλει να ενοποιήσει όλα τα ΜΜΕ του κάτω από μία κοινή εταιρεία και να τα συστεγάσει στο ίδιο κτίριο. Τα δίκια του τα έχει, δεν λέω, αλλά προφανώς δεν έχει και τρόπο. Αναγκάστηκε και ζήτησε μειώσεις μισθών προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις αλλά δεν εισακούστηκε, οπότε προχώρησε στα απονενοημένα.

«Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ποτέ δεν ήταν στα σχέδια του Δ.Σ. η προσφυγή σε απολύσεις εργαζομένων», λέει στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της εταιρείας Left Media Α.Ε. «Αντίθετα, μάλιστα, όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες βασίζονται στην προσπάθεια αποφυγής έστω και μιας απόλυσης, και θεμελιώνονται στη βασική, αξιακή αρχή της διατήρησης των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και των αξιοπρεπών μισθών των εργαζομένων, όπως από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει τηρήσει ευλαβικά ο σταθμός αυτός. Με δεδομένο ότι το μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί για να επιβιώσει ο σταθμός οικονομικά και ότι η μονομερής μείωση μισθών δεν αποτελεί επιλογή, η λύση των σχέσεων εργασίας κατέστη αναπόφευκτη».

Η απάντηση της συνέλευσης των εργαζομένων του σταθμού ήταν άμεση: «12 ώρες αφότου το ίδιο Δ.Σ. μας κάλεσε να κάνουμε μεγαλύτερη συνέλευση για να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη συνέλευση, 3 ώρες πριν γίνει η συνέλευση που μας ζητήθηκε, το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις απολύσεις ακόμα 4 συναδέλφων μας [...] Σημειώνεται ότι 5 από τους συναδέλφους που απολύθηκαν έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, γεγονός που ενισχύει το γεγονός της επιλογής των απολύσεων με εκδικητική διάθεση».

Και ζητούν από τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων, προχωρώντας σε «χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Καλούν μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό, Σαρρή 19 στου Ψυρρή.

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
Ο βίος και η πολιτεία του επιχειρηματία στον χώρο του Τύπου σκιαγραφείται με μελανά χρώματα, αφού κλείνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφήνει τηλεοπτικά κανάλια να σβήνουν, βάζει λουκέτο σε εφημερίδες και απολύει...
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
MEDIA
Συνεχίζονται οι απολύσεις στον όμιλο ALTER EGO
Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), «η εργοδοσία ξεκίνησε με την παράνομη και αντεργατική απόλυση της...
Συνεχίζονται οι απολύσεις στον όμιλο ALTER EGO
MEDIA
Νέα στάση εργασίας στο «Κόκκινο»
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας σήμερα (Τετάρτη) από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς...
Νέα στάση εργασίας στο «Κόκκινο»
MEDIA
Οργή εργαζομένων για τις νέες συμβάσεις γαλέρας στην Alter Ego
Οι μισθοί που προβλέπονται είναι μικρότεροι από εκείνους που είχαν συμφωνηθεί, οι δημοσιογράφοι μένουν ακάλυπτοι σε περιπτώσεις μηνύσεων και αγωγών και η εταιρεία απαλλάσσεται από οποιαδήποτε νομική ή αστική...
Οργή εργαζομένων για τις νέες συμβάσεις γαλέρας στην Alter Ego
MEDIA
Πήγασος όπως... ΔΟΛ
Σαν να ακολουθεί τα χνάρια του ΔΟΛ και ο Πήγασος του Φώτη Μπόμπολα. Καταγγελία δανείων από τις τράπεζες, ειδική διαχείριση, πλειστηριασμός κ.ο.κ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και ουδείς μπορεί να προβλέψει...
Πήγασος όπως... ΔΟΛ
MEDIA
Αλλάζει το παιχνίδι στα ΜΜΕ
Με προσφορά λίγο μεγαλύτερη από αυτήν μιας κυπριακής εταιρείας, με 22.892.600 ευρώ η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη κερδίζει το σύνολο των τίτλων και των συμμετοχών του ΔΟΛ. «Συμβολική» η προσφορά του...
Αλλάζει το παιχνίδι στα ΜΜΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας