• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.4°C / 25.6°C
  3 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.2°C / 27.1°C
  3 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.9°C / 27.1°C
  3 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.7°C / 19.9°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.9°C
  2 BF
  60%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.7°C / 25.4°C
  1 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 21.8°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  2 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 24.8°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.1°C / 21.9°C
  2 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  4 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.5°C / 27.5°C
  3 BF
  46%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 21.9°C
  0 BF
  60%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.7°C / 26.2°C
  1 BF
  46%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 25.4°C
  2 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.1°C / 26.1°C
  2 BF
  62%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  74%

Εξώδικο της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην «Εφ.Συν.»

 • A-
 • A+

Με το εξώδικό της στην «Εφ.Συν», που δημοσιεύεται αυτούσιο, η κ.Μαρέβα Γκραμπόφσκι υποστηρίζει ότι είναι «βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας η διάδοση» ότι γνωρίζει τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη και κάνει λόγο για «κρουνό στοχευμένων ψευδών» εναντίον της, που «τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική» ● Τι απαντά η «Εφ.Συν». 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Της Μαρίας – Εύας Βιργινίας Γκραµπόφσκι του Βόιτεκ, κατοίκου Αθηνών, οδός Λυκαβηττού 43.

ΠΡΟΣ

1. Τον Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, επί της οδού Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου.
2. Τον Δηµήτριο Τζανακόπουλο, Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ηρώδου Αττικού αρ. 19.
3. Τον Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, Λ. Ανδρέα Συγγρού αρ. 146.
4. Τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ερατοσθένους αρ. 1.
5. Τον Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 8.

Σε όλη μου τη ζωή πορεύομαι με αξιοπρέπεια, στηριζόμενη στη δουλειά μου, στις δεξιότητές μου, στις αρχές μου και στις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα, μέσα από μια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιμά το βιογραφικό μου (σε αντίθεση με τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών μου) ότι μετέχω σε ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία -ενδεικτικά- στην Ισπανία, στη Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ, στην Ελλάδα μας και αλλού.

Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τομείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) Επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συμμετέχουν εταιρείες που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα 12.000 εργαζόμενους. Στην Endeavor δρουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγμένοι επιχειρηματίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά με τον κ. Σφακιανάκη, σας δηλώνω με την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί μαζί του. Αλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή οντότητα.

Είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας -για μία ακόμη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη. Τελικά ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δημόσια με τον σύζυγό μου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όμως -ποτέ- να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Κατόπιν των ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ

Να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2017
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Η απάντηση της εφημερίδας μας

Θεωρούμε πως η κ. Γκραμπόφσκι έχει διαβάσει προσεκτικά το δημοσίευμά μας. Συνεπώς γνωρίζει ότι ουδέποτε γράφτηκε στο ρεπορτάζ μας με τίτλο «Τι συνδέει τον Τζ. Σφακιανάκη με τη Μαρέβα» ότι οι δύο επιχειρηματίες γνωρίζονται ή ότι έχουν συνεργαστεί.

Για την ακρίβεια αναφέραμε ότι «η Μαρέβα Μητσοτάκη κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου της Endeavor Greece» και ότι «η ιστοσελίδα του σαουδαραβικού παραρτήματος εμφανίζει ως στέλεχός του τον Τζον Σφακιανάκη».

Ως εκ τούτου συμπεραίνουμε πως η εξώδικη δήλωσή της δεν συνιστά προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας για το πρόσωπο και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, αλλά παραπέμπει σε πολιτικές τακτικές που αποτελούν ουσιαστικά προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας της εφημερίδας μας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Προκλητικός πολιτικός συμβολισμός σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον Κυρ. Μητσοτάκη
Ξαναφέρνει τον τέως από το παράθυρο ● Αφιέρωμα: Ροβήρος Μανθούλης ● Η γλυκόπικρη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ● Υδρογονάνθρακες: Οικόπεδα... ορφανά από επενδυτές ● Μη σύννομη δίωξη εναντίων της «Εφ.Συν.» ● Στον...
Προκλητικός πολιτικός συμβολισμός σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών από τον Κυρ. Μητσοτάκη
MEDIA
Και γαία πυρί μιχθήτω
Ομολογία αποτυχίας, ανικανότητας, αδυναμίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη/ Στον φακό της «Εφ.Συν.»: «Αναμέτρηση ασφαλείας» στην Καβάλα/ Αθέμιτα υπερκέρδη από καρτέλ φαρμακευτικών/ Στην αντεπίθεση οι ύποπτοι για...
Και γαία πυρί μιχθήτω
MEDIA
Έγραψε τις ευθύνες του στο χιόνι
Έγραψε τις ευθύνες του στο χιόνι ο Κ. Μητσοτάκης/ Ελληνικό #metoo: Ζητούν παραίτηση και όχι συγκάλυψη/ Στον φακό της «Εφ.Συν.»: «Σύντροφε Πάμπλο, δεν είσαι μόνος»/ Αυστραλία: Πρόκληση από το Facebook
Έγραψε τις ευθύνες του στο χιόνι
MEDIA
Η κυβέρνηση πληρώνει το μάρμαρο της γκάφας με τα Μάρμαρα - Το χρονικό της υπόθεσης
Η αβάσταχτη ελαφρότητα των... αρίστων / Brexit: Χάνει τον ανταρτοπόλεμο ο Τζόνσον / Βιαστικοί πανηγυρισμοί για το δεύτερο «όχι» στη Θάνου / Υπ. Παιδείας: επανέρχονται τα αντιδημοκρατικά Συμβούλια Ιδρύματος.
Η κυβέρνηση πληρώνει το μάρμαρο της γκάφας με τα Μάρμαρα - Το χρονικό της υπόθεσης
MEDIA
Προκλητική σιωπή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Στηρίζει τον υμνητή της χούντας/ «Πόλεμος» για πλαφόν στις συντάξεις / Οικονομία: «Πόλεμος» για πλαφόν στις συντάξεις / Σιγή ασυρμάτου για το Μακεδονικό / Ο κόσμος των γραμμάτων αποχαιρετά τον Χριστόφορο...
Προκλητική σιωπή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
MEDIA
Αύριο στην «Εφ.Συν.»: Καραμανλήδες εναντίον Μητσοτάκηδων
Έξι δεκαετίες κρυφών και φανερών συγκρούσεων μεταξύ Καραμανλήδων και Μητσοτάκηδων, στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο», που θα κυκλοφορήσει αύριο. Μεταξύ άλλων, η πρώτη σύγκρουση το 1955, η πίκρα...
Αύριο στην «Εφ.Συν.»: Καραμανλήδες εναντίον Μητσοτάκηδων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας