• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.1°C / 34.7°C
  3 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.5°C / 34.8°C
  2 BF
  42%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 29.0°C / 34.8°C
  2 BF
  34%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  25%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  47%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  34°C 27.9°C / 34.0°C
  1 BF
  34%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.1°C / 30.4°C
  0 BF
  25%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  34°C 34.1°C / 34.1°C
  2 BF
  16%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.1°C / 32.2°C
  2 BF
  49%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 29.6°C
  1 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 28.8°C
  3 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 28.5°C / 28.5°C
  1 BF
  74%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  34°C 33.4°C / 33.9°C
  0 BF
  38%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 27.5°C / 33.8°C
  2 BF
  26%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  4 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 31.5°C / 36.5°C
  1 BF
  25%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 26.3°C
  3 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 28.6°C / 34.4°C
  1 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  2 BF
  30%

Πρόστιμα δημοψηφίσματος

 • A-
 • A+

Οχι πως δεν το γνωρίζαμε, απλώς ήρθε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να το επικυρώσει και επίσημα: η εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήταν μια μαύρη εβδομάδα για την (τηλεοπτική) δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή καταλόγισε πρόστιμα στα κανάλια για τον τρόπο παρουσίασης του «όχι» και του «ναι» (δεν έχουν ανέβει ακόμα στη Διαύγεια).

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία από τον πρόεδρο Αθ. Κουτρομάνο, τον αντιπρόεδρο Ροδ. Μορώνη και τα μέλη Δ. Παπαδοπούλου, Β. Καραποστόλη και Ν. Κιάο, ενώ μειοψήφησαν (ζητώντας «απλή σύσταση» στα κανάλια) τα μέλη Γ. Σαρειδάκης, Λ. Μήτρου και Π. Διαμαντάκου. Απουσίαζε ο Γ. Πλειός.

Σύμφωνα με τον Ροδόλφο Μορώνη, «μόνο αδιαμφισβήτητες και “μετρήσιμες” παραβιάσεις της νομοθεσίας, όπως η μετάδοση πολιτικών εκπομπών κατά το τελευταίο 48ωρο, και η εμφανής παραβίαση της ισομερούς ενημέρωσης αντιμετωπίστηκαν κυρωτικά».

◼ Στον ΣΚΑΪ το πρόστιμο έφτασε συνολικά στα 50 χιλ. ευρώ. 15 χιλ. ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν από το δημοψήφισμα, πρακτική που απαγορεύεται από τον νόμο για όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Αλλα 15 χιλ. ευρώ για ανισομέρεια των δύο πλευρών, μια και οι υποστηρικτές του «ναι» στα πάνελ ήταν πολλαπλάσιοι έναντι του «όχι».

Και, τέλος, 20 χιλ. ευρώ επειδή διαπιστώθηκε εκτενής κάλυψη της συγκέντρωσης του «ναι» και μηδαμινή του «όχι».

◼ Για το Star, που μετέδωσε τη συγκέντρωση του «ναι» 112 λεπτά και τη συγκέντρωση του «όχι» μόλις 2 λεπτά, η απόφαση θα βγει την επόμενη εβδομάδα.

◼ Στο MEGA επεβλήθη πρόστιμο ύψους 20 χιλ. ευρώ για το «τρέιλερ» που είχε φτιάξει με δήλωση του οικονομολόγου καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη για τα δεινά που θα υποστεί η Ελλάδα εάν πλειοψηφήσει το «όχι». Το κανάλι τιμωρήθηκε για πρόκληση πανικού και προσπάθεια χειραγώγησης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

◼ Στον ΑΝΤ1 και το Epsilon το πρόστιμο ήταν από 15 χιλ. ευρώ στο κάθε κανάλι για μετάδοση πολιτικής εκπομπής το Σαββατοκύριακο πριν από το δημοψήφισμα.

Ακόμη μία συνεδρίαση για τις άδειες

Σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συνεδριάσει για τις τηλεοπτικές άδειες. Για ακόμα μία φορά.

Εχουν περάσει κάμποσοι μήνες από τη συγκρότησή του, μπήκε Απρίλιος ήδη και το περίφημο ΕΣΡ ακόμα συσκέπτεται για τις τηλεοπτικές άδειες - όταν φυσικά δεν ασχολείται με τα προβλήματα των μελών του Δ.Σ. του.

Συγκεντρώνει γνώμες και απόψεις, ενημερώνεται από παντού και στη συνέχεια δέκα μέρες κοσκινίζει, συγγνώμη, διασκέπτεται ήθελα να πω.

Κάποια στιγμή θα βγάλουν μια απόφαση, δεν μπορεί. Σύμμαχός τους ο χρόνος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
«Για να σας κάνουμε τη σωστή προπαγάνδα»
Δύο τα πρόστιμα για τον ΣΚΑΪ, το ένα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στις μόλις τέσσερις αποφάσεις που ελήφθησαν από το ΕΣΡ, σε σύνολο 30 φακέλων που βρίσκονται σε αναμονή και αφορούν τα πεπραγμένα των ΜΜΕ την...
«Για να σας κάνουμε τη σωστή προπαγάνδα»
MEDIA
Ερχονται τα μαντάτα για το δημοψήφισμα
Ευτυχώς που βρέθηκε ο Κλέων Γρηγοριάδης, ένας αλλά (Κ)λέων και τους ξεμπρόστιασε. Το ΕΣΡ λοιπόν εξέτασε όλους τους φακέλους και αναμένουμε τις αποφάσεις του. Είναι γεγονός πάντως πως το Συμβούλιο γνωρίζει πως...
Ερχονται τα μαντάτα για το δημοψήφισμα
MEDIA
Παραβιάσεις, απολογίες και πολιτικές σκοπιμότητες
Ο ΣΚΑΪ προχθές Σάββατο, πριν από τις εκλογές που απαγορεύονται όλα, πολιτικές διαφημίσεις, συζητήσεις, δημοσκοπήσεις, αναλύσεις κ.ο.κ. ο τηλεοπτικός σταθμός προγραμμάτισε έκτακτη πολιτική εκπομπή. Πρωτοφανές.
Παραβιάσεις, απολογίες και πολιτικές σκοπιμότητες
MEDIA
ΕΣΡ: βροχή οι καταγγελίες
Oδηγία εξέδωσε το ΕΣΡ πριν από μερικές μέρες αλλά και συστάσεις από την κ. Αλεξίου προς τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην παραπλανούν λόγω του δημοψηφίσματος της...
ΕΣΡ: βροχή οι καταγγελίες
MEDIA
Ας έρθει πρώτα η διαφήμιση...
Τίποτε δεν κινείται, χορηγίες και διαφημίσεις ακυρώνονται, καμπάνιες που θα ξεκινούσαν σύντομα, δεν θα ξεκινήσουν ποτέ (ή, έστω, το επόμενο τουλάχιστον διάστημα). Οι ελληνικές ιδίως εταιρείες φοβήθηκαν και...
Ας έρθει πρώτα η διαφήμιση...
MEDIA
Press Cafe: Μισό εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα για τον Τράγκα
Tο συνολικό ποσό των προστίμων σε επαρχιακά ραδιόφωνα αλλά και sites επειδή αναμετέδωσαν διαδικτυακές εκπομπές του Γιώργου Τράγκα στις οποίες επέκρινε τον πρωθυπουργό ανέρχεται σε 470 χιλιάδες ευρώ.
Press Cafe: Μισό εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα για τον Τράγκα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας