Το βιβλίο των παλιών συμφοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1963) έγραψαν 28 από τους 550, οι εξής: Τίτος Αθανασιάδης, Στέφανος Γαβράς, Νίκος Γερακάρης, Στάθης Γιώτας, Ιωάννης Δαβίλλας, Σταύρος Δήμας, Φίλιππος Δωρής, Βασίλης Δοροβίνης, Τζένη Καλαμαρά-Φωτοπούλου, Πέννη Κάρτσωνα-Τσίλα, Κώστας Κατσούδας, Ρωμύλος Κεδίκογλου, Δημοσθένης Κονάρης, Βασίλης Κούσης, Δημήτρης Κυριτσάκης, Γιούλικα Κωτσοβόλου, Σωτήρης Λύτρας, Μάρη Μαυρομιχάλη, Λίντα Παπαγαλάνη-Καλαφάτη, Στυλιανός Παπανδρεόπουλος, Φώνη Παπαρρηγοπούλου-Σκορίνη, Θεμιστοκλής Σκούρας, Γιώργος Πουλάκος, Παναγιώτης Σολδάτος, Γιάννης Τζαννετάκος, Μάκης Φωκάς, Γιώργος Φώσκολος.
Από τη «φουρνιά» εκείνη βγήκαν πολλοί ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, υπουργοί, πρέσβεις, διακεκριμένοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.ά. Συγκεκριμένα:
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου (Ρωμύλος Κεδίκογλου), έξι αντιπρόεδροι, δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και 16 αρεοπαγίτες, δύο αντιπρόεδροι και ένας σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ένας γενικός επίτροπος και ένας αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένας πρόεδρος του Στρατιωτικού Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, 12 καθηγητές Νομικών Σχολών, πέντε πρέσβεις, τρεις υπουργοί διαφόρων κυβερνήσεων και αρκετοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, τρεις αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Αττικής και Νήσων. Επίσης, ένας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Σταύρος Δήμας, που είχε διατελέσει αρκετές φορές υπουργός και υφυπουργός (για λίγες ψήφους δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Συγγραφείς, δημοσιογράφοι και ιστορικοί. Λιγότερο γνωστοί έγιναν οι δικηγόροι, επί δεκαετίες μαχόμενοι, αρκετοί από τους οποίους εξακολουθούν να δικηγορούν με επιτυχία και σήμερα. Ο χώρος δεν επιτρέπει την παράθεση πολλών ονομάτων. Αναφέρω… αναγκαστικά μόνο έναν, τον Φώτη Κρεμμύδα, ακόμη μαχόμενο δικηγόρο.
Στο βιβλίο «Αποτιμήσεις και Αναμνήσεις από τη φοιτητική μας ζωή» (εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ) υπάρχουν αναφορές ποικίλες. Για τα νιάτα μας στη Νομική Σχολή, τις αγωνίες, τις χαρές, τα φλερτ, τις κατακτήσεις και τις απογοητεύσεις. Στους αντιστασιακούς συμφοιτητές που και σήμερα θαυμάζουμε (Στάθης Γιώτας, Δημοσθένης Κονάρης, Παναγιώτης Κανελλάκης).
Πτυχιούχος της Σχολής μας ήταν και ο Αρης Γαρουφαλής, που εγκατέλειψε τα νομικά και ασχολήθηκε με τη μουσική στην οποία διέπρεψε. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πολύ νέος. Απώλεια μεγάλη ήταν και ο πρόωρος θάνατος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, άριστου ως φοιτητή και αργότερα ως αρθρογράφου. Νεότατος επίσης εγκατέλειψε τα εγκόσμια ο Γιώργος Τζιτζικώστας, που έγινε υπουργός, και δεν πρόλαβε να δει την πορεία του γιου του στην πολιτική (τώρα και επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση).
Ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος δεν ήταν ακριβώς συμφοιτητής μας. Εισαγωγικές εξετάσεις δεν είχε δώσει. Εγινε απλώς συνακροατής μας σε δύο μαθήματα στο πρώτο έτος. Η φωτογραφία είναι από την πρώτη μέρα της φοίτησής του, τραβηγμένη από φωτορεπόρτερ, στα σκαλιά από το Αμφιθέατρο προς το ισόγειο στην οδό Σόλωνος. Αριστερά του Κωνσταντίνου ο υπογράφων το σημερινό άρθρο να τον κοιτάζει με… περιέργεια!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας