• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.1°C / 13.8°C
  2 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.7°C / 12.0°C
  1 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.0°C / 12.1°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  57%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 11.0°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  1 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.1°C
  1 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 13.2°C
  3 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.2°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.4°C / 11.8°C
  2 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  43%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  67%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  3 BF
  61%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 12.5°C
  2 BF
  72%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  3 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 14.0°C
  1 BF
  46%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 11.6°C
  3 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 11.7°C
  2 BF
  62%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 4.3°C / 4.3°C
  2 BF
  70%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Λεμεσός απέκτησε Διεθνή Εκθεση Βιβλίου

 • A-
 • A+
Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στους «Χαρουπόμυλους Λανίτη» με προσκεκλημένους γνωστούς συγγραφείς, βιβλιοκριτικούς και δημοσιογράφους από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αλλη μια μεγάλη διοργάνωση για το βιβλίο έρχεται να προστεθεί στον χάρτη των διεθνών φεστιβάλ. Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Διοργανώνεται στη Λεμεσό η πρώτη Διεθνής Εκθεση Βιβλίου (Limassol Book Fair), όπου δεκάδες εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και αναγνώστες δίνουν ραντεβού στους «Χαρουπόμυλους Λανίτη» σ’ ένα τριήμερο αφιερωμένο στο βιβλίο και τους ανθρώπους του. Τη διοργανωτική επιτροπή αποτελούν ο Χάρης Ιωαννίδης, η Αννα Ιωαννίδου, ο Κρίστης Κονναρής, η Annetta Benzar, η Μαρία Ιωάννου, η Δέσποινα Λιαράκου, η Ολγα Κικινίδου, ο Χρήστος Μιχάλαρος, ο Μιχάλης Καλαμαράς και ο Γιώργος Παπαναγιώτου.

Η πρώτη μέρα της έκθεσης είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες της βιομηχανίας του βιβλίου. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Limassol Book Fair Conference, το πρώτο επαγγελματικό συνέδριο που θα γίνει στην Κύπρο και στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί εμπειρογνώμονες από Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, όπως της Φρανκφούρτης, μαζί με άλλους σημαντικούς επαγγελματίες της βιομηχανίας από Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Καλαμαράς, συνεπιμελητής του Limassol Book Fair Conference, μας μίλησε για τους στόχους και το όραμα του φεστιβάλ: «Η Εκθεση Βιβλίου Λεμεσού από την πρώτη διοργάνωση δίνει το στίγμα της με τη διεξαγωγή της σε έναν ιστορικό κλειστό χώρο στο κέντρο της πόλης, με ένα τριήμερο πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου (25 Νοεμβρίου) όσο και στο ευρύ κοινό (26 και 27 Νοεμβρίου).

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης θα διεξαχθεί το Limassol Book Fair Conference, ένα συνέδριο οργανωμένο από επαγγελματίες του βιβλίου για επαγγελματίες του βιβλίου. Η εναρκτήρια διοργάνωση φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει και να ενδυναμώσει τον κλάδο του βιβλίου στην Κύπρο, να εντάξει τις τοπικές δυναμικές στο διεθνές πλαίσιό τους και να συμβάλει στο να μπει το κυπριακό βιβλίο στον διεθνή εκδοτικό χάρτη.

Τo συνέδριο έχει στόχο να συνδέσει την κυπριακή αγορά βιβλίου με το διεθνές περιβάλλον και τις νέες τάσεις του κλάδου του βιβλίου μέσα από τη συμμετοχή τού διεθνούς εμβέλειας συμβούλου εκδόσεων, Carlo Carrenho, και της εκπροσώπου της Εκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης, Hanife İçten.

Στοχεύει επίσης να οικοδομήσει μια αμφίδρομη γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για το ελληνόφωνο βιβλίο με τη συμμετοχή από την Ελλάδα των εκδοτών Νίκου Αργύρη των εκδ. Ικαρος και Αργύρη Καστανιώτη των εκδ. Καστανιώτη και της εκπροσώπου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Νόπης Χατζηγεωργίου. Είναι αξιοσημείωτο πως σήμερα, ενώ βιβλία παραγόμενα στην Ελλάδα διατίθενται ευρέως στην Κύπρο και πολλοί Κύπριοι συγγραφείς εκδίδονται στην Ελλάδα, κυπριακής παραγωγής βιβλία άλλοτε απουσιάζουν από την ελλαδική αγορά και άλλοτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διανομή τους».

Οι δυνάμεις της Κύπρου

Από την Κύπρο ο εκδότης Ηλίας Επιφανίου των ομώνυμων εκδόσεων και ο βιβλιοπώλης Ακης Χρίστου από το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου θα συνεισφέρουν με τη μακροχρόνια εμπειρία τους στην αποτύπωση της κυπριακής αγοράς βιβλίου, των προκλήσεων και των προοπτικών της.

Παράλληλα το συνέδριο θα επιχειρήσει να αναδείξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και καλές πρακτικές για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου του βιβλίου, με πεδίο εφαρμογής την Κύπρο και ευρύτερα, μέσα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του Carlo Carrenho και των Μιχάλη Καλαμαρά και Γιώργου Παπαναγιώτου της Thinking, εταιρείας που διαθέτει 15ετή εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων και διοργανώνει το επαγγελματικό συνέδριο για το Limassol Book Fair.

Οι ώς σήμερα εγγραφές δείχνουν ήδη ότι το συνέδριο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του βιβλίου στο νησί. Και η επιτυχία του συνεδρίου θα είναι πρόκριμα για μια ετήσια διοργάνωση για το βιβλίο και το περιεχόμενο με περιφερειακή εμβέλεια, η οποία θα απευθύνεται όλο και περισσότερο σε επαγγελματίες του βιβλίου που ξεπερνούν τα κυπριακά σύνορα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00 και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην κεντρική και την παιδική σκηνή καθώς επίσης και ατομικές βιβλιοπαρουσιάσεις σε ειδική αίθουσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα λειτουργούν δύο μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι όπου θα πωλούνται πέραν των 10.000 τίτλων από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της Κύπρου και της Ελλάδας και από μια ευρεία θεματολογία που εκτείνεται από λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία μέχρι τις κατηγορίες ψυχολογία, αυτοβελτίωση, θρησκεία, δίκαιο, business και άλλα.

Τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, η οποία θα τελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο στις 9.45, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, και τον δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

Στο Limassol Book Fair θα παραστούν καταξιωμένοι συγγραφείς, δημιουργοί, βιβλιοκριτικοί και δημοσιογράφοι από την Κύπρο και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι Λένα Διβάνη, Χρήστος Χωμενίδης, Ελένη Πριοβόλου, Αιμίλιος Σολωμού, Σάντρα Ελευθερίου, Σταύρος Χριστοδούλου, Σοφρώνης Σοφρωνίου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αλεξάνδρα Ζαμπά, Βαλεντίνος Χαραλάμπους, Ελενα Περικλέους, Δέσποινα Ηρακλέους και πολλοί άλλοι. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος και ποιητής Χρήστος Μιχάλαρος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Δεκατρείς συγγραφείς με τα μάτια της καρδιάς τους
Μια συλλογή δεκατριών διηγημάτων που έγραψαν δεκατρείς πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς με προβλήματα όρασης και με ξεχωριστό ταλέντο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος.
Δεκατρείς συγγραφείς με τα μάτια της καρδιάς τους
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Γκρίνια, λίγοι επισκέπτες, αποχή εκδοτών και προχειρότητα
Από την 18η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου μεγάλα ονόματα του εκδοτικού χώρου απήχαν, συμπαρασύροντας μαζί τους και μικρότερους εκδότες με επίσημη δικαιολογία την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Γκρίνια, λίγοι επισκέπτες, αποχή εκδοτών και προχειρότητα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Η κουίρ λογοτεχνία της Γιένι Βαλ
Η Βαλ, συγγραφέας, παραγωγός και τραγουδίστρια της πειραματικής και art pop σκηνής, καταφέρνει να μεταφέρει την αιθέρια και σκοτεινή ατμόσφαιρα της μουσικής της στο μυθιστόρημα «Ζυθοποιείο μαργαριταριών».
Η κουίρ λογοτεχνία της Γιένι Βαλ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Οι «Κομμένες γλώσσες» του Παναγιώτη Κολέλη παρουσιάζονται στην Πάτρα
Οι εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλείο Πίξελbooks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κολέλη, «Κομμένες γλώσσες», τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο Πίξελbooks (Κανακάρη...
Οι «Κομμένες γλώσσες» του Παναγιώτη Κολέλη παρουσιάζονται στην Πάτρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας