• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.3°C / 29.7°C
  0 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 26.6°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 24.4°C
  1 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  64%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 22.9°C / 25.0°C
  0 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.4°C / 21.4°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  0 BF
  29%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 30.4°C
  2 BF
  41%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.9°C
  2 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 25.4°C
  1 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.7°C / 24.0°C
  2 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  64%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 26.2°C
  1 BF
  64%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 23.9°C / 27.3°C
  1 BF
  60%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 27.5°C
  0 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.3°C / 24.4°C
  1 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 25.7°C
  1 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  1 BF
  73%

Βιβλιοπαρουσίαση του «Εμείς που χάσαμε το όνομά μας» του Γιώργου Κοζανιτά

 • A-
 • A+
Η εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης διοργανώνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στο χώρο της την Τετάρτη 29/12, στις 19:30. Η βιβλιοπαρουσίαση θα αφορά στο νέο βιβλίο του του Γιώργου Κοζανιτά «Εμείς που χάσαμε το όνομά μας». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στα θέματα που προσεγγίζονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το έργο του Γιώργου Κοζανιτά από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης μέχρι και την ημέρα της βιβλιοπαρουσίασης.
 

Η ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης

Παρουσίαση-συζήτηση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κοζανιτά «Εμείς που χάσαμε το όνομά μας» στην Ε.Λ Ν. Σμύρνης την Τετάρτη 29/12, 19:30.

Την Τέταρτη στις 29/12 στις 7.30μ.μ. στο χώρο της εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης θα γίνει παρουσίαση – συζήτηση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κοζανιτά «Εμείς που χάσαμε το όνομά μας». Οι ήρωες του βιβλίου ζουν σε μια πόλη που τα τελευταία χρόνια το κέντρο της, παραμένει αποκλεισμένο. Μια νέα εξέγερση είναι έτοιμη ξεσπάσει, σύμβολα του καθεστώτος χάνουν την αίγλη τους, νέες συμμαχίες οικοδομούνται καθώς η πάλη για εξουσία κάνει τους ανθρώπους να χάνουν τον όνομά τους.

Υπόθεση:

"Πριν από 15 χρόνια μια μεγάλη εξέγερση ξέσπασε στο κέντρο της πόλης, «τα Γεγονότα». Τότε χρειάστηκε η παρέμβαση του στρατού. Ένα νέο καθεστώς εγκαθιδρύθηκε, «το Καθεστώς της Ανασυγκρότησης». Το κέντρο έκτοτε παρέμεινε αποκλεισμένο, με τα κτίρια βομβαρδισμένα και τους δρόμους ρημαγμένους.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης περιορίστηκε και τέθηκε υπό την αυστηρή επίβλεψη ενός ισχυρού σώματος ασφαλείας τους «Υπνοβάτες». Ο ουσιαστικός όμως έλεγχος βρίσκεται στα χέρια των «Μεσιτών», των υψηλά ιστάμενων στην ιεραρχία της Ανασυγκρότησης.

Η δολοφονία του Γενικού Μεσίτη πυροδοτεί τώρα όμως νέες εξελίξεις. Νέοι και παλιοί σύμμαχοι συγκρούονται μεταξύ τους.

Ένας σκιώδης άνδρας, ο ΑΔ, που ελέγχει το σώμα των Υπνοβατών, αντιλαμβάνεται πως μια νέα δυσαρέσκεια ολοένα και φουντώνει και προσπαθεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Μια παλιά γνώριμη του ΑΔ, η Μεσίτρια, εποφθαλμιά την θέση του Γενικού Μεσίτη. Δολοπλοκεί ενάντια σε στελέχη της Ανασυγκρότησης, ενώ κυκλοφορεί παντού μαζί με τους δίδυμους σωματοφύλακές της.

Ο ΄Αρης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, παλιός γνώριμος του ΑΔ κι αυτός, βρίσκεται τώρα στην υπηρεσία της Μεσίτριας.

Η Ηλέκτρα, μια νεαρή κοπέλα που πρόσφατα έχει καταφέρει να μετακομίσει μέσα στο κέντρο, κουβαλάει μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά με σκοπό να χρηματοδοτήσει μια νέα ένοπλη εξέγερση.

Ισχυρές ομάδες παλεύουν μες στην Ανασυγκρότηση για την απόκτηση εξουσίας, ενώ στους δρόμους ξεσπούν διαρκώς νέα επεισόδια. Για ακόμη μια φορά το κέντρο της πόλης είναι έτοιμο να εκραγεί, ενώ νέες εξουσίες ξεπηδούν μέσα από τα συντρίμμια της."

*Στον χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα διατίθεται το βιβλίο μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021- Αυτές είναι οι βραχείες λίστες
Ανακοινώθηκαν οι λίστες του Υπουργείου Πολιτισμού για τις υποψηφιότητες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2021, που αφορούν σε μυθιστορήματα που εκδόθηκαν το 2020.
Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021- Αυτές είναι οι βραχείες λίστες
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Κυκλοφόρησε το αστυνομικό µυθιστόρηµα «Οι Αρχαιοκάπηλοι» του Γιάγκου Ανδρεάδη
Το αστυνομικό µυθιστόρηµα «Οι Αρχαιοκάπηλοι», το τέταρτο πεζό έργο του Γιάγκου Ανδρεάδη, με θέμα τις αρχαιολογικές ανασκαφές, το έγκλημα και τον...
Κυκλοφόρησε το αστυνομικό µυθιστόρηµα «Οι Αρχαιοκάπηλοι» του Γιάγκου Ανδρεάδη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
«Η δολοκτονία» του Βασίλη Βασιλικού
Από τα λιγότερο γνωστά κείμενα του Βασιλικού, η «Δολοκτονία» αποτελεί ένα πυκνό χρονικό μιας εποχής ταραγμένης και σκοτεινής και εκπέμπει ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα ακόμη και σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά...
«Η δολοκτονία» του Βασίλη Βασιλικού
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Ελληνίδα και με τη... βούλα
Με Προεδρικό Διάταγμα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η Βρετανίδα συγγραφέας, που έγινε διάσημη με «Το νησί» και διαρκώς εμπνέεται από την Ιστορία μας. Κάτι που και η ίδια επιθυμούσε, αφού έχει κάνει τη χώρα μας...
Ελληνίδα και με τη... βούλα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Τιμή στη Μάρω Δούκα για την προσφορά της
Στη Μάρω Δούκα για τη συνολική προσφορά της στα γράμματα απονέμεται το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων του 2019, μια απόφαση της Επιτροπής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων που κανένας δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει.
Τιμή στη Μάρω Δούκα για την προσφορά της
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ
Λογοτεχνική βραδιά
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη βραδιά εξαιτίας της εξόντωσης των Κούρδων που επιχειρείται στη Ροζάβα, η γκαλερί Αγριλίδες, το Σάββατο 12  Οκτωβρίου, 8.00 μ.μ., παρουσιάζει τα βιβλία του Κούρδου συγγραφέα και...
Λογοτεχνική βραδιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας