• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.6°C / 8.0°C
  2 BF
  95%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.2°C / 7.7°C
  4 BF
  86%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 9.8°C
  2 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 3.8°C
  2 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 8.0°C
  3 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.0°C / 4.9°C
  0 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -0.6°C / -0.6°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  96%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 16.0°C
  4 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  3 BF
  93%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 12.4°C
  2 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  3 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 11.1°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.5°C
  1 BF
  95%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 4.5°C / 6.6°C
  1 BF
  84%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  4 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.0°C / 8.2°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 6.7°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.3°C / 1.3°C
  0 BF
  99%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δεν είμαστε εδώ για να παραιτούμαστε, αλλά για να βελτιωνόμαστε»

 • A-
 • A+
Το θέμα του ατυχήματος που συνέβη τη Δευτέρα, όταν κατέρρευσε μέρος της σκηνής, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 4 παιδιών, συζητήθηκε χθες, με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να ανακοινώνει ότι το θέατρο λειτουργεί κανονικά και να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το περιστατικό. «Οταν έχει συμβεί ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται παιδιά, οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος παραιτείται» τόνισε ο Νίκος Μπελαβίλας.

Κανονικά λειτουργεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπως ανακοίνωσε, χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, διευκρινίζοντας ότι δεν λειτουργεί μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι της σκηνής που σημειώθηκε το ατύχημα τη Δευτέρα και που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των τεσσάρων παιδιών. Επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε κάνει γνωστή χθες το πρωί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Ολους», Νίκος Μπελαβίλας, ότι πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από κλιμάκιο της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας, κάνοντας γνωστό ότι οι επιθεωρητές προχώρησαν σε παρατηρήσεις, ζήτησαν έγγραφα και πιστοποιητικά και έδωσαν χρονικό περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών στη διοίκηση του θεάτρου για την τακτοποίησή τους.

Ο Γ. Μώραλης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το ατύχημα που έγινε, ωστόσο διευκρίνισε ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει δομή, έχει διευθυντή που διοικεί το θέατρο, και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να γνωρίζω εγώ ή ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης Νεολαίας (ΟΠΑΝ) πώς θα μπει το καπάκι στη σκηνή». Υπογράμμισε ότι ξεκίνησε εσωτερικός έλεγχος για να δουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, ανέφερε ότι ο παραγωγός της παράστασης ανέλαβε δημόσια την ευθύνη του ατυχήματος και δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ι. Βουράκης, υπέβαλε μήνυση στην παραγωγή. «Δεν είμαστε εδώ για να παραιτούμαστε, είμαστε εδώ για να βελτιωνόμαστε και αυτό κάνουμε», τόνισε και κατηγόρησε το Νίκο Μπελαβίλα ότι κάνει αντιπολίτευση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν εξέδωσε ποτέ καμία ανακοίνωση, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και για πολύ λιγότερο σημαντικά ζητήματα ενημερώνει άμεσα.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, που χθες το πρωί με ανάρτησή του είχε κάνει γνωστό ότι το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του θεάτρου, προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από αποθηκευμένα υλικά κ.ά.κ καθώς αυτή την ενημέρωση είχε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο επισήμανε ότι, αυτή τη στιγμή, το θέατρο έχει μια αρνητική δημοσιότητα, την οποία φυσικά δεν προκάλεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι, όταν έχει συμβεί ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται παιδιά, οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος παραιτείται, ενώ ζήτησε από τον δήμαρχο απαντήσεις για το καθεστώς που διέπει σήμερα το θέατρο, εάν ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει σύμβαση, εάν έχει τεχνικό διευθυντή κ.ά. Απαντώντας, ο Γ. Μώραλης έκανε γνωστό ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και μέχρι τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου.

Στο δημοτικό συμβούλιο δόθηκε ο λόγος για λίγα λεπτά στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά, Γ. Δουμανίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι, την ημέρα του ατυχήματος, δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος για να επιβλέπει τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της πρόβας των παιδιών, δεν γνώριζαν ποιος ανέλαβε να κάνει αυτή την προέκταση, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ότι το μπαλάκι πάει και έρχεται και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ ότι βιάστηκε να βγει και να πει ότι τα παιδιά δεν είχαν πάθει απολύτως τίποτα, ενώ οι ίδιοι οι γονείς δεν είχαν προλάβει να δουν τι ακριβώς έχουν τα παιδιά τους.

Τέλος, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και κατέθεσε την έκπληξή του για το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, ο δήμος δεν έχει εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα ζήτησε τον λόγο για μερικά δευτερόλεπτα, για να κάνει κάποιες διευκρινίσεις για κάποιες ανακρίβειες που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν του δόθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ART - ΝΕΑ
Καταστρέφεται ένα στολίδι του Πειραιά
Ο Ιστορικός κινηματογράφος «Χάι-Λάιφ» στην πλατεία Κοραή κατεδαφίζεται για να γίνει πολυκατάστημα ● Σοβαρές καταγγελίες από τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» ● Στη Βουλή το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καταστρέφεται ένα στολίδι του Πειραιά
ART - ΝΕΑ
Διακόπτουν τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Η Επιθεώρηση Εργασίας θα αποφασίσει την επαναλειτουργία του μετά την υποβολή της μελέτης και της πραγματογνωμοσύνης από την πλευρά του Δήμου Πειραιά. Δεν γίνεται λόγος για εργατικό ατύχημα.
Διακόπτουν τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
ART - ΝΕΑ
«Σπίτι του Ρεμπέτικου» ο ιστορικός σταθμός του ΟΣΕ του Αγίου Διονυσίου
Το «Σπίτι του Ρεμπέτικου» θα είναι ένα Κέντρο Πολιτισμού και Εκθέσεων, ενώ παράλληλα προβλέπεται να αξιοποιηθεί ο περιβάλλων χώρος του σταθμού για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες.
«Σπίτι του Ρεμπέτικου» ο ιστορικός σταθμός του ΟΣΕ του Αγίου Διονυσίου
ART - ΝΕΑ
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο θέατρο το καλοκαίρι
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικό θέατρο, αλλά και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Βεακείου θεάτρου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και...
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο θέατρο το καλοκαίρι
ART - ΝΕΑ
Στον αγώνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021
Ορόσημο για την πόλη του Πειραιά μπορεί να αποτελέσει η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, να ενισχύσει την εικόνα της και να ενδυναμώσει τους δεσμούς και τις σχέσεις των πολιτών,...
Στον αγώνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021
ΣΙΝΕΜΑ
Αλλος ένας ιστορικός κινηματογράφος απειλείται με αλλαγή χρήσης
Το παλιό θερινό σινεμά «Φαντάζιο» στην οδό Αφεντούλη στον Πειραιά πρέπει να διασωθεί και η λύση είναι μία, να περάσει στον Δήμο Πειραιά, να...
Αλλος ένας ιστορικός κινηματογράφος απειλείται με αλλαγή χρήσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας