• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 21.8°C
  1 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 19.9°C
  1 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.9°C / 22.0°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 14.9°C / 16.4°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.4°C / 18.9°C
  4 BF
  48%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 16.2°C / 19.9°C
  2 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 16.7°C
  1 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.5°C / 21.6°C
  1 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.4°C / 21.5°C
  3 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 19.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.4°C / 21.3°C
  5 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 15.7°C / 18.7°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  56%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  19°C 18.5°C / 18.9°C
  3 BF
  63%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 18.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 24.8°C
  3 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.0°C / 22.0°C
  1 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 17.3°C
  2 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.0°C / 20.0°C
  2 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  2 BF
  59%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η «πάντα άξια» υπουργός Πολιτισμού

 • A-
 • A+
Η κ. Μενδώνη μαζί με την επικοινωνιακή σύμβουλό της Αννα Παναγιωταρέα παραβρέθηκαν στη βάφτιση του γιου του κατηγορουμένου για επτά κακουργήματα, πρώην προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Γιάννη Τσακοπιάκου.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Γιάννης Τσακοπιάκος και η σύζυγός του, Αγγελική Παπανδρέου, βάφτισαν τον γιο τους στον Αγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη. Ακολούθησε δεξίωση σε κοσμικό μπαρ-εστιατόριο της Βούλας. Ωραία, και να τους ζήσει το παιδάκι! Αλλά, θα πείτε, τι μας ενδιαφέρει αυτό; Και ποιος είναι ο κ. Τσακοπιάκος και ποια η κ. Παπανδρέου;

Ο Γιάννης Τσακοπιάκος είναι, λοιπόν, εργατοτεχνίτης στο υπουργείο Πολιτισμού, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) και νυν πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Είναι επίσης διορισμένος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε ομάδα για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΥΠΠΟ. Διορισμένος μάλιστα, αφού η Ελένη Τουλουπάκη ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ασκήσει στον ίδιο και σε άλλα 16 άτομα που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ. του περιβόητου Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ τη χρονική περίοδο 2012-2014 ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και -το πιο σοβαρό- της εγκληματικής οργάνωσης. Η θητεία του στο «αμαρτωλό» Ταμείο (γνωστό και ως «Μικρό ΚΕΕΛΠΝΟ») συνδέθηκε με την περίοδο που αυτό, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., χρηματοδοτούνταν με ποσοστά από τα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠΠΟΑ για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου, αλλά και με έκτακτες επιχορηγήσεις. Τα ποσά, που ανέρχονταν σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, διοχετεύονταν και σε πλήθος άλλες δραστηριότητες: προσωπικά ταξίδια συνδικαλιστικών στελεχών, εκτύπωση ημερολογίων, έξοδα καφέ, στην αθλητική ομάδα της ΠΟΕ του ΥΠΠΟ κ.α. και γενικώς χρησίμευαν ως μέσο επιχορήγησης της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων με δημόσιο χρήμα.

Επιπλέον επί υπουργίας Λυδίας Κονιόρδου είχε ζητηθεί η παραπομπή του κ. Τσακοπιάκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για απείθεια, άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας και αδικαιολόγητη αποχή από την εργασία του για περισσότερο από 8 μήνες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης των 17 μελών του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ή και «μικρού ΚΕΕΛΠΝΟ», βέβαια, εκκρεμεί. Εκκρεμεί και το Πειθαρχικό. Οσο για τον κ. Τσακοπιάκο και την κ. Μενδώνη δεν κρύβουν τις άριστες σχέσεις τους. Ο ίδιος ήταν παρών σε καίριες στιγμές τής μέχρι στιγμής υπουργίας της ήδη από τη μέρα της τελετής παραλαβής του ΥΠΠΟ. Αλλά και η σύζυγός του, Αγγελική Παπανδρέου, επίσης υπάλληλος του ΥΠΠΟ στο τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών αλλά και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ (το όνομα της οποίας επίσης ανιχνεύεται στον κατάλογο με τα αδικαιολόγητα έξοδα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, το οποίο της είχε καλύψει π.χ. τη διαμονή της σε ξενοδοχείο), διορίστηκε πολύ πρόσφατα από την κ. Μενδώνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (πρώην Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Μετά από αυτή τη μακρά εισαγωγή επιστρέφουμε λοιπόν στα βαφτίσια του Σαββάτου όπου καλεσμένος ήταν και ο γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας που ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από την τελετή. Και σ’ αυτές καθισμένη μπροστά μπροστά διακρίνεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και δίπλα της η επικοινωνιακή σύμβουλός της Αννα Παναγιωταρέα. Δεν είχε καλύτερο τρόπο η κ. Μενδώνη να διαδηλώσει τη στενή φιλική της σχέση με τον κ. Τσακοπιάκο και την κ. Παπανδρέου. Πάντα άξια!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ART - ΝΕΑ
Αμετακίνητη στο ΥΠΠΟ η Λίνα Μενδώνη
Δεν πρόκειται απλά για επιβράβευση της πολιτικής της, αλλά για πρόσωπο που εφαρμόζει πιστά μια πολιτική για τον πολιτισμό που δεν αποφασίζεται στο κτίριο του ΥΠΠΟ στην οδό Μπουμπουλίνας, αλλά στο Μαξίμου.
Αμετακίνητη στο ΥΠΠΟ η Λίνα Μενδώνη
ART - ΝΕΑ
«Οι συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο είναι προσβλητικές και επικίνδυνες»
Σε αμήχανη θέση βρέθηκε η διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με ρεπορτάζ για την κακή κατάσταση των αιθουσών όπου εκτίθενται ελληνικά έργα τέχνης.
«Οι συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο είναι προσβλητικές και επικίνδυνες»
ART - ΝΕΑ
Στις Μυκήνες ήταν το «πούσι», στο Τατόι στέγες, κουφώματα και μπίρες
Η κ. Μενδώνη παραδέχτηκε χθες ότι έγιναν ζημιές σε 7 κτίρια κι ότι κάηκαν κάποια αντικείμενα «ήσσονος σημασίας», αλλά σε ερώτηση για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης απάντησε ότι «πραγματικές ζημιές δεν έγιναν».
Στις Μυκήνες ήταν το «πούσι», στο Τατόι στέγες, κουφώματα και μπίρες
ART - ΝΕΑ
Τι σημαίνει να «ανησυχεί βαθιά» το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών
Η υπουργός Πολιτισμού εξακολουθεί να αποδίδει τις διεθνείς αντιδράσεις για τα έργα στην Ακρόπολη σε «ψεύδη και κατασκευασμένες “ειδήσεις’’» της αντιπολίτευσης. Για πόσο όμως θα αντιμετωπίζει το θέμα με...
Τι σημαίνει να «ανησυχεί βαθιά» το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Υπάρχει ακόμα Καμεράτα (κι αν υπάρχει είναι η ίδια);
Το θέμα της Ορχήστρας, ο αναδρομικός οικονομικός έλεγχος και η μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων της κατατέθηκαν ως ερωτήματα προς την υπουργό Πολιτισμού από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει ακόμα Καμεράτα (κι αν υπάρχει είναι η ίδια);
ART - ΝΕΑ
Εσπευσε με υπουργική απόφαση για τα έργα στην Ακρόπολη
Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να εγκρίνει πρόταση της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης για την αποκατάσταση της δυτικής προσπέλασης στο μνημείο, πριν τα μέλη του ΚΑΣ κληθούν να...
Εσπευσε με υπουργική απόφαση για τα έργα στην Ακρόπολη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας