Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
TOP 10 media: Λίστα Πέτσα (δεν γλιτώνει έτσι εύκολα ο υπουργός)
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

TOP 10 media: Λίστα Πέτσα (δεν γλιτώνει έτσι εύκολα ο υπουργός)

  • A-
  • A+

Το VouliWatch, αυτή η εξαιρετική και ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής, συνεχίζει να ψάχνει το θέμα με την επίμαχη λίστα Πέτσα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

«Πρόσφατα καταφέραμε να εντοπίσουμε τη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και της εταιρίας Initiative Media A.E. σχετικά με την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και τη διάθεση χρημάτων στα ΜΜΕ» γράφουν τα παιδιά τού VouliWatch. Και συνεχίζουν: «Με βάση τις υπηρεσίες που περιγράφονται στη σύμβαση, καταθέσαμε εκ νέου το αίτημά μας για πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και το πώς διατέθηκαν τα χρήματα».

Η σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός με την Initiative Media δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 στην πλατφόρμα ανάρτησης δημόσιων συμβάσεων promitheus.gov.gr. «Σήμερα σας ενημερώνουμε για το ΝΕΟ αίτημα που καταθέσαμε μετά την «ανακάλυψη» της σύμβασης» σημειώνει το VouliWatch και προσθέτει κι ένα «Fun Fact», όπως το λέει χαρακτηριστικά: «Η αμοιβή της Initiative Media A.E. προβλέπεται στη σύμβαση στο 3% του συνολικού ποσού που θα δαπανηθεί για τα ΜΜΕ και στη συνέχεια ακολουθεί τροποποιητική σύμβαση που αυξάνει το ποσοστό στο 4%».

Το VouliWatch ζητά αναλυτικό απολογισμό της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και προτείνει και στον κόσμο να ασκήσουν όλοι από κοινού πίεση, μέσω των social media, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα διαφάνειας και λογοδοσίας.

Οι κηραλοιφές του Κυριάκου Βελόπουλου κόστισαν στα κανάλια 730 χιλ. ευρώ

Τις θυμάστε τις επίμαχες εκπομπές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με τις κηραλοιφές που πουλούσε και οι οποίες, όπως έλεγε, εξουδετερώνουν τον κορονοϊό; Ε λοιπόν, οι εκπομπές αυτές κόστισαν στα κανάλια που τις μετέδωσαν (ο Βελόπουλος αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο σε διάφορα κανάλια) συνολικά 730 χιλιάδες ευρώ. Τόσα ήταν τα πρόστιμα που μοίρασε το ΕΣΡ σε μια σειρά από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότεροι (Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαΐας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ενα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Εβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Αλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ιριδα TV Δωδεκανήσου) τιμωρήθηκαν με 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, επειδή προσπάθησαν να παραπλανήσουν το ΕΣΡ στέλνοντας άλλη ροή από την πραγματική.

Ενώ άλλοι (Alert, Epsilon, Extra και Kontra Αττικής, ΑΕ Channel και Βεργίνα Θεσσαλονίκης, και Best TV Μεσσηνίας) τιμωρήθηκαν με 25 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για «παραβίαση -εκ προθέσεως- της συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Ο Μανώλης Κυπραίος χρειάζεται τη βοήθειά μας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Οπως γνωρίζετε, παρά την πρωτόδικη δικαίωσή μου για την επίθεση των ΜΑΤ που με άφησε ανάπηρο, το ανάλγητο κράτος, σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος απέναντι στους πολίτες του, συνεχίζει ακάθεκτο τη σύγκρουση μαζί μου προχωρώντας σε έφεση και αποφασισμένο να φτάσει μέχρι την εκδίκαση σε 3ο βαθμό στο ΣτΕ» λέει ο φωτορεπόρτερ Μανώλης Κυπραίος που τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των ΜΑΤ και προσπαθεί, χρόνια τώρα, να βρει το δίκιο του. Και επιτέλους να αποζημιωθεί. Ο δικαστικός αγώνας ωστόσο χρειάζεται χρήματα και ο Μανώλης έχει εξαντληθεί οικονομικά.

«Δυστυχώς, μετά από 9 χρόνια συνεχών εξόδων που δεν τα βάζει ο λογισμός σας, ο κουμπαράς μας δεν έχει άλλα χρήματα» συνεχίζει. Και ζητάει την αρωγή όλων μας: «Μοναδική πηγή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ανελέητη δικαστική διαμάχη με το Δημόσιο, είσαστε εσείς. Ετσι δημιουργήσαμε αυτή την ολοφάνερη και προσβάσιμη σε όλους ιστοσελίδα δωρεάς όπου όποιος πολίτης θέλει, μπορεί να συνεισφέρει. Δεν υπάρχει ανώτερο ή κατώτατο ποσό, παρά μόνο αλληλεγγύη. Για εμάς το 1 ευρώ που θα κατατεθεί έχει την ίδια αξία με τα 100, τα 1.000. Η πράξη μετράει. Εξάλλου νομοτελειακά, πάντα οι μέλισσες κερδίζουν τους λύκους. Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε σε αυτόν τον δύσκολο και γεμάτο αγκάθια αγώνα. Εναν αγώνα που δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά μας έλαχε να τον δώσουμε για όλους».

Το site για donate είναι αυτό: gogetfunding.com/deafness-from-greek-riot-police-attack/ Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι.

● Αθωώθηκε ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης από την κατηγορία ότι έβγαλε, ως επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΕΡΤ Open, τον ραδιοσταθμό των εργαζομένων της ΕΡΤ, την εποχή του «μαύρου» των Σαμαρά/Βενιζέλου. Αυτό έλειπε δα...

● Την επόμενη σεζόν η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει μια σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων βασισμένη σε δύο βιβλία της Βικτόρια Χίσλοπ, της γνωστής συγγραφέα που έγραψε «Το νησί».

● Εξηγήσεις από το ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «αποκλεισμό» του «από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ» και ζητά την κλήση σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του προέδρου του συμβουλίου, Αθανάσιου Κουτρομάνου.

● Επιστρέφουν οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου. Σήμερα το βράδυ, στις 8, στο Open.

ART - ΝΕΑ
ΕΣΡ: πρόστιμα και συστάσεις
Τέσσερα πρόστιμα των 15 χιλιάδων ευρώ έκαστο, σύνολο 60 χιλιάδες από το ΕΣΡ στο Epsilon TV για το τηλεπαιχνίδι Call & Win. «Κάλεσε και κέρδισε» όπως λέει ο τίτλος του, κάλεσε στο τηλέφωνο και -για την...
ΕΣΡ: πρόστιμα και συστάσεις
MEDIA
TOP 10 media
Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ο αγαπημένος Στέλιος Πέτσας θα καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα τους επιτρέπει πλέον να μειώσουν τον...
TOP 10 media
MEDIA
TOP 10 media: Λίστα Πέτσα Νο 2
Είναι καταπληκτικό: τα κανάλια παίζουν από το πρωί έως το βράδυ για τον Covid-19, αποτελεί το βασικό θέμα σε όλες σχεδόν τις ενημερωτικές εκπομπές και τις ειδήσεις, αλλά η κυβέρνηση έκρινε πως πρέπει να δώσει...
TOP 10 media: Λίστα Πέτσα Νο 2
MEDIA
Η μουσική στην οθόνη μας
Ενα ντοκιμαντέρ για τα δυο τελευταία άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπάουι, The Next Day (2013) και Blackstar (2016), καθώς και το μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Λάζαρος».
Η μουσική στην οθόνη μας
MEDIA
Το Vouliwatch ρωτάει σοβαρά και ο Στέλιος Πέτσας κοροϊδεύει
Μας έστειλε δελτίο τύπου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την απάντησή του στο Vouliwatch. Ετσι το λέει ο ίδιος: «Απάντηση σε Vouliwatch για την εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης Covid 19».
Το Vouliwatch ρωτάει σοβαρά και ο Στέλιος Πέτσας κοροϊδεύει
ART - ΝΕΑ
«Προτιμώ να με ξέρουν για το έργο μου και όχι για τη μάπα μου»
Την Πέμπτη που μας έρχεται στην Τεχνόπολη θα παίξει ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης με το γκρουπ του. Είναι οι «Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ» και παρουσιάζουν την πλήρως ανανεωμένη και...
«Προτιμώ να με ξέρουν για το έργο μου και όχι για τη μάπα μου»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας