Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 21.1°C
  3 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.0°C
  4 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.2°C / 20.0°C
  6 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 5.6°C / 14.0°C
  2 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  5 BF
  58%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 12.2°C
  1 BF
  88%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.6°C
  2 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 11.1°C / 20.0°C
  6 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 27.0°C
  6 BF
  28%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 20.0°C
  4 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  4 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  4 BF
  43%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 13.0°C
  2 BF
  67%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 7.2°C / 11.7°C
  1 BF
  92%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 23.0°C
  3 BF
  31%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 16.0°C
  2 BF
  63%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.6°C
  3 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.0°C / 12.2°C
  1 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.6°C
  2 BF
  93%
Ενα διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών για την Ολυμπία

Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών για την Ολυμπία

 • A-
 • A+
Kυψέλη πολιτισμού με τη φιλοξενία, αλλά και την παραγωγή δικών του παραστάσεων είναι ο στόχος για Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρώτη παράσταση στο Θέατρο Ολυμπία (Φλόκα) της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε πριν από 22 χρόνια μ’ ένα μεγάλο αστέρι των μπαλέτων Μπαλσόι, τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Ενα διεθνές Φεστιβάλ οραματίζεται για την Ολυμπία από εδώ και πέρα ο Θοδωρής Αμπαζής αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική του διεύθυνση.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή χαράσσουν μια μακροπρόθεσμη πολιτιστική πολιτική και διαχειρίζονται την υλοποίησή της. Στόχος είναι να γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας μια κυψέλη πολιτισμού, που εκτός από τη φιλοξενία εποχικών παραστάσεων θα παράγει δικές του θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα συνεργάζεται με άλλα Φεστιβάλ της χώρας και του εξωτερικού στη δημιουργία παραστάσεων και εκπαιδευτικών δράσεων. Επίσης, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί μουσικά και θεατρικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και ποικίλες πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους.

H πανδημία δεν επέτρεψε να γίνει η ιδανική προετοιμασία ώστε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασισμένο σ’ αυτήν τη φιλοσοφία, ωστόσο, λέει ο Θοδωρής Αμπαζής, τέθηκαν οι βάσεις του σχεδίου.

Με ίδιους πόρους του δήμου επισκευάστηκε το θέατρο «Ολυμπία» (Φλόκα), ανακαινίστηκαν οι χώροι υποδοχής και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του θεάτρου. Ο τίτλος του Φεστιβάλ άλλαξε σε Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, σχεδιάστηκε καινούργιο logo και για πρώτη φορά ενοποιήθηκε όλο το υλικό προώθησης σε μια ενιαία αισθητική. Επίσης, ξεκίνησε η καταγραφή του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει το Φεστιβάλ του χρόνου, ώστε να αξιοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Θοδωρής Αμπαζής, «Ενα Φάρμακο (εφήβων-ενηλίκων)», Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

«Αξιοποιούμε τη φετινή μεταβατική χρονιά ώστε να επαναπροσδιορίσουμε το Φεστιβάλ Τεχνών και να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα που θα επιτρέπει την αναζήτηση και πραγματοποίηση διεθνών συνεργασιών στο μέλλον», υπογραμμίζει ο Θοδωρής Αμπαζής. «Με την υποστήριξη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, τη συνεργασία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Δημήτρη Κωσταριά, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όλων όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον Πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς (και όχι μόνο) φορείς της κοινωνίας των πολιτών, το Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας φιλοδοξεί να γίνει μοντέλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και να αποκτήσει ταυτότητα αντάξια της ιστορίας του τόπου».

Βασικός άξονας γι’ αυτήν τη μεταβατική χρονιά είναι η συνεργασία με θεσμικούς φορείς, με στόχο να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και να οδηγήσει σε μεγάλες συμπαραγωγές στο μέλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Κοζάνης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας.

Πρόγραμμα

● Θέατρο Ολυμπία (Φλόκα)

9/8 Συναυλία της Γιώτας Νέγκα – Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης».
10/8 «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.
18/8 «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και μουσική Στέφανου Κορκολή.
21/8 «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Η Γιώτα Νέγκα με την Ορχήστρα «Θανάσης Τσιπινάκης»

● Αρχαία Ολυμπία (μέσα στην πόλη)

23/8 Παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά και εφήβους βασισμένη στο έργο του Ζαν Ζενέ «Σχοινοβάτης» από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Α. Ωνάση σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία-κατασκευές Στάθη Μαρκόπουλου (Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια). Είσοδος ελεύθερη.
26/8 Σκηνικό θέαμα με τίτλο «ANTIVIRUS» από το Εθνικό Θέατρο-Γυμνάσιο ΓΕΛ Βουνάργου και το πρόγραμμα «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο» στο οποίο είναι υπεύθυνη η Σοφία Βγενοπούλου. Μια εφηβική παράσταση από παιδιά για παιδιά. Είσοδος ελεύθερη.

ART - ΝΕΑ
Διαχρονική κραυγή για τα θύματα των πολέμων
Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζει το ΚΘΒΕ και ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ένα έργο-θρήνος για όσους βρίσκονται στο έλεος των κατακτητών, μια κραυγή ανθρωπισμού απέναντι στα θύματα του κάθε πολέμου.
Διαχρονική κραυγή για τα θύματα των πολέμων
ART - ΝΕΑ
Παράταση ζωής στο θέατρο Σφενδόνη
Λύση τουλάχιστον για ένα χρόνο βρήκε η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Άννα Κοκκίνου, που πριν από λίγες ημέρες έκανε γνωστό ότι το θέατρο Σφενδόνη κινδυνεύει με κλείσιμο, καθώς της κάνουν έξωση λόγω οφειλών.
Παράταση ζωής στο θέατρο Σφενδόνη
ART - ΝΕΑ
Ολη η Ελλάδα μια σκηνή
Το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε 270 εκδηλώσεις ● Σε εκατόν είκοσι δύο αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία όλης της χώρας, με προσοχή και μέτρα, το κοινό θα μπορεί από το Σάββατο να παρακολουθήσει θέατρο, συναυλίες, χορό και...
Ολη η Ελλάδα μια σκηνή
ART - ΝΕΑ
Υπό έξωση η Αννα Κοκκίνου από το θέατρο Σφενδόνη
Ξανά στο προσκήνιο έρχεται η περιπέτεια της Αννας Κοκκίνου και του Θεάτρου Σφενδόνη. Τώρα είναι υποχρεωμένη, κατόπιν δικαστικής απόφασης, να εγκαταλείψει την θεατρική στέγη που έφτιαξε πριν από 27 χρόνια...
Υπό έξωση η Αννα Κοκκίνου από το θέατρο Σφενδόνη
ART - ΝΕΑ
Η τέχνη μετά την πανδημία
Ενα σεμνό, μαζεμένο αλλά με ιδιαίτερο χαρακτήρα και άποψη διήμερο εκδηλώσεων οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με φανερή την καλλιτεχνική σφραγίδα του Θόδωρου Τερζόπουλου.
Η τέχνη μετά την πανδημία
ART - ΝΕΑ
Η τέχνη μάς στηρίζει, ας στηρίξουμε τους ανθρώπους της
Λιγότερες εκδηλώσεις αλλά ενίσχυση των νέων ή και λιγότερο προβεβλημένων καλλιτεχνών επέλεξε για τη φετινή διοργάνωση η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου
Η τέχνη μάς στηρίζει, ας στηρίξουμε τους ανθρώπους της

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας