Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέλος της εβδομάδας και στο διαδίκτυο

Μάριος Βαλασόπουλος

Τέλος της εβδομάδας και στο διαδίκτυο

  • A-
  • A+

Την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουλίου, ημέρα υψηλής επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη λόγω των αφίξεων κρουαζιέρων, τέθηκε σε λειτουργία το πιλοτικό ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Περισσότεροι από 15 χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες εισόδου, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος που από εδώ και στο εξής θα λειτουργήσει στους πρώτους 11 αρχαιολογικούς χώρους.

Ωστόσο, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν οι χιλιάδες επισκέπτες το πολυπόθητο χαρτάκι θα ξεκινήσει στο τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι τότε οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τις εισόδους του Ιερού Βράχου και των άλλων μεγάλων χώρων -όπως η Κνωσός- θα δυσκολεύουν εργαζόμενους και επισκέπτες.

«Εχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο στους χώρους. Από την περασμένη Πέμπτη 5/7 που “ανέβηκε” το σύστημα στην Ακρόπολη, λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία επιπλοκή. “Ο ασθενής ζει”. Θεωρούμε όμως ότι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα έχει ολοκληρωθεί όταν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εκδώσουν το εισιτήριο απ' όπου κι αν βρίσκονται», είπε στην «Εφ.Συν.» η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Προηγήθηκε, χθες, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που σημείωνε «εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το ΥΠΠΟΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control) στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Κάνουμε τις τελευταίες διορθώσεις για την αγορά μέσω του διαδικτύου. Σήμερα λειτουργεί αλλά σε κλειστό κύκλωμα. Εκδώσαμε εισιτήρια το Σαββατοκύριακο», μας είπε η κ. Χατζηπέτρου. «Να ξέρετε όσο περνάει ο χρόνος το σύστημα θα εξελίσσεται. Είμαστε σε συνεργασία με τους πράκτορες που αιτούνται ορισμένες βελτιώσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι έγινε η αρχή. Είναι ένα τεράστιο έργο με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς. Ο συντονισμός ήταν δύσκολος γιατί εκτός από το ίδιο όραμα έπρεπε να έχουμε και τους ίδιους ρυθμούς υλοποίησης».

ART - ΝΕΑ
Φέτος πάνω από 2,8 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 40,5 εκατ. ευρώ
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και με τη μεγαλύτερη ροή επισκεπτών στη χώρα, επισκέφθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού...
Φέτος πάνω από 2,8 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 40,5 εκατ. ευρώ
ART - ΝΕΑ
Με ένα κλικ στην Ακρόπολη
Καλώς το κι ας αργησε! Αρχισε να λειτουργεί η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για αρχαιολογικούς χώρους,...
Με ένα κλικ στην Ακρόπολη
ART - ΝΕΑ
«Το υπουργείο Πολιτισμού είναι βασικός πυλώνας για την έξοδο από την κρίση»
Στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής θέτει ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της...
«Το υπουργείο Πολιτισμού είναι βασικός πυλώνας για την έξοδο από την κρίση»
ART - ΝΕΑ
Οκτώ χρόνια και 11 εκατ. επισκέπτες
Με διεθνείς διακρίσεις και 11 εκατομμύρια επισκέπτες στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει σήμερα και προσκαλεί Ελληνες και...
Οκτώ χρόνια και 11 εκατ. επισκέπτες