• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 22.1°C / 27.3°C
  3 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 23.3°C
  1 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.5°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  4 BF
  60%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 18.0°C / 21.8°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 16.5°C
  2 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 25.4°C
  3 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.5°C / 26.9°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.3°C / 26.8°C
  1 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  1 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  69%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  1 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.5°C / 24.0°C
  1 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  23°C 21.9°C / 26.0°C
  2 BF
  64%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 23.3°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 22.5°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  75%
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μέτωπο κατά του υφυπουργού Κώστα Στρατή

 • A-
 • A+

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.) στρέφεται κατά του υφυπουργού Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, και με τέσσερις δακτυλόγραφες σελίδες επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για τα ζητήματα που οδήγησαν τον υφυπουργό να καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές στον Αρειο Πάγο. Η πρώτη αφορά το «εξαφανισμένο» βιβλίο Πρωτοκόλλου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τα έτη 2015, 2016, 2017 και η δεύτερη την παραποίηση παραστατικών μεταξύ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και μεταφορικής εταιρείας, με ζημιά που αναμένεται να αγγίξει αρκετές χιλιάδες ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.

Και ενώ περιμένουμε από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές να επιζητούν πρώτοι την εξυγίανση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, στο Ταμείο τους δηλαδή, και στο ΤΑΠ, ανοίγουν μέτωπο κατά του υφυπουργού και σημειώνουν ότι δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία απάντησης αλλά τους ενόχλησε ότι «...χαρακτήρισε την κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων που είναι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας “απομεινάρι μιας άλλης εποχής”».

«...Το ζήτημα με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας ξεκίνησε -και μαζί τα επεισόδια του σίριαλ- όταν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, διέταξε διαχειριστικό έλεγχο στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ. (σε ένα φορέα που σε αντίθεση με άλλους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. είχε ελεγχθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν), αίροντας ταυτόχρονα τη διάθεση του προέδρου του Ταμείου χωρίς ωστόσο να τον παύσει από τα καθήκοντα του [...].

Στην πορεία του χρόνου ολοκληρώθηκε και ο διαχειριστικός έλεγχος που είχε διατάξει ο κ. Μπαλτάς χωρίς -δυστυχώς για κάποιους- να υπάρξει το παραμικρό οικονομικό έλλειμμα» γράφουν. Ωστόσο, δεν αναφέρει η ανακοίνωση ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες Οικονομικών που εξέτασαν τα οικονομικά 2005-2016 κατέληξαν σε ογκώδες πόρισμα 141 σελίδων και διαπίστωσαν οικονομικές «παραβλέψεις», για τις οποίες το Ταμείο έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

«...Είναι προς διερεύνηση εάν είχε διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Ταμείου και νυν πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ», γράφουν για τον Γιάννη Τσακοπιάκο, που έχει πάρει απόσπαση πλέον για το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ. Στο Πειθαρχικό οφείλει να τον παραπέμψει η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία ωστόσο δεν έχει κινηθεί, προς το παρόν, σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Οσο για τα βιβλία πρωτοκόλλου του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, η ΠΟΕ εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει την ευθύνη σε όσους ανέλαβαν δράση μετά την απομάκρυνση Τσακομπιάκου. «Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας άλλαξε διοίκηση στις 30/11/2017. Τότε που τον φορέα ανέλαβαν, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του και χωρίς τη συναίνεση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. που τον δημιούργησε, οι “εκλεκτοί” της κυβέρνησης...» και καταλήγουν: «Το βιβλίο πρωτοκόλλου του έτους (2017) υπήρχε και τηρούνταν κανονικά. Μάλιστα, σε αυτό πρωτοκόλλησε έγγραφα και η νυν διοίκηση του Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ».

Σχετικά με το ζήτημα του ΤΑΠ δηλώνουν «αναφανδόν υπέρ της διερεύνησής του και της απόδοσης ευθυνών όπου και αν αυτές ανήκουν, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο το έτος 2018, όπως ανέφερε ο κ. Στρατής στη συνέντευξή του, αλλά και διαστήματα των ετών 2014, 2015, 2016 και 2017».

   

Ακολουθήστε μας στο Google news
ART - ΝΕΑ
ΥΠΠΟΑ: Αποδόθηκε το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
Ενώ οι αναστηλωτικές εργασίες θα συνεχιστούν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το κάτω μέρος του κοίλου του αποκαταστάθηκε και αποδόθηκε στο κοινό με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστόνης.
ΥΠΠΟΑ: Αποδόθηκε το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
ART - ΝΕΑ
Fast-track προσλήψεις έκτακτου προσωπικού
Το υπουργείο Πολιτισμού κάλεσε τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου να υπογράψουν τις συμβάσεις την Παρασκευή 15 Απριλίου, χωρίς να αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες και παρακάμπτοντας το υποχρεωτικό δεκαήμερο...
Fast-track προσλήψεις έκτακτου προσωπικού
ART - ΝΕΑ
Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία των αρχαιοφυλάκων υπέρ δημόσιων μουσείων
Οι αρχαιοφύλακες και οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στα μουσεία της χώρας ανθίστανται στη μετατροπή των πέντε δημόσιων μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Επισημαίνουν ότι η ολιγωρία της...
Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία των αρχαιοφυλάκων υπέρ δημόσιων μουσείων
ART - ΝΕΑ
Απεργία και κινητοποιήσεις στον Πολιτισμό
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο (13/4) απαντά η ΠΕΥΦΑ στα κυβερνητικά σχέδια για τη μετατροπή πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ ενώ και η ΠΟΘΑ καλεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Απεργία και κινητοποιήσεις στον Πολιτισμό
ART - ΝΕΑ
Με έναν (συμβασιούχο) υπάλληλο λειτουργεί το πωλητήριο!
Μπορεί να λειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όχι απλά υποστελεχωμένο αλλά με έναν και μόνον συμβασιούχο εργαζόμενο; Η απάντηση για την κυβέρνηση των αρίστων είναι «ναι».
Με έναν (συμβασιούχο) υπάλληλο λειτουργεί το πωλητήριο!
ART - ΝΕΑ
Υπεραμύνθηκε του εισιτηρίου των 50 ευρώ η υπουργός
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απέδωσε στο «υψηλό κόστος λειτουργίας» του Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου το εισιτήριο των 50 ευρώ και εστίασε στις δαπάνες του
Υπεραμύνθηκε του εισιτηρίου των 50 ευρώ η υπουργός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας