• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 14.7°C
  0 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.6°C / 11.6°C
  0 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.0°C / 16.2°C
  5 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.0°C / 9.6°C
  3 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.4°C / 4.5°C
  2 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.5°C / 15.6°C
  2 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 17.5°C
  3 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 17.4°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 14.6°C
  4 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  59%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.5°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.3°C / 12.8°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 13.8°C / 17.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.0°C / 14.9°C
  2 BF
  71%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  10°C 5.3°C / 12.6°C
  1 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.7°C / 11.7°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  0 BF
  91%
ΕUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Προοπτική λύσης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

 • A-
 • A+

Τέσσερις ημέρες -μαζί με το Σαββατοκύριακο- μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής (αρχαιολόγος και υπάλληλος αορίστου χρόνου στο υπουργείο, άρα γνώστης των μηχανισμών και των προβλημάτων) βρέθηκε χθες, μαζί με την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, στο αμφιθέατρο της Μπουμπουλίνας, ενώπιον των πρώην συναδέλφων του, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ. Και απ' ό,τι φαίνεται έχει την ικανότητα να χειριστεί διεξοδικά το θέμα που ανήκει πλέον στην αρμοδιότητά του, καθώς δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων.

Μαζί με τη Λυδία Κονιόρδου είχαν απευθύνει πρόσκληση για ενημέρωση προς τον Σύλλογο Γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού και τους υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι προσήλθαν κατά δεκάδες. Το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ- ΥΠΠΟ) έχει ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία (στις 12.00 το μεσημέρι στο υπουργικό γραφείο στον 5ο όροφο) προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και κλίμα έντασης.

Πέρα από αυτό ωστόσο οι συναντήσεις δημιούργησαν «προοπτική θετικής έκβασης», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού. Αποφασίστηκε, μέχρι το τέλος Μαρτίου, να παρουσιαστεί σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει συνολικά τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και του βρεφονηπιακού σταθμού με την ένταξή του στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως προβλέπει ο νέος Οργανισμός, και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων του Ταμείου.

Προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά ζητήματα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε να λήξει άμεσα η πολυήμερη κατάληψη των γραφείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας από την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Γεγονός που έγινε πράξη «με απόφαση της συνέλευσης... αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Από την άλλη, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σημειώνει: «Η θέση της πολιτικής ηγεσίας για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει δημόσιος φορέας του ΥΠΠΟ, αιμοδότης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με δυνατότητα στήριξης και του σύγχρονου πολιτισμού. Μετά την ενημέρωση που θα γίνει στον υφυπουργό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί σχέδιο νόμου για τον νέο Οργανισμό, που θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ψήφισή του».

Για το θέμα της πρόσληψης των 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων «τονίστηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενημερώθηκε ότι το θέμα των ένδικων μέσων βρίσκεται στην τελική φάση επίλυσής του».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ART - ΝΕΑ
Κλειστά σήμερα τα πωλητήρια των μουσείων
Κλειστά θα είναι σήμερα τα πωλητήρια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας, όπως και τα εργαστήρια εκμαγείων στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων....
Κλειστά σήμερα τα πωλητήρια των μουσείων
ART - ΝΕΑ
Μεθοδεύεται η διάλυση της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης;
Ο σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ότι απαξιώνει την ΥΣΜΑ, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την υλοποίηση των έργων στην Ακρόπολη από ιδιώτες. Στελέχη της υπηρεσίας ζήτησαν ραντεβού με την υπουργό.
Μεθοδεύεται η διάλυση της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης;
ART - ΝΕΑ
Στόχος να πληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου...
Παρά τη μεγάλη αργοπορία, το υπουργείο Πολιτισμού δεν καταφέρνει να καταβάλει και τη μισθοδοσία του Αυγούστου. Για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις προειδοποιεί ο Σύλλογος Σπουδαστών...
Στόχος να πληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου...
ART - ΝΕΑ
Απλήρωτοι συμβασιούχοι σε όλη την επικράτεια
Οι αρχαιολογικοί χώροι έμειναν ανοιχτοί για την πανσέληνο του Αυγούστου επειδή τους φύλαξαν και τους φρόντισαν οι συμβασιούχοι οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται απλήρωτοι.
Απλήρωτοι συμβασιούχοι σε όλη την επικράτεια
ART - ΝΕΑ
Εργαζόμενοι ΕΜΣΤ: Πρόχειρες και επισφαλείς λύσεις προωθεί το υπουργείο
Την αστερόσκονη που επιχειρεί να σκορπίσει το υπουργείο Πολιτισμού, διαλύει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ που κάνει λόγο για «πρόχειρες και επισφαλείς λύσεις», τις οποίες προωθεί το υπουργείο...
Εργαζόμενοι ΕΜΣΤ: Πρόχειρες και επισφαλείς λύσεις προωθεί το υπουργείο
ART - ΝΕΑ
Χωρίς θέρμανση τα φυλάκια στην Ακρόπολη
Ποδαρικό με γκρίνιες στο υπουργείο Πολιτισμού. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φύλαξης Αρχαιοτήτων προειδοποίησε για στάση εργασίας, αν η πολιτική ηγεσία δεν επιλύσει άμεσα ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας...
Χωρίς θέρμανση τα φυλάκια στην Ακρόπολη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας