«Καλησπέρα σε όλους. Κατόπιν επικοινωνίας της κας Υπουργού με τον Διευθυντή κο Χίνη, παρακαλείσθε να επιστρέψετε στο γραφείο αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το σύνηθες ωράριό σας. Με εκτίμηση, Γραφείο Διευθυντή Υπουργού».
Αυτό το περιεχόμενο είχε το μήνυμα που έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, όχι όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού μεν, αλλά όσοι απασχολούνται στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Χίνη.
Απορίας άξιον διότι ο τελευταίος είναι και δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος στο ΥΠΠΟΑ.
Εστω λοιπόν κι αν η εν λόγω ειδοποίηση αφορά ένα στενότερο πυρήνα εργαζομένων (γυρω στους 10, μας είπαν) δεν αποτελεί παραβίαση της απόφασης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής ,για την παράταση της γενικής αργίας σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αύριο, Τετάρτη;
Και έστω ότι υπάρχουν εργασίες άμεσης προτεραιότητας και στο ΥΠΠΟ όπως εικάζουμε ότι είναι π.χ. η αποτίμηση του σαρωτικού περάσματος της «Ελπίδας» από εμβληματικά μνημεία όπως η Ακρόπολη ή άλλους χώρους της επιστασίας του. Είναι αναγκαία η φυσική παρουσία στο Υπουργείο των εργαζομένων που για να φτάσουν στην οδό Μπουμπουλίνας (αν μπορέσουν να φτάσουν) απ΄όπου μένει καθένας τους, θα διακινδυνεύσουν την ασφάλειά τους;
Δεν μπορούν άραγε να εφαρμόσουν την τηλεργασία που με τόση ευκολία αποφασίζει η κυβέρνηση για τους απλούς πολίτες;
Αυτή ωστόσο φαίνεται να είναι μία περίσταση που αυτοί ακριβώς, οι απλοί πολίτες, είναι, αν όχι πιο προνομιούχοι, σίγουρα πάντως πιο ασφαλείς από τους εργαζομένους στο ιδιαίτερο γραφείο της Υπουργού.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας