Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

συνταγές

Πολιτική κουζίνα

Υποδειγματικά πιάτα, εγκάρδια εξυπηρέτηση και φιλική, χαλαρή ατμόσφαιρα την έκαναν γνωστή σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Το μπαλκόνι της κατακλύζεται...
Πολιτική κουζίνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ
Ο νέος τρόπος ελέγχου που εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, φέρνει στο φως σημαντικό αριθμό πιθανών παραβάσεων, οι οποίες γνωστοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία για περαιτέρω έλεγχο. Κάποιες...
«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ
MEDIA
Το ρίχνουν στη ζαχαροπλαστική στον ALPHA
Μία γυναίκα και... τρεις άντρες αναλαμβάνουν να κάνουν «παιχνίδι» στο κανάλι της Κάντζας τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Προθερμαίνουν ήδη τους φούρνους, γεμίζουν με ζάχαρη κι αλεύρι τους πάγκους και αναμένουν τους...
Το ρίχνουν στη ζαχαροπλαστική στον ALPHA
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Μάγοι της γαστρονομίας
Στη Γαλλίδα σεφ Ευγενία Μπραζιέ (Eugénie Brazier) ήταν αφιερωμένο το doodle της Google, 12 Ιουνίου, 123η επέτειο από τη γέννησή της (1895). Τη μαγειρική της αγάπησαν μεταξύ άλλων οι Ντε Γκολ, Ζισκάρ ντ’Εστέν,...
Μάγοι της γαστρονομίας
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Οι φράουλες
«Μου αρέσουν οι φράουλες», της είχε πει κάποτε μια φίλη της. «Μου αρέσουν γιατί μοιάζουν με φιλιά, με ξεδιψάνε. Αλλά δεν τρώω τη μαρμελάδα. Με λιγώνει». Την είχε πειράξει τότε, λέγοντάς της ότι έχει συνέχεια...
Οι φράουλες
ΥΓΕΙΑ
Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για αντιβιοτικά χωρίς συνταγή
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία...
Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για αντιβιοτικά χωρίς συνταγή
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΟΥΤΖΗΣ
Μοσχαράκι λεμονάτο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στις έξι το πρωί όλα αυτά, να προλάβουμε τη νυχτερινή χρέωση. Δεν λέω, πάντοτε κάναμε...
Μοσχαράκι λεμονάτο
ΓΕΥΣΕΙΣ
Πράσινος θησαυρός
Το αβοκάντο τα τελευταία χρόνια έχει τρυπώσει στην κουζίνα μας και της έχει δώσει μια νότα τροπική. Ομολογώ πως άργησα να το «εκτιμήσω» και αυτό οφείλεται στο ότι... δυσκολευόμουν να το δοκιμάσω. Οταν όμως...
Πράσινος θησαυρός
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές
Αλλαγές στον τρόπο προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν ή καταβάλλοντας -όπου προβλέπεται- τη συμμετοχή τους. Ο...
Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
«Στο εστιατόριο που τρων τα συνεργεία…»
Στο εστιατόριο που τρων τα συνεργεία μπήκε το θέμα σου έτσι στ’ αστεία. Εφτά βοηθοί και τρεις μαστόροι, μαζί τους και οι σερβιτόροι, κι εσύ μαρσάρεις τα μποτάκια σου, σφυρίζεις με τα δυο χειλάκια σου, ανάβεις...
«Στο εστιατόριο που τρων τα συνεργεία…»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τα σερμπέτια του σουλτάνου
Το καλό σερμπέτι απαιτεί κόκκινα τριαντάφυλλα. Κατακόκκινα σαν αίμα ροδοπέταλα, λένε οι μυστικές συνταγές. Κονιορτοποιημένα στο γουδί μέχρι να εξαφανιστεί το ίχνος τους και να μείνει μόνο το άρωμά τους. Επειτα...
Τα σερμπέτια του σουλτάνου
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν «σαμιώτικα»
Μοναδικές συνευρέσεις διακεκριμένων chef και μαγείρων στο τρίμηνο φεστιβάλ δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Βασίζεται σε μια πρωτοπόρα ιδέα του Άγγελου Μπακόπουλου και ήδη έχει φέρει στο νησί του Πυθαγόρα...
Σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν «σαμιώτικα»
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Ημέρα της σαλάτας
Ο φίλος μου ο Κώστας, λάτρης της σαλάτας, όχι μόνο να την τρώει αλλά και να τη φτιάχνει, με έχει διδάξει την τριλογία της σαλατικής τέχνης: ο σαλατοποιός πρέπει να είναι τσιγκούνης στο αλάτι, σπάταλος στο λάδι...
Ημέρα της σαλάτας