• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.9°C / 14.5°C
  2 BF
  92%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 12.8°C
  4 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 14.8°C
  4 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  1 BF
  66%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  11°C 10.9°C / 11.3°C
  5 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 9.8°C
  2 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.2°C
  2 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 11.4°C
  2 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 16.1°C
  3 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.1°C
  2 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.4°C
  3 BF
  94%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  5 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.5°C
  2 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 11.2°C
  1 BF
  92%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.8°C
  2 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 13.8°C
  2 BF
  87%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.3°C / 11.3°C
  4 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 12.8°C
  3 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  92%
EUROKINISSI

Αστυνομική βία

 • A-
 • A+

(Σε ό,τι αφορά την εξαγγελία για παροχή τριακοσίων ευρώ στους συνταξιούχους, ε, ας μην αναχθεί σε μείζον θέμα. Ουδείς μπορεί να το αρνηθεί και πολλοί θα ανακουφιστούν κάπως· δεν χρειαζόταν, όμως, και διάγγελμα του πρωθυπουργού για μια αυτονόητη ενέργεια της κυβέρνησης.

Είπαμε, επικοινωνιακή πολιτική· ας το δεχτούμε, όχι και να το κάνουμε εθνικό θέμα. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να παρεμβαίνει όπου νομίζει ότι μπορεί να παραχθεί έργο, θεσμικό ή δομικό· να συνετίσει τα όργανα τάξης λ.χ., που δρουν ανεξέλεγκτα και προβαίνουν σε απάνθρωπους βασανισμούς).

Στην πορεία (7.12.2016) για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον νεαρό που δολοφονήθηκε από ένστολο όργανο της τάξης πριν από οχτώ χρόνια, (διαβάζουμε ότι) ένστολος της αστυνομίας φώναζε και ρωτούσε ειρωνικά και απάνθρωπα «πού είναι ο Αλέξης;».

Και ουδείς του τράβηξε το αυτί, ουδείς τον ενόχλησε. Εχουμε να κάνουμε με κτήνη; Διαβάζουμε ακόμη σε ανακοίνωση και τα εξής ανατριχιαστικά -και εάν κάποιος από την αστυνομία έχει άλλη άποψη ας προβάλει ένσταση.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από την «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας»: «Μετά το τέλος της πορείας, στην περιοχή του Πεδίου του Αρεως, οι γνωστοί βασανιστές της ομάδας Δίας κατεδίωξαν αναίτια το σύντροφό μας Χ.Κ., κι αφού τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον ξυλοκόπησαν άγρια τσακίζοντας το γόνατό του.

Οντας με σπασμένο γόνατο κι ενώ διαμαρτυρόταν για τη βασανιστική μεταχείριση, οι μπάτσοι τον έσυραν στην Αλεξάνδρας μέχρι το αστυνομικό βανάκι όπου σε μια προσπάθεια εξευτελισμού του τον ανάγκασαν να ανεβεί χωρίς καμία βοήθεια, αν και φανερά δεν μπορούσε να περπατήσει.

Στη συνέχεια, αντί να τον μεταφέρουν ως όφειλαν σε νοσοκομείο, τον περιέφεραν με σπασμένο γόνατο επί δύο ώρες στη ΓΑΔΑ, αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας του, βασανίζοντάς τον. Εν τέλει, κι ενώ υπέφερε από αβάσταχτους πόνους, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου του διαγνώστηκε κάταγμα κνημιαίου πλατώ, με συνέπεια να οδηγηθεί στο χειρουργείο».

Μιλάμε για φριχτά βασανιστήρια. Πώς ανέχονται κάτι τέτοιο οι ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Δεν μπορεί να μπει κάποια τάξη στα όργανα της τάξης;

Το ίδιο είναι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά όργανα (δεξιά και «αριστερά»); Μία είναι η εξουσία και δεν μπορεί χωρίς καταστολή; Αυτά περιμέναμε από την ιδεολογία της Αριστεράς; Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός μαζί με την εξαγγελία για επιδόματα στους φτωχούς να αναγγείλει, όχι απλώς την εκδίωξη των εν λόγω βασανιστών, αλλά κάποιον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας;

Καλύτερα ας δούμε πώς καταλήγει η ανακοίνωση: «[...]Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κράτος δεν καταλαμβάνεται, αλλά καταλαμβάνει, γι' αυτό κι από το 2012 κιόλας καλωσορίζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην “κόλαση της εξουσίας”.

Γνωρίζουμε πως ούτε τρίχα δεν πείραξε η αριστερή κυβέρνηση από τους φασιστικούς θύλακες της αστυνομίας, όπως γνωρίζουμε πως όσο υπάρχουν κράτη και διαχωρισμένες εξουσίες, θα υπάρχουν και μπάτσοι να επιβάλλουν τη γυμνή τους βία».

ΥΓ. Κάποιο σχόλιο από κάποιον υπεύθυνο;

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αυτοί που ενοχλούνται από την Αριστερά
Τρομοκρατία είναι να προσλαμβάνεις ένστολους φρουρούς τάχα της τάξης και της ασφάλειας και την ίδια ώρα να αδιαφορείς για την εξυγίανση της Υγείας και της Παιδείας.
Αυτοί που ενοχλούνται από την Αριστερά
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το δεξιό μέτωπο και η Αριστερά
Είναι ξεκάθαρο πλέον: η ελληνική κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει, εκτός από τον κορονοϊό, και την αστυνομική βία μιας ανάλγητης δεξιάς κυβέρνησης.
Το δεξιό μέτωπο και η Αριστερά
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο νόμος, η τάξη, η κανονικότητα
Ο νόμος και η τάξη έχουν εισχωρήσει στα έγκατα της κοινωνίας με άλλους, αλλότριους λόγους, οι οποίοι δεν είναι ορατοί μεν, είναι αποτελεσματικοί δε.
Ο νόμος, η τάξη, η κανονικότητα
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι «53+» και η ιλαροτραγωδία (μας)
Δεν λέω, έχουν χιούμορ μερικοί «ενδοαριστεροί» του ενός εκ των δύο κυβερνώντων κομμάτων, οι «53+» λ.χ., αυτοί που φυλάσσουν την ιδεολογική ορθότητα και τις αριστερές καταβολές, αυτοί που θέτουν στην κυβέρνηση...
Οι «53+» και η ιλαροτραγωδία (μας)
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η Νομική και ο αποκλεισμός των ιδεών
Τα 'χασε ο νομικός - πολιτικός - εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τούτη την κυβέρνηση. Μπορεί στην κοσμητεία της Νομικής Σχολής να υπάρχουν ακραίοι συντηρητικοί, αλλά τα ΜΑΤ; Τι...
Η Νομική και ο αποκλεισμός των ιδεών
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δεξιά και αριστερά χημικά όπλα
Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τα πάντα, ότι δήθεν η αριστερή κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν από προβοκάτορες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων. Εάν η ίδια έδειχνε εξ αρχής ότι η Αριστερά είναι άλλο πράγμα θα...
Δεξιά και αριστερά χημικά όπλα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας