• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.5°C / 30.1°C
  3 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 30.2°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 27.6°C / 29.9°C
  0 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 28.5°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.9°C / 27.0°C
  0 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 23.4°C
  2 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 26.5°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.2°C
  3 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.7°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  42%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.2°C / 28.9°C
  0 BF
  45%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 25.5°C / 29.4°C
  2 BF
  42%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  3 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.9°C / 30.0°C
  2 BF
  39%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  3 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 27.8°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  1 BF
  68%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ευχαριστώ...

 • A-
 • A+

Kαι κάπου εδώ σταματά η καθημερινή επαφή με τους αναγνώστες. Στη διακοπή συνέβαλαν ο κακός κ α ι ρ ό ς και η τραγική τ ύ χ η, έννοιες απρόσιτες και οι δυο για τις δυνατότητες του ανθρώπου. Δεν διακόπτεται ασφαλώς η συνομιλία, θα γίνεται όμως μία φορά την εβδομάδα και σε εθελοντική βάση - και σχέση. Δεν είναι ευχάριστο ούτε και εύκολο να διακόπτεται κάπως απότομα μια δεκαετής καθημερινότητα με τα πάνω της και τα κάτω της, με μικρές συγκρούσεις αλλά και έντονες συγκινήσεις.

Εντυπωσιάζεται αυτός που γράφει στην ημερήσια στήλη από το ενδιαφέρον των αναγνωστών και την υψηλή ποιότητα και ανεξαρτησία της σκέψης τους, από τις καίριες και ουσιαστικές παρατηρήσεις τους, από την κριτική τους ματιά αλλά και από την αγωνία τους για την υγεία και την προσωπική ζωή του γράφοντος καθώς και τη στήριξη και βαθιά συμπαράσταση στις τραγικές του στιγμές. Είναι αυτοί οι αναγνώστες που σε προφυλάσσουν από τον κίνδυνο να ολισθαίνεις σε κοινοτοπίες, σε βερμπαλισμούς και μικρές [αναπόφευκτες] επαναλήψεις, να μην επαναπαύεσαι σε μανιέρες και ευκολίες· αυτοί που σε «αναγκάζουν» να ανοίγεις συνεχώς βιβλία, ειδικά όταν καταπιάνεσαι με διαχρονικά προβλήματα της ιστορίας και της ζωής. Γίνεται λόγος εδώ για μία μαγική σχέση -αλλά η μαγεία κάποτε τελειώνει [και πρέπει να καταλαβαίνει καλά κανείς ότι τελειώνει, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της κούρασης και του εκφυλισμού-ευτέλειας του ίδιου του λόγου και του νοήματος της επικοινωνίας].

Οι αναγνώστες είναι πάντα εκεί, αυτό όμως το ξεχνάμε ενίοτε οι καθημερινοί χρήστες της γλώσσας -η δημοσιογραφία [όφειλε να] είναι ευαισθησία, σεβασμός και αμφισβήτηση, έρευνα και λοιπά, πάντως όχι καθησυχασμός και αδιαφορία, ούτε ραγιαδισμός ή υπακοή στις αυταρχικές και άνομες βουλές της εκάστοτε εξουσίας, ούτε συναλλαγές με τους κρατούντες· πάνω από όλα η κοινωνία... λέμε... Τα γνωρίζουν καλά αυτά οι καλοί αναγνώστες.

-Ενα ευχαριστώ στους αναγνώστες αυτούς είναι λίγο, ελπίζω τουλάχιστον να φαίνεται ειλικρινές, να γίνεται αντιληπτό ότι βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς. Να πω και τούτο, ενδεικτικό του ήθους τους και της ποιότητάς τους: Στις έντονα «πολεμικές» παρατηρήσεις τους, ακόμη και στις πιο σφοδρές κριτικές τους επάνω σε κάποιο από τα σημειώματα, μπορεί να φαινόταν η αντίθεσή τους ή και η οργή τους, ποτέ όμως, μα ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή υβριστική έννοια· εμπάθεια, ναι, μπορεί να έβλεπες, ουδέποτε όμως άρνηση ή απαξίωση ή υποτίμηση της θέσης σου. Αυτό κάτι μας λέει και για την ίδια την εφημερίδα, τι αναγνωστικό κοινό έχει. Θα μπορούσα να γεμίσω όλες τις σελίδες της εφημερίδας με παραδείγματα από τις αιτιάσεις τους [και τους επαίνους τους] -αρκούμαι σε ένα μικρό ευχαριστώ για την καθημερινή παρέα και συνομιλία με τους ακριβούς αυτούς αναγνώστες, όμως ήρθε πλέον η ώρα να αποχαιρετιστούμε, τέλος πάντων να τα λέμε άπαξ εβδομαδιαίως -ίσως και δις, οψόμεθα. Λοιπόν... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ.: Το ευχαριστώ προς τους συναδέλφους είναι εσωτερικό θέμα της εφημερίδας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
«Να καταλάβουμε, τι ακριβώς πιστεύετε;»
Ευχαριστώ, κ. Χατζηγρηγορίου, για το ότι διαβάζετε τη στήλη καθημερινά. Γράφεις για κάτι όταν σε πονάει - όταν έχεις απαιτήσεις και διαψεύδεσαι. Λυπάμαι λίγο για την «ανακριτική» σας επιθετικότητα, αλλά...
«Να καταλάβουμε, τι ακριβώς πιστεύετε;»
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τη σκέψη...
Οι παραιτήσεις δεν είναι «δημοκρατικό» πυροτέχνημα, αλλά απόδειξη ότι η κυβέρνηση είναι ένοχη στο τόσο ευαίσθητο θέμα των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των πολιτών.
Για τη σκέψη...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λίγα για την έντυπη δημοσιογραφία
Σημασία έχει ότι δέκα χρόνια τώρα η εφημερίδα εξακολουθεί να κυκλοφορείται και να παρεμβαίνει δυναμικά στην πολιτική ζωή της χώρας, προκαλώντας εντάσεις και δημιουργώντας γεγονότα.
Λίγα για την έντυπη δημοσιογραφία
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τον σεξισμό μεσήλικων «δημοσιογράφων»
Ο εικοστός αιώνας φέρεται αδυσώπητα σε όσους επηρεάστηκαν από τη λάμψη της τηλεόρασης και τον κόσμο του θεάματος εν γένει, σε όσους τυφλώθηκαν από το ν έ ο ν της εικόνας· τους καθιστά μασκαράδες, κυνικούς,...
Για τον σεξισμό μεσήλικων «δημοσιογράφων»
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Συγκινημένη χώρα...
Δεν είμαστε όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι Ελληνες, Ελληνες, ουδείς εξάλλου γνωρίζει τι σημαίνει αυτή η έννοια, έτσι που ήταν ξεχασμένη, ου μην και αποτροπαϊκή, για πολλούς αιώνες. Τι σημαίνει Ρωμιοσύνη ας μας το...
Συγκινημένη χώρα...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο Μανωλιός και οι της νέας κυβέρνησης
Tι κι αν όλοι σχεδόν γνωρίζουν καλά, πλέον, ότι κάθε φορά που της πολιτικής ο Μανωλιός αλλάζει, φοράει, απλώς, τα ρούχα του αλλιώς. Η διαδικασία της αλλαγής της ενδυμασίας του περίφημου Μανωλιού προκαλεί...
Ο Μανωλιός και οι της νέας κυβέρνησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας