• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.1°C / 36.6°C
  3 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.9°C / 35.3°C
  4 BF
  42%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.0°C / 36.6°C
  3 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.3°C / 33.9°C
  3 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 32.4°C
  2 BF
  43%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  36°C 29.6°C / 39.4°C
  3 BF
  33%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.3°C / 32.4°C
  2 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.7°C / 35.7°C
  1 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 31.9°C
  3 BF
  48%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.7°C / 32.9°C
  3 BF
  46%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 32.8°C
  3 BF
  45%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 30.1°C
  1 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  2 BF
  35%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.4°C / 34.9°C
  3 BF
  28%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.4°C / 34.9°C
  3 BF
  31%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.2°C / 34.8°C
  4 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.3°C / 36.8°C
  2 BF
  17%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.3°C / 31.6°C
  2 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.9°C / 36.7°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.1°C / 27.1°C
  3 BF
  38%
© Sergiy Palamarchuk | Dreamstime.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για τις απούσες πολιτικές προτάσεις

 • A-
 • A+

Καλά κάνετε -γράφει αναγνώστης, δεξιών πεποιθήσεων, όπως συστήνεται- και μας θυμίζετε το γενεαλογικό δέντρο της Νέας Δημοκρατίας, αποφεύγετε όμως να καταθέσετε προτάσεις για το πώς μπορεί μια κυβέρνηση να διαχειριστεί τα μέγιστα προβλήματα της χώρας, ειδικά την πανδημία, που ταλαιπωρεί ολόκληρη την υφήλιο. Μάλιστα. Προτάσεις οφείλουν να εμφανίσουν τα πολιτικά κόμματα, που εκπροσωπούν μεγάλα κομμάτια του ελληνικού λαού, διότι αυτή είναι η «δουλειά» τους -για να μην παρεξηγιόμαστε.

Είναι αναγκαίο όμως να μεταφέρεται στις σελίδες των εφημερίδων η κοινή αλήθεια [διότι υπάρχει και εξαιρετική αλήθεια], η ιστορική ας πούμε αλήθεια την οποία φαίνεται να αγνοούμε πολλοί από εμάς και όχι μόνο από τους νέους, που πράγματι αδιαφορούν για το τι συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες [ή και χιλιετίες, δεν έχει σημασία πια]. Δεν μπορεί το κάθε μειράκιο της πολιτικής να διεκδικεί για πάρτη του τη δημοκρατία χωρίς να γνωρίζει ποιοι έχουν αγωνιστεί για την εγκαθίδρυσή της και την παγίωσή της στο νεοπαγές ελληνικό κράτος, πόσο αίμα έχει χυθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διασφάλιση της εργασίας και λοιπά, άγνωστα στους νέους πολιτικούς της φιλελεύθερης παράταξης.

Για τους νέους βεβαίως, αλλά και για κάθε νουνεχή, σημασία έχει μια ανάλυση που να αναδεικνύει τα σύγχρονα, πολυπλοκότερα από ποτέ προβλήματα [πρόσφυγες, τεχνολογικές εξελίξεις, ψηφιακός κόσμος, π.χ.], που έχουν ανακύψει και στα οποία οι έως τούδε πολιτικοί αδυνατούν να βρουν μια υποφερτή λύση. Τα κόμματα, όντως, συνομιλούν κάπως αρχαιοπρεπώς σε ό,τι αφορά τη νέα πραγματικότητα και φαίνονται αμήχανα [να μην πούμε ανίκανα] να κουμαντάρουν το κράτος και την κοινωνία.

Έχουν ασφαλώς επισημανθεί τα ως άνω και πολλά περισσότερα, δεν ξεμυτίζει εντούτοις νέος πολιτικός λόγος ο οποίος θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που μας περιβάλλουν. Αν περιμένουν από δημοσιογράφους οι αναγνώστες και όχι από πολιτικούς έναν τέτοιο λόγο, μάλλον δεν έχουν άδικο (!), αλλά πρέπει να πουν κάτι και οι ειδικοί αναλυτές -ρεαλιστές εν πολλοίς και όχι μελλοντολόγοι της συμφοράς· οικονομικές προβλέψεις δύσκολα επαληθεύονται, οι πολιτισμικές όμως είναι καθημερινά δίπλα μας και σχεδόν μας εξοντώνουν μια και τούτη η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τη σημασία του πολιτισμού και τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην πορεία της χώρας [στον εξευγενισμό της]. Να σκεφτεί κανείς ότι υπουργός Πολιτισμού είναι κάποια κυρία που ακούει στο όνομα Μενδώνη. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ποιοι υπουργεύουν στην Υγεία και την Παιδεία -θα ήταν αστείο αλλά και οδυνηρό, οπότε...

Προτάσεις λοιπόν, έχει δίκιο ο αναγνώστης. Ανάγκη πάσα, άρα, να στρωθούν στη δουλειά όσοι ακόμη νομίζουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν τις ασθενείς κοινωνικές τάξεις και με το έργο τους να τις ανακουφίσουν ή να τις ανυψώσουν, υλικά και πνευματικά, να πάνε μια βόλτα στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα και να μη χασομεράνε στα καφέ του κέντρου της Αθήνας -είναι και αηδιαστικό αυτό.

Αδυνατούν οι πλείστοι να καταλάβουν το εξής: αστυνομία, εκκλησία, στρατός υστερούν έναντι του πολιτισμού; Δεν είναι ερώτηση, θα έπρεπε να είναι επίγνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
Δεν υπήρχαν βεβαίως μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού μέσα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου ασθενείς και οι συνοδοί τους ήμασταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στην εφημερία του Σαββάτου.
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Kαταπληκτικά...
Η κυβέρνηση δεν μπορεί με κανένα τέχνασμα πλέον να κρύψει ότι είναι ανίκανη να συγκρατήσει την κατρακύλα της και μάλιστα σε όλους τους τομείς –κάπως τα έχει καταφέρει ο υπεύθυνος για την ψηφιακή τεχνολογία,...
Kαταπληκτικά...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο τουρισμός, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση
Eδώ και πολλά χρόνια αρκετοί φωτισμένοι, ή απλώς σοβαροί, άνθρωποι προειδοποιούσαν ότι έτσι όπως το πάνε οι ελληνικές κυβερνήσεις το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να γίνουμε οι Ελληνες γκαρσόνια της...
Ο τουρισμός, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εορταστικόν...
Διότι γιορτές είναι (;) η προσπάθεια να τιθασευτεί το μέσα θηρίο - το άλογο να γίνει λογικό. Βέβαια τέτοια δεν γίνονται με Μητσοτάκηδες και Αδώνιδες και Βορίδηδες και λοιπούς ασυνάρτητους της πολιτικής,...
Εορταστικόν...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η ντροπή και η απαραίτητη παραίτηση
Θα πρέπει να νιώθουν ντροπή όλοι αυτοί που κυβερνούν. Η «θεωρία» τους, η «ιδεολογία» τους, η «φιλοσοφία» τους είναι αυτές που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο.
Η ντροπή και η απαραίτητη παραίτηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας