• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.2°C / 32.9°C
  4 BF
  31%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.0°C / 34.3°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.0°C / 35.9°C
  2 BF
  27%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.3°C / 31.9°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 32.4°C
  4 BF
  39%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.0°C / 32.0°C
  3 BF
  32%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 28.7°C
  3 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  3 BF
  20%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 30.4°C
  6 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 31.2°C
  4 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.2°C / 28.8°C
  5 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.9°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.1°C / 32.9°C
  4 BF
  25%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.5°C / 32.7°C
  3 BF
  35%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.8°C / 33.8°C
  3 BF
  29%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 32.0°C
  4 BF
  22%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.3°C / 29.9°C
  2 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.7°C / 31.7°C
  3 BF
  30%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  2 BF
  53%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαλύουν το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο

 • A-
 • A+

«Τι συμβαίνει στο Γ. Ν. Κωνσταντοπούλειο (Όλγας);» ερωτά η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας σε καταγγελία της – και συμπληρώνει αμέσως: «Ο,τι συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού». Διαβάζουμε στην καταγγελία:

«Σε όλη τη διάρκεια της επιδημίας, το κράτος προσέλαβε περισσότερους αστυνομικούς παρά υγειονομικούς και αυτό έχει την εξήγησή του. Διαχειρίστηκε από την πρώτη ημέρα την πανδημία με κατασταλτικά μέτρα και με προσταγές, ενώ διεύρυνε το νομικό οπλοστάσιο, επεκτείνοντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα σε βάρος της κοινωνίας και των ατόμων. Ως εδώ μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το κράτος έκανε αυτό που κάνει πάντα όταν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά οι συνέπειες αυτής της πολιτικής για τη δημόσια υγεία ήσαν και είναι ολέθριες. Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει οτιδήποτε κοινό και δημόσιο έχει απομείνει». Και απαριθμεί:

 • Μετέτρεψε το σύνολο των νοσοκομείων σε μονοθεματική περίθαλψη για τον κορονοϊό, εξαιρώντας και εκτοπίζοντας τους άλλους νοσούντες εκτός νοσοκομείων.
 • Υπονομεύει άλλα τμήματα και κλινικές και τα οδηγεί στη διάλυση.
 • Επιτάσσει γιατρούς άσχετους με τη νοσοκομειακή περίθαλψη για να μην προσλάβει καινούργιους.
 • Μεταφέρει γιατρούς από την πρωτοβάθμια υγεία στα νοσοκομεία, υγεία την οποία ούτως ή άλλως αφήνει να φυτοζωεί (ΤΟΜΥ) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το νοσοκομείο Γ. Ν. Κωνσταντοπούλειο (Όλγας) στη Ν. Ιωνία, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά δέχεται την επίθεση από τα μέσα, ενός επιθετικού πιλοτικού προγράμματος διάλυσης του Οφθαλμολογικού Τμήματος, της Παθολογικής Κλινικής και γενικότερα του Ε.Σ.Υ.

Η Διοίκηση μαζί με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Υπηρεσίας έχουν επιβάλει ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, διώξεων και τρομοκρατίας στους γιατρούς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, επειδή “παράγουν” περισσότερη φροντίδα και ανεβάζουν το γόητρο του νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μάτια του κόσμου. Καλά καταλάβατε, τιμώρησαν την ομάδα του Οφθαλμολογικού, μειώνοντας τα πέντε χειρουργεία τη βδομάδα σε δύο και μάλιστα τους καλούν στο πειθαρχικό με την πιθανότητα να τους τιμωρήσουν για υπερπαραγωγή υγείας!!!. Ταυτόχρονα, 600 ασθενείς με προβλήματα οράσεως, παραμένουν στην αναμονή, καταδικασμένοι από τη διορισμένη γραφειοκρατία.

Η πρόθεση της διοίκησης δεν είναι μόνο η διάλυση κάποιων κλινικών, αλλά η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου και η ένταξή του σε ιδιωτική κερδοσκοπική παραγωγική μονάδα.

Καλούμε σε μια καθολική αντίσταση τώρα ενάντια στην κυβέρνηση και στους διορισμένους λακέδες της μέσα στα νοσοκομεία, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η πολιτική υποβάθμισης των νοσοκομείων της χώρας και να έχουμε υπόψη μας ότι: Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομειακό υλικό και ΜΕΘ χρειάζονται τα νοσοκομεία. Η Αλληλεγγύη και η Αλληλοβοήθεια είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε.

Εμβολιαζόμαστε ενάντια σε κράτος και κυβέρνηση. Αντιεξουσιαστική Κίνηση».

Συμφωνούμε βεβαίως σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, αρκεί να είναι έμπρακτες.

[email protected]

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
Δεν υπήρχαν βεβαίως μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού μέσα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου ασθενείς και οι συνοδοί τους ήμασταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στην εφημερία του Σαββάτου.
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα τεστ της Δεξιάς
Δεν θα πάψει τούτη η κοροϊδία προς το πόπολο, όποιον φιλελευθερισμό και αν επικαλούνται οι δεξιοί εξουσιαστές [δεξιοί! -και ανάλγητοι].
Τα τεστ της Δεξιάς
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λέξεις συνοχής
Επιστρατεύονται τότε λέξεις που είναι ξεχασμένες, λέξεις κοινές οι οποίες έχουν χάσει τη σημασία τους, την πρωταρχική, εννοείται, όπως είναι η ταραχή λ.χ., η αγωνία, η λαχτάρα, η ίασις, η υγεία.
Λέξεις συνοχής
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού
«Αγαπητέ -με συγχωρείτε κιόλας- αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Υπάρχουν πινακίδες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στις οποίες ρητά αναγράφεται ότι δεν πρέπει να ταΐζουμε τα περιστέρια καθώς αυτά, όπως λένε...
Για την έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το φιάσκο του φιλελευθερισμού στην υγεία
Απλώς το αναφέρεις διότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε όλα τα νοσοκομεία - απλώς δεν μπορούν να τους διώξουν [ερώτηση είναι]. Υπενθύμιση: είναι, δυστυχώς, ολίγιστοι οι υπουργοί τούτης της κυβέρνησης [και ο...
Το φιάσκο του φιλελευθερισμού στην υγεία
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Γιορτές και χρόνος στην Εντατική
Δεν υπάρχει χρόνος στην Εντατική των νοσοκομείων. Οι γιορτές δεν στέλνουν εδώ την αύρα τους και την κατευναστική τους φλόγα. Φυσάει κάθε στιγμή ένα δραματικό αεράκι, που είναι χρόνος-πόνος.
Γιορτές και χρόνος στην Εντατική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας