• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 28.0°C
  2 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  2 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  3 BF
  49%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 21.4°C
  1 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 24.7°C
  1 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.8°C / 24.8°C
  3 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  4 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.1°C / 27.4°C
  5 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  3 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 28.9°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.5°C
  3 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  2 BF
  56%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 26.7°C
  2 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  46%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 27.1°C
  0 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.2°C / 27.7°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 23.7°C
  2 BF
  34%
Aυξάνονται τα κρούσματα ανευθυνότητας
AP
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Aυξάνονται τα κρούσματα ανευθυνότητας

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «κίνημα» του αντιεμβολιασμού το πυροδοτεί η ίδια η κυβέρνηση αφού προσπαθεί πλέον, μετά τα κρούσματα θρομβώσεων με το AstraZeneca και μυοκαρδίτιδων με το Pfizer, να μεταθέσει τις ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες αλλά και στους οικογενειακούς γιατρούς τους. Τέτοια σοβαρότητα. Κινδυνεύουν να μην ξέρουν πού να κρυφτούν «ειδικοί» και πολιτικοί της κυβέρνησης, οι οποίοι άλλα λένε τη μία μέρα και τα ακριβώς αντίθετα την επόμενη. Πώς γίνεται κάτι τέτοιο; Αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα λένε -αλλά το πρόβλημα των θρομβώσεων είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν απαγορεύσει τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Ποιον να πιστέψουν, όχι μόνο όσοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό αλλά, πλέον, και οι θετικά διακείμενοι;

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να περιφρουρήσει την εικόνα του άμεμπτου, δεν διστάζει να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ακόμη και γι’ αυτό το θέμα. Ο Πολάκης φταίει και όχι η ασυνάρτητη και ανερμάτιστη πολιτική του ίδιου, των στελεχών του και μερικών της επιτροπής. Και τα εκσφενδονίζουν αυτά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν ορρωδούν προ ουδενός οι άνθρωποι αν είναι να σκορπίσουν ψευδείς εντυπώσεις και αναλήθειες. Ευτυχώς [λέμε τώρα] που υπάρχει και αυτό το κανάλι της Βουλής, ώστε να μη διαστρέφονται όσα ακούγονται εκεί από τα χειραγωγούμενα τηλεοπτικά και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν οι άνθρωποι της κυβέρνησης υποβληθούν σε τεστ ανευθυνότητας θα είναι θετικοί -οι περισσότεροι. Φάνηκε αυτό στον τρόπο που υπερασπίστηκαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα στο κοινοβούλιο. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς ντροπή· αναμασούσαν, απλώς, συνεχώς [κουραστικά κι εκνευριστικά] ότι το νομοσχέδιό τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα άλλων προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών -λες και τα ευρωπαϊκά μέτρα είναι υπέρ της κοινωνίας και όχι των απανταχού εργοδοτών. Μιμητισμός κι επαρχιωτισμός, εδώ και αυταρχισμός.

Οι εξυπναδακισμοί του πρωθυπουργού είναι πολύ φτηνοί. Θέλει ευφυείς ανθρώπους το λογοπαίγνιο και το χιούμορ -δεν ξέρω για το πρώτο, για το δεύτερο πάντως είναι βέβαιο ότι δεν διαθέτει· και παρόλα αυτά εξακολουθεί να κάνει χρήση χιουμοριστικών [έτσι νομίζει] προτάσεων. Παραδείγματος χάριν: «Οποιος λέει ότι το νομοσχέδιο καταργεί το οχτάωρο καταργεί την ελληνική γλώσσα» (sic).

Ενα θέμα είναι ποιος θα ελέγξει τα τεστ ανευθυνότητας, αφού η κοινωνία δεν έχει τέτοια δυνατότητα και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης αρκούνται στο να καταγγέλλουν και να αποκαλύπτουν τα ψεύδη της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι κακό, απεναντίας· πρέπει όμως να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να είναι σε θέση να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των τεστ ανευθυνότητας των κυβερνητικών στελεχών. Σε ίδια τεστ οφείλουν να υποβληθούν βεβαίως και τα μέλη της επιτροπής των ειδικών γιατρών-επιστημόνων για τις παραλείψεις τους και τις αντιφάσεις τους, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε αμηχανία και προβληματισμό, αλλά κυρίως άρνηση πολλούς από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί άπαξ με το AstraZeneca, αλλά και το Pfizer. Αλλά ξέχασα, καλύπτονται από το ακαταδίωκτο. Ασφαλώς όμως κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει [να εξηγήσει, με απλό και κατανοητό τρόπο, τέλος πάντων]. Δεν υπάρχει αντίδοτο στην ανευθυνότητα.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αγία Πανδημία
Εγκληματική όπως απεδείχθη διαχείριση πάνω σε νέους ανθρώπους... Τι αποδεικνύει αυτό; Οτι δεν υπάρχει επιστημονική διαχείριση της πανδημίας, αλλά πολιτική. Οτι οι χρηματοδοτήσεις των επιστημόνων και της...
Αγία Πανδημία
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η μιζέρια των κυβερνητικών στελεχών
Η γελοιότητα των κυβερνητικών στελεχών που έτρεξαν να επιδείξουν τον εαυτό τους εμβολιαζόμενο μπροστά στις κάμερες δεν είναι τίποτε άλλο από τη φανέρωση της πραγματικής τους πολιτικής συγκρότησης, αλλά και της...
Η μιζέρια των κυβερνητικών στελεχών
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Ποιοι ενισχύουν το ρεύμα των σκεπτικιστών;
Γιατί ο σκεπτικισμός παραμένει υπολογίσιμο μέγεθος παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τις δυσοίωνες προβλέψεις των επιδημιολόγων; Μα, επειδή από πολλές πλευρές επιχειρείται απαξίωση των εμβολίων.
Ποιοι ενισχύουν το ρεύμα των σκεπτικιστών;
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το ιερατείο, η κυβέρνηση, η γονιμότητα
Τι έγκλημα κατά της ανθρώπινης καταγωγής. Τι [παρανοϊκή] ευφροσύνη -τι [ελεεινή] γηθοσύνη! Οι θεωρητικοί αρνητές του ερωτικού σμιξίματος καλούνται στα πάνελ της επιστήμης του εικοστού πρώτου αιώνα και της...
Το ιερατείο, η κυβέρνηση, η γονιμότητα
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τους απολίτιστους (;) της κυβέρνησης
Πέρα βρέχει, για την κ. Μενδώνη. Ηθελα να ήξερα τι αποκόμισε από τη θητεία της στην επιστήμη της αρχαιολογίας, τι σχέση απέκτησε με τα λείψανα -αλλά τι λείψανα!- της χώρας της.
Για τους απολίτιστους (;) της κυβέρνησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας