• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -1.1°C / 3.0°C
  2 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  0°C -2.3°C / 1.3°C
  3 BF
  39%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.2°C / 4.5°C
  2 BF
  41%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.6°C / -3.1°C
  1 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.1°C / -3.1°C
  0 BF
  59%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -3.0°C / 0.7°C
  1 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -6°C -5.6°C / -4.8°C
  3 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  -2°C -3.2°C / 2.6°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 5.8°C
  6 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C -1.1°C / 2.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.5°C / 5.2°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 5.3°C
  4 BF
  44%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.0°C / 6.0°C
  3 BF
  42%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.5°C / -3.5°C
  1 BF
  49%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  -4°C -3.8°C / -3.3°C
  1 BF
  48%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 2.8°C / 7.1°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -1.0°C / 3.2°C
  3 BF
  67%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -4.0°C / 0.5°C
  1 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -2.3°C / 1.4°C
  1 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.2°C / -5.2°C
  2 BF
  49%
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φυλάσσοντας το κίβδηλο και το χαμερπές

 • A-
 • A+

Χάνει κανείς τον καιρό του εάν ασχολείται με τις τζιριτζάντζουλες του τζιτζιφιόγκου παρουσιαστή, λέει, σε κάτι τηλεοπτικά κανάλια, που απαίτησε -και το πέτυχε- από το ελληνικό κράτος να τον προστατεύουν ολημερίς και ολονυχτίς οι ένστολοι του Χρυσοχοΐδη -τιμές και δόξα για το μειράκιο! Δεν είναι αυτός το θέμα. Πολλοί σαν ελόγου του κόβουν καπίστρι έτσι και καταστούν αναγνωρίσιμοι από το πόπολο, μέσω του κουτιού, ασχέτως εάν είναι ικανοί ή όχι να αρθρώσουν λόγο της προκοπής [με αρχή, μέση και τέλος]. Αφού λοιπόν γίνονται κάποιοι, αμέσως απαιτούν από τους πάντες να ικανοποιήσουν τις βαθιές τους επιθυμίες -και, ω, του θαύματος, επικρατούν.

Το μέγα θέμα είναι -αλλά ποιος ασχολείται- το ποιόν και η πνευματική κατάσταση αυτών που συμφώνησαν να του παράσχουν αστυνομική προστασία [ένστολα όργανα, αυτοκίνητα αλεξίσφαιρα και ξέρω γω τι άλλο]. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί ακριβώς, γνωρίζουμε όμως ότι αυτό ήταν σε γνώση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του πρωθυπουργού, υψηλών, πολιτικά, προσώπων -όχι παίξε-γέλασε. Γιατί να μη δώσουν στον νεανία αστυνομική φρουρά; Την ελεύθερη αγορά υποστηρίζει, τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθειάζει, αποθεώνει το κιτς, λιγοστεύει τη γλώσσα, υμνεί το λαμπυρίζον [οτιδήποτε]· με άλλα λόγια διατηρεί την επικοινωνιακή πολιτική των ισχυρών, προπαγανδίζει την πολιτική τους και κάθε στερεότυπο που τη διαιωνίζει. Γιατί να μην τον έχουν στα ώπα ώπα -όπως και πολλούς ομοίους του, πρόθυμους, λείκτες και λοιπά; Είπαμε όμως ότι δεν είναι οι πρόθυμοι το πρόβλημα αλλά αυτοί που τους χρησιμοποιούν, βλέπεις δεν έχουν άλλο τρόπο να διεισδύσουν στα εσώτερα της κοινωνίας παρά μόνο ψευδόμενοι και, προ παντός άλλου, ασκούντες αλόγιστη βία όταν οι πρόθυμοι δεν αρκούν.

Για την ιστορία προκύπτουν και μερικά ευτράπελα από την αίτηση προστασίας του εν λόγω παρουσιαστή -ισχυρίστηκε ότι κινδύνευε η ζωή του διότι μέλη της «17 Νοέμβρη» τον απειλούσαν. Γιατί τάχα; Αλλά και ποια μέλη; Η οργάνωση αυτή εξαρθρώθηκε, ο κύριος μάλιστα Χρυσοχοΐδης κομπάζει ότι ήταν αυτός που συντέλεσε στην ανακάλυψή της και εξόντωσή της. Αλλος προφανώς είναι ο λόγος αλλά δεν συμφέρει κανέναν να γίνει γνωστός. Και ας πούμε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα. Ο κύριος υπουργός δεν αισθάνεται κάποια ντροπή μετά την αποκάλυψη της γενναιοδωρίας του προς τον παρουσιαστή ή ξέρω γω τι είναι.

Υπάρχει η πιθανότητα όλα αυτά να γίνονται εν επιγνώσει των αρχόντων -ίσως θέλουν να μας δείξουν ότι οι ίδιοι μπορούν να αναγάγουν σε αξίες οτιδήποτε κίβδηλο και χαμερπές· και ας το έχουμε αυτό υπόψη όταν θελήσουμε να διεκδικήσουμε την εμπέδωση αυτονόητων για μια δημοκρατία αξιών. Είναι ένα κακό που ταλανίζει την ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες: η σπουδή των κυβερνήσεων να αναδεικνύουν σε εξέχουσες φυσιογνωμίες ανθρώπους αμφιλεγόμενης εγγραμματοσύνης κυρίως και μωροφιλόδοξους πάσας κοπής ώστε να επέρχεται σύγχυση στην απλή κοινωνία και να μην μπορεί να έχει πρότυπα της προκοπής.

Εύγε προ πάντων στον κύριο Χρυσοχοΐδη, που επέδειξε μεγάλη ευαισθησία και ακύρωσε εν ριπή οφθαλμού το ατόπημά του. Με τέτοια αντανακλαστικά πολιτικούς χρειαζόμαστε, όχι τίποτα μπουμπουνοκέφαλους.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τη δυσφορία του εύθικτου υπουργού
Θίχτηκε ο υπουργός (μη) Προστασίας του Πολίτη από την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του αλλά και του πρωθυπουργού ότι δεν έκαναν τίποτα, όπως υπόσχονταν, για την πάταξη της...
Για τη δυσφορία του εύθικτου υπουργού
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα δέντρα, ο Βορίδης, ο Χρυσοχοΐδης
Ωρυόταν στα κανάλια ο περιφερειάρχης Πατούλης. Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και αλήθειες. Μία από αυτές είναι ότι η κοπή των δέντρων είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ – τι ξέρει η περιφέρεια από καλώδια και ηλεκτρισμό;
Τα δέντρα, ο Βορίδης, ο Χρυσοχοΐδης
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Υπουργεία Διαλόγου
Δεν λέει να κοπάσει ο οίστρος του κυρίου Χρυσοχοΐδη να αλλάξει ριζικά την ελληνική κοινωνία. Στην προσπάθειά του αυτή μετέρχεται διάφορα τεχνάσματα [διάφορες εξουσίες] – εκτός από υπουργός Προστασίας του...
Υπουργεία Διαλόγου
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η ευήθεια των κυβερνώντων και η σκύλευση
Πέντε χιλιάδες ένστολοι που είχε αμολήσει ο υπουργός για πενήντα, έστω πεντακόσιους, ανθρώπους που απλά ήθελαν να καταθέσουν λίγα λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας; Και το είπε και με στόμφο, με πόζα -εμείς...
Η ευήθεια των κυβερνώντων και η σκύλευση
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δημοκρατικά τάχα καμώματα
Καμώνονται μερικοί πως δεν καταλαβαίνουν γιατί πολλοί αντιδρούν στη στυγερή απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συνάθροιση άνω των τριών ανθρώπων για τέσσερις ημέρες.
Δημοκρατικά τάχα καμώματα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας