• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.5°C / 23.5°C
  1 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.5°C / 22.2°C
  2 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.0°C / 19.3°C
  1 BF
  84%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 16.4°C
  0 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.0°C / 20.1°C
  2 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.8°C
  2 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.7°C / 16.7°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 21.1°C
  3 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.0°C / 20.9°C
  0 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  2 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  2 BF
  84%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  2 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 17.3°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 16.5°C / 21.6°C
  1 BF
  63%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  3 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 22.2°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.5°C / 21.7°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.2°C / 15.2°C
  0 BF
  88%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για τα παγκάκια στα παρκάκια [πάλι]

 • A-
 • A+

Από τον κ. Δημήτρη Κυριακάκη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων λάβαμε την εξής επιστολή (διατηρείται η ορθογραφία του κειμένου): «κ. Σταματόπουλε Λαμβάνοντας γνώση του δημοσιεύματός σας που αναφέρεται ονομαστικά στο άτομό μου θέλω να παρατηρήσω τα εξής: Αναφέρεται στο δημοσίευμά σας στο τέλος: “...Θα κατορθώσει να ψελλίσει δυο-τρεις ανθρώπινες συλλαβές έστω”. Σε ένα άκρως ανθρωποφαγικό και χλευαστικό για μένα δημοσίευμα πιστεύω ότι θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να σας δώσω όσες απαντήσεις μπορώ, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας με στοιχεία και όχι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κοινωνία μας και ισοπεδώνει τα πάντα. Αν πάλι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να “δολοφονήσετε” τον χαρακτήρα μου σαν όχημα για να κτυπήσετε τους ταξικούς σας εχθρούς είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε με επιτυχία, γιατί από ότι συμπεραίνω από το δημοσίευμά σας και την κατάλληλη εκπαίδευση έχετε γιαυτό και τα μέσα. Η επιλογή είναι δική σας».

Κατ’ αρχάς ξαφνιάζει ευχάριστα η ευαισθησία του υπεύθυνου του δήμου να ανταποκριθεί, έστω χωρίς να αγγίζει την ουσία, έστω και μην απαντώντας στα ερωτήματα. Αλλά, λίγο κράτει, κύριε Κυριακάκη. Ούτε ανθρωποφάγος είμαι ούτε χλευαστής ούτε και δολοφόνος χαρακτήρων -ένα κριτικό κείμενο για την αδιαφορία που επιδεικνύει η διεύθυνσή σας για τα μικρά πάρκα της Αθήνας ήταν όλο κι όλο το δημοσίευμα. Είχε προηγηθεί άλλο, πριν από μία εβδομάδα, που σας εγκαλούσε για την αδιαφορία του δήμου σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των συνοικιακών πάρκων, αλλά δεν αντιδράσατε. Αυτό στηλιτεύτηκε περισσότερο.

Σας ανέφερα δύο παραδείγματα: παρκάκια από τα οποία αφαιρείτε τα παγκάκια με οδυνηρό αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκουράζουν το σαρκίο τους ηλικιωμένοι, ταξιδιώτες, κάτοικοι της περιοχής και κάθε ασθενής και οδοιπόρος. Επισημάνθηκε επίσης ότι αυτό είναι μια πολιτική που ισχύει στις μεγαλουπόλεις της Δύσης την τελευταία δεκαετία με σκοπό την υφαρπαγή από την κοινότητα του δημόσιου χώρου και την εκμετάλλευση των φτωχών -να πάνε στα καφέ εκόντες άκοντες και να καταθέσουν τον οβολό τους, που τους είναι τόσο πολύτιμος για τα τελείως απαραίτητα, στέγαση και τροφή κυρίως. Επ’ αυτού έχετε να δηλώσετε κάτι; Και καλύτερα να αποφεύγονται οι μεγαλοστομίες διότι υποβαθμίζουν και ταπεινώνουν την ουσία, την αλήθεια.

Για το παρκάκι που είναι στο ΚΤΕΛ Λιοσίων έχω ιδία αντίληψη μια και είναι στη γειτονιά μου. Παραμένει χωρίς παγκάκια παρότι πριν από λίγες μέρες είδα με ανακούφιση να έχετε κουρέψει τη χλόη. Τι να το κάνεις όμως -παραμένει έρημο και παραμελημένο, εντελώς άχρηστο για τους αμέτρητους ταξιδιώτες, που μπαινοβγαίνουν στα πρακτορεία. Βάνες νερού υπάρχουν, είναι υπόγειες αλλά νερό δεν έχει εμφανιστεί ποτέ να δροσιστεί λίγο το τοπίο. Ανάλογα φαινόμενα επικρατούν στο παρκάκι της Λουίζης Ριανκούρ, όπου τοποθετήθηκαν μεν παγκάκια, χωρίς όμως υποστηρίγματα, κάτι που είναι σχεδόν δώρο άδωρο. Αρκούν λίγα λόγια και καλά· επί της ουσίας, για τα παγκάκια κυρίως [γιατί μάλλον κρύβονται «δεξαμενές σκέψης» από πίσω και ποιος ξέρει τι άλλου είδους συμφέροντα].

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ονειδος τα παρκάκια της Αθήνας
Βλέποντας την ασχήμια και την εγκατάλειψη σε μικρά συνοικιακά πάρκα, αντιλαμβάνεσαι τη σπουδή και τον ζήλο των υπεύθυνων του Δήμου Αθηναίων να ερημώσουν αυτούς τους μικρούς, πραγματικά, πνεύμονες.
Ονειδος τα παρκάκια της Αθήνας
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Koνδύλια για απόκτηση αδόμητων οικοπέδων
Ας ανοίξει τα μάτια της [και τα αυτιά της] η κυβέρνηση και ας αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή, που σπάνια συμβαίνει: να αγοράσει αδόμητα ή και αδέσποτα οικόπεδα και να τα μεταμορφώσει σε πνεύμονες ζωής· με...
Koνδύλια για απόκτηση αδόμητων οικοπέδων
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τα παρκάκια [πάλι] της Αθήνας
Ευγενικός ήταν ο ένας εκ των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, που κούρευαν το γκαζόν [τη χλόη!] στο παρκάκι απέναντι από το πρακτορείο λεωφορείων στις Τρεις Γέφυρες [Κάτω Πατήσια].
Για τα παρκάκια [πάλι] της Αθήνας
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η πόλη-ιδέα του δημάρχου Αθηναίων
Εχουμε τώρα και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να διαφημίζει την Αθήνα σαν ιδέα - πώς του ήρθε; Αλλά και τι να πει όταν δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα;
Η πόλη-ιδέα του δημάρχου Αθηναίων
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο μικρομέγαλος κύριος Κυριακάκης
Ο κύριος του τίτλου είναι διευθυντής Πρασίνου στον Δήμο Αθηναίων, υπεύθυνος άρα για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα συνοικιακά πάρκα της πρωτεύουσας.
Ο μικρομέγαλος κύριος Κυριακάκης
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπαλώματα στο σώμα της Αθήνας
Νομίζουν ότι θα επιτύχουν ωραία ανάπλαση των Αθηνών ο δήμαρχος και οι περί αυτόν; Πάντως, αμήχανοι στέκονται ακόμη οι διαβάτες στην Πανεπιστημίου και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος – ούτε τους αρέσει...
Μπαλώματα στο σώμα της Αθήνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας