• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.1°C
  3 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.3°C / 7.4°C
  3 BF
  58%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.5°C
  3 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.9°C / 5.5°C
  1 BF
  52%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 5.7°C
  2 BF
  75%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.0°C / 5.1°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 4.6°C
  2 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 9.9°C
  1 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 7.9°C
  2 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 11.4°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  4 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 11.6°C
  2 BF
  70%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.6°C / 6.9°C
  4 BF
  57%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 9.4°C
  0 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 9.3°C
  0 BF
  69%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.3°C / 6.0°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 6.7°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C 0.0°C / 0.0°C
  2 BF
  75%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παιδεία και περιβάλλον στα τάρταρα

 • A-
 • A+

Η περιβόητη κανονικότητα της κυβέρνησης καθρεφτίζεται [αποτυπώνεται] στα νομοσχέδια, εν μέσω πανδημίας δε, για την παιδεία και το περιβάλλον. Στέλνει και τη μεν και το δε στα τάρταρα, στους αετονύχηδες δηλαδή των μεγαλοεταιρειών, στον αφανισμό του δημόσιου χαρακτήρα της γης και της νόησης [γνώσης]. Δυστυχώς έχει συμμάχους, ανέντιμους, σε αυτά τα εγκλήματα τους περισσότερους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί χωρίς τη συναίνεση αυτών δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

Οι τελευταίοι, αντί να υπερασπίσουν τα τοπικά συμφέροντα αφού πρώτα συνομιλήσουν με τις τοπικές κοινωνίες, συναινούν να κάνει η κυβέρνηση ό,τι γουστάρει με τους «κολλητούς» της. Μη βλέπουμε που διαμαρτύρονται τώρα επειδή η κυβέρνηση αφαιρεί, με το νέο νομοσχέδιο, τη δικαιοδοσία τους στις αποφάσεις της και στην εκτέλεσή τους –το ίδιο θα γινόταν ακόμη κι αν δεν τους αφαιρούσε αυτό το «δικαίωμα» [της συναπόφασης τάχα].

Πάντως, δείχνει η κυβέρνηση, με τη σπουδή της να μη συμπεριλάβει τους δημάρχους στα σχέδιά της, ότι δεν θέλει κανένα εμπόδιο, γιατί ασφαλώς δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι φτιαγμένοι από την ίδια πάστα. Ανοίγει έτσι το πεδίο για τους καρχαρίες να προβούν σε ανοσιουργήματα κατά της φύσης και του λαϊκού μέλλοντος [ποιος λαός]. Ετσι το Αιγαίο –και κατ’ επέκτασιν η Μεσόγειος– μετατρέπεται σε μια πυριτιδαποθήκη από τις εξορύξεις που σχεδιάζουν σε Κρήτη και Ιόνιο, από το φύτεμα τεράστιων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας [ανεμογεννητριών] στις κορυφές όλων των βουνών της χώρας με καταστροφικές, όπως έχει αποδειχτεί, συνέπειες για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στον κρίσιμο χώρο της παιδείας και τη σταδιακή αφαίρεση του δημόσιου χαρακτήρα της, που, όσο να ’ναι, επιτρέπει και στους φτωχούς να έχουν πρόσβαση στη γνώση, στην επιστήμη και να συμμετέχουν στη χάραξη του πολιτισμού της χώρας.

Δεν δίνουν δεκάρα για το γεγονός ότι η παιδεία θα γίνει ιδιωτική υπόθεση και ότι οι περισσότεροι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την «ανταγωνιστικότητα» που προωθούν στην εκπαίδευση –άρα, σκέφτονται οι «φιλελεύθεροι» φωστήρες, πολλοί μαθητές θα οδηγηθούν σε σχολές χαμηλής εκπαίδευσης, σχολές των οποίων ιδιοκτήτες θα είναι ιδιώτες. Αντιδρούν τώρα μαθητές και καθηγητές αλλά δεν είδαμε να κάνουν τίποτα, οι καθηγητές κυρίως, για την έως τούδε υποβάθμιση και «εξειδίκευση» των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία ακολουθούσαν και υπηρετούσαν με άνεση [χωρίς ενστάσεις, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις].

Ειδικά με την υπουργό Παιδείας που διαθέτει η κυβέρνηση και η οποία αποδείχτηκε ότι δεν ξέρει να κλίνει λέξεις ελληνικές, τα πράγματα δυσκολεύουν –γιατί είναι διαφορετικό να διοικεί κάποιος τουλάχιστον εγγράμματος και τελείως άλλο κάποιος ανερμάτιστος σε ό,τι αφορά την ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον.

Χαμπάρι φαίνεται δεν πήραν από το «ιδεολογικό» ναυάγιό τους στον τομέα της δημόσιας υγείας και πόσο απαραίτητη είναι για μια κοινωνία, για μια Πολιτεία, μια τέτοια υγεία [δημόσια!]. Γιατί και την υγεία ιδιωτική τη θέλουν, να εξαρτάται δηλαδή από φίλους τους επιχειρηματίες. Πήραν βέβαια το μάθημά τους, αλλά, δυστυχώς, αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι πάσης μαθήσεως, οι απαράδεκτοι. Παραμένει βέβαια πάντοτε πώς θα αντιδράσει η κοινωνία –γιατί αν περιμένουμε από τα πολιτικά κόμματα...

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα αίτια των ιών
Εάν οι άνθρωποι δεν σεβαστούν το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και την άγρια ζωή, οι ασθένειες που προέρχονται από ζώα θα πολλαπλασιαστούν - και άντε να ανακόψει η επιστήμη αυτόν τον πολλαπλασιασμό.
Τα αίτια των ιών
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
Δεν υπήρχαν βεβαίως μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού μέσα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου ασθενείς και οι συνοδοί τους ήμασταν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στην εφημερία του Σαββάτου.
Ο κορονοϊός βολτάρει στις εφημερίες
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αιώνας 21ος
Tελικά ο εικοστός πρώτος αιώνας φαίνεται να είναι χειρότερος από τον εικοστό σε ό,τι αφορά την ευημερία των λαών ή, τουλάχιστον, μια υποφερτή διαβίωση, χωρίς κρατική καταπίεση και αυταρχισμό, χωρίς διακρίσεις...
Αιώνας 21ος
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Kαταπληκτικά...
Η κυβέρνηση δεν μπορεί με κανένα τέχνασμα πλέον να κρύψει ότι είναι ανίκανη να συγκρατήσει την κατρακύλα της και μάλιστα σε όλους τους τομείς –κάπως τα έχει καταφέρει ο υπεύθυνος για την ψηφιακή τεχνολογία,...
Kαταπληκτικά...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κατά κυβέρνησης και σκοταδιστών αντιεμβολιαστών
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κόντρα στους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πανδημία αλλά και όλους τους τομείς, καλεί αύριο ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης.
Κατά κυβέρνησης και σκοταδιστών αντιεμβολιαστών
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τις απούσες πολιτικές προτάσεις
Δεν μπορεί το κάθε μειράκιο της πολιτικής να διεκδικεί για πάρτη του τη δημοκρατία χωρίς να γνωρίζει ποιοι έχουν αγωνιστεί για την εγκαθίδρυσή της και την παγίωσή της στο νεοπαγές ελληνικό κράτος, πόσο αίμα...
Για τις απούσες πολιτικές προτάσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας