• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.1°C / 8.0°C
  3 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.8°C / 4.7°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.0°C / 9.0°C
  3 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -4°C -4.1°C / -4.1°C
  2 BF
  74%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / 1.9°C
  2 BF
  64%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.0°C / 4.0°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.6°C / -0.5°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.4°C / 8.6°C
  2 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 9.8°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  4 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.2°C / 9.1°C
  1 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  5 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  1°C -0.1°C / 1.6°C
  0 BF
  58%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C -0.6°C / 5.1°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 2.8°C / 7.1°C
  3 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.3°C / 8.2°C
  3 BF
  48%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.7°C / 4.4°C
  2 BF
  38%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.5°C / 4.7°C
  1 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  2 BF
  57%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι προτεστάντες...

 • A-
 • A+

Τον κύριο Δοξιάδη δεν τον γνωρίζω. Εσκασε μύτη πολιτικά τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο του ξεψαρώματος των δεξιών, που θέλουν να είναι και αυτοί παρόντες, να συμμετέχουν δηλαδή στο πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Είναι, λέει, μαθηματικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης. Καλώς. Τοποθετήθηκε και σε μια πολιτική θέση, να βοηθά ξέρω ’γώ στην ασφάλεια των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, δίπλα στην κυρία υπεύθυνη, την προϊσταμένη του κ. Αγαπηδάκη. Γιατί όχι, άμα έχει ικανότητες και όρεξη για δουλειά ο άνθρωπος... –καλή του τύχη στα νέα καθήκοντα.

Ο κύριος αυτός, με θηριωδώς κομψεπίκομψο και ανόσιο τρόπο, απαίτησε με επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας «Τα Νέα» να απολυθεί ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Δημήτρης Μανιάτης διότι, λέει ο κ. Δοξιάδης, κάτι άσχημο έγραψε για την προϊσταμένη του στο διαδίκτυο και πλέον δεν μπορεί να στέλνει συνεργασίες [ο κύριος αυτός] στην εφημερίδα όπως ώς τούδε έπραττε [δεν μπορεί να συνυπάρχει με ένα «χυδαίο υποκείμενο», καλέ –ποιος, αυτός, ένας μη χυδαίος;].

Ασχέτως του αν θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν σταματήσει η συνεργασία του με την εφημερίδα, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και λοιπά ολισθαίνει προς ολοκληρωτικού τύπου λόγο ή εκφράζει τον λανθάνοντα ή απλώς κοιμώμενο ολοκληρωτικό του λόγο. Η μνησικακία κάποτε θα «λάμψει» όσο κι αν ο κάτοχός της κρύβεται καλά στα σκοτάδια της, ποτιζόμενος ακαταπαύστως [πόσο οδυνηρό πρέπει να είναι] από το δηλητήριό της.

Λένε ότι έχει γράψει ένα καλό βιβλίο, αποδεκτό από διεθνείς αναγνώστες. Μπράβο του και συγχαρητήρια. Γιατί όμως φέρεται σαν καθίκι; Με ποιο δικαίωμα ζητάει να απολυθεί ένας δημοσιογράφος και μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής; Με την ευκαιρία: πώς νιώθουν για την ανίερη απαίτησή του οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι; Διότι στην Ελλάδα έχουμε κι αυτούς τώρα [είπαμε: έχουν ξεψαρώσει]· δεν μας έφταναν οι μη φιλελεύθεροι.

Μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του ο κύριος αυτός. Να γράφει στην ίδια εφημερίδα με έναν «σταλινολάτρη», αυτός, ένας εστέτ, ένας σνομπ, ένας φίλος της επιστήμης αλλά και της τέχνης; Εκάς οι «χυδαίοι».

Προφανώς τύποι σαν αυτόν είναι έμφορτοι προτεσταντικής ηθικής [βασανιστήρια και τιμωρία αντί επιείκειας] και κάπως πρέπει να την επιδείξουν, διαφορετικά χάνουν το νόημα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Βρε, τι πάθαμε. Γεμίσαμε προτεστάντες, νεοδεξιούς, νεόκοπους διανοούμενους, που ουδόλως ερείδονται σε διαιώνιες αξίες –αδιαφορούν μάλιστα για την ύπαρξή τους· θηρία του «ορθού λόγου».

Δεν γνωρίζω τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο, τον κ. Δοξιάδη όμως τον κατατρόπωσε η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, το σωματείο των δημοσιογράφων για όσους δεν το ξέρουν, με μια αντίδραση Ραντανπλάν [σκύλος που ακολουθεί τον ήρωα των κόμιξ Λούκυ Λουκ –τον πατάς στην ουρά σήμερα και ουρλιάζει από τον πόνο αύριο].

Σημειώνεται σε ανακοίνωσή της ότι «οι φορείς εξουσίας, αντί να κραδαίνουν την σπάθη της τιμωρίας καλό θα κάνουν να προσαρμοστούν στις αρχές της πολυφωνίας»... Μα, δεν κραδαίνουν τη σπάθη της τιμωρίας –απαιτούν να χυθεί αίμα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ακροδεξιές κραυγές και πρόσφυγες
Οι μαζικές απελάσεις που προτείνει ο κ. Γεωργιάδης και η άρνηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας «σε όσους δεν το δικαιούνται» εκ μέρους του κ. Βορίδη παραπέμπουν σε ολοκληρωτική νοοτροπία και ίσως χρειάζεται να...
Ακροδεξιές κραυγές και πρόσφυγες
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Περπατώντας στον δρόμο
Αμα, όμως, είσαι τζόρας, πολιτικός δηλαδή ή δημοσιογράφος, βγάζεις και παραβγάζεις ξύγκι, τόσο που μολύνεις την ατμόσφαιρα άπασα. Μέγα θέμα λοιπόν μια φιλική κουβέντα του υπουργού Οικονομικών σε μια θαυμάστριά...
Περπατώντας στον δρόμο
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η αποπομπή Κουρουμπλή σαν ευκαιρία
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον βουλευτή Παν. Κουρουμπλή επειδή αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Ν.Δ. Εδειξε μια ευθιξία, έναν σεβασμό απέναντι στο...
Η αποπομπή Κουρουμπλή σαν ευκαιρία
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι [πολιτικές] τσιρίδες του Αδώνιδος
Oταν λέμε ότι κάποιος τσιρίζει στη Βουλή, εν προκειμένω ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεν εννοούμε τον τόνο ή τη χροιά της φωνής του, αλλά την ουσία της απαγγελίας του, που είναι σαφώς μακριά από κάθε ουσία – εννοούμε...
Οι [πολιτικές] τσιρίδες του Αδώνιδος
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για το βάλτωμα της αντιπολίτευσης
Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι της μείζονος αντιπολίτευσης ότι η αντιδεξιά ρητορική τους είναι στείρα. Δεν υπάρχει κάποιος εκεί να αναρωτηθεί τι πραγματικά φταίει γι’ αυτό το βάλτωμα; Εκτός εάν φέρουν ακόμη...
Για το βάλτωμα της αντιπολίτευσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας