• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.2°C / 35.8°C
  4 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.9°C / 36.0°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.2°C / 37.0°C
  1 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 33.6°C
  2 BF
  33%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 33.0°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 33.0°C / 37.1°C
  2 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.1°C / 29.5°C
  1 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  1 BF
  20%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.4°C / 33.2°C
  4 BF
  49%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 31.2°C
  4 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.8°C / 30.4°C
  5 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.7°C
  3 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.3°C / 32.9°C
  0 BF
  35%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.5°C / 33.8°C
  2 BF
  34%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 31.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.3°C / 36.0°C
  3 BF
  29%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 30.7°C / 33.9°C
  3 BF
  36%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  0 BF
  53%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κάτι για τις πρώτες εντυπώσεις

 • A-
 • A+

To τι έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ανήκει στο παρελθόν πια, άρα δεν απασχολεί πολύ κόσμο -μπόρα ήταν και πέρασε; Εστιάζει κανείς πλέον στις δηλώσεις ενίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και αντιλαμβάνεται ότι ούτε σε αυτούς ευδοκιμούν η σωφροσύνη και η σοβαρότητα [από «λογική» όμως να φάν' κι οι κότες].

Οι ευρωπαϊστές υποστηρικτές τους θεώρησαν ότι θα επανακάμψει η «κανονικότητα» με τη φιλελεύθερη απλοϊκότητα που διακρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ότι θα εκλείψουν φαινόμενα αφόρητου λαϊκισμού, όπως έλεγαν για τους προηγούμενους. Ας σταθούμε λίγο και θα δούμε τούτοι εδώ σε πόσες αστοχίες έχουν να προβούν -αυτό το μαρτυρεί η αλαζονική τους πεποίθηση ότι έχουν λαϊκό έρεισμα.

Το έρεισμα τούτο -και ας το θυμούνται καλά- είναι περιστασιακό και προέκυψε από την αδυναμία της Αριστεράς να μιλήσει με αριστερό λόγο [που δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο παρά η ικανοποίηση χρόνιων εκκρεμοτήτων, που ταλάνιζαν το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία -σιγά τον αριστερό λόγο μετά από τόσες κατραπακιές που έχει δεχτεί σε οικουμενικό επίπεδο].

Δεν νομίζω να έχει κανείς την εντύπωση, μετά και τις πρώτες ενδείξεις, ότι οι νέοι κυβερνώντες θα επιτύχουν πολλά πράγματα. Δεν γνωρίζουν την κοινωνία οι άνθρωποι. Αυτό το παθαίνουν όσοι κατακτούν την εξουσία -νομίζουν ότι πραγματικότητα είναι οι δικές τους αποφάσεις ή οι νουθεσίες των συμβούλων τους. Σύντομα πολλοί θα είναι αυτοί που θα δηλώσουν μετάνοια που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση.

Ολα αυτά δεν είναι εικασίες, προκύπτουν από την εικόνα που έχουν δείξει ώς τώρα οι καινούργιοι διαφεντευτές του τόπου -αυτό θα φανεί καλύτερα σε λίγους μήνες, όταν θα αποδειχτεί για ποιους δουλεύουν στην πραγματικότητα· όχι για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας πάντως [αν και το τελευταίο έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται].

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι σύμβουλοί τους, καθώς και όσοι από τα μίντια τους υποστηρίζουν με φανατισμό, ιδέα δεν έχουν από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη· το πολύ να γνωρίζουν τις ίντριγκες που πλέκονται ή που εξυφαίνονται στα επιχειρηματικά γραφεία, άσε που οι υπουργοί φαίνονται άπειροι και οι ίδιοι και αμήχανοι όταν δέχονται κάποια απροσδόκητη ερώτηση, πέρα από αυτές που έχουν συνηθίσει να ακούνε από σφουγγοκωλάριους.

Κάθε μέρα από τούδε και στο εξής θα είναι τελείως διαφορετική σε ό,τι αφορά το λαϊκό έρεισμα που προαναφέρθηκε κι έτσι θα αναγκαστούν να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Το ότι πολλοί ψηφοφόροι εξακολουθούν να είναι αμήχανοι και πολιτικά άστεγοι τους βοηθά ίσως ακόμη, αλλά αυτό επιλύεται εύκολα από το απρόσμενο της συμπεριφοράς του λαού [η έννοια λαός εδώ εκλαμβάνεται με θετικό πρόσημο].

Αυτά τα επιδερμικά με τους κυβερνώντες -με την αντιπολίτευση έχουμε άλλα μαντάτα. Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται και άρα δεν ξέρουν πού πατάν και πού πηγαίνουν. Θα συνέλθουν, πού θα πάει, δεν είναι βέβαιο όμως αν θα προκάμουν τις εξελίξεις ή κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση τους και στη συνέχεια την εξουσία. Εδώ που τα λέμε [που λέει το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος είναι το αληθινό], δεν κατέκτησαν ποτέ την εξουσία παρά την απλή διακυβέρνηση. Ξέρω γω -τι να πει κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ρεαλιστές, λαϊκιστές και λίγα ακόμη
Ο ρεαλιστής στην Ελλάδα είναι ο χειρότερος «λαϊκιστής», αν και η τελευταία έννοια είναι πλήρως διαστρεβλωμένη και παραμορφωμένη από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως απόρροια του λαϊκισμού ως επαναστατικού...
Ρεαλιστές, λαϊκιστές και λίγα ακόμη
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κυβέρνηση, εχθρός του λαού
Ο πρωθυπουργός και οι πλείστοι των υπουργών του βδελύσσονται την Αριστερά και δεν χάνουν ευκαιρία να το διαλαλούν, χωρίς βεβαίως να κοκκινίζουν ακόμα και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Κυβέρνηση, εχθρός του λαού
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπογδάνος, το όνειδος των πολιτικών
Να ήταν μόνο αυτός το όνειδος της γενιάς του, αλλά και πολλών δεξιών πολιτικών; Είναι, όμως, ένας από ουκ ευάριθμους που απαρτίζουν την κυβέρνηση, εκφράζοντας τις πιο συντηρητικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις,...
Μπογδάνος, το όνειδος των πολιτικών
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εναντίον κάθε αυτοδυναμίας
Εχουν σχεδόν λυσσάξει οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοστατούντος του αρχηγού τους και των γραφίδων που τον υποστηρίζουν με θέρμη, με φανατισμό καλύτερα, να κατακτήσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές -...
Εναντίον κάθε αυτοδυναμίας
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Kεντροαριστεροδεξιοί πολιτικοί μηχανισμοί
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (η κοινοβουλευτική του ομάδα) επιτίθεται ανηλεώς και ανέντιμα στην κυβέρνηση και δεν νοιάζεται εάν αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλής πολιτικής στάθμης και αμφιβόλου αισθητικού ή...
Kεντροαριστεροδεξιοί πολιτικοί μηχανισμοί
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τον λόγο της κοινωνικής πολιτικής
Θυμάμαι τα χρόνια συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ακατανόητα για ένα στοιχειώδες δημοκρατικό πολίτευμα. Ο,τι στραβό κι ανάποδο, ό,τι αντικοινωνικό και υποτακτικό οι κύριοι εκείνης της συγκυβέρνησης το φόρτωναν...
Για τον λόγο της κοινωνικής πολιτικής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας