Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.6°C
  0 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 14.4°C
  1 BF
  87%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.2°C / 13.0°C
  2 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 9.0°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 10.0°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.1°C / 13.3°C
  2 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 13.0°C
  2 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 15.6°C
  2 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  1 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  0 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 14.8°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 13.3°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 8.9°C / 15.6°C
  0 BF
  60%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.6°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.0°C / 15.0°C
  1 BF
  76%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 13.3°C
  1 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  0 BF
  93%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  87%
Ο Κόκκαλης και το πολιτικό σύστημα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Κόκκαλης και το πολιτικό σύστημα

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ έχουμε να κάνουμε με υψηλού επιπέδου αναλύσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τι βαριά ονόματα, τι καταγραφές αυτών των ονομάτων στη δημόσια σφαίρα στη χώρα, τι μιντιακός υπόκοσμος και ακροδεξιά υποκουλτούρα και τι σύμπλευση, τέλος, της αστικής τάξης με την Αριστερά. Ολα αυτά για να δικαιολογήσει την κάθοδο του Πέτρου Κόκκαλη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Προφανώς ο καθείς έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι νομίζει πως τον συμφέρει στη συγκεκριμένη στιγμή· καλό θα ήταν όμως να λαμβάνει υπόψη του και εκείνο το περιβόητο λαϊκό αίσθημα, που υποτίθεται ότι κατευθύνει τις πράξεις των εκπροσώπων τόσο στο ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αλλά ας διαβάσουμε λίγα από τα πολλά του εκπροσώπου: «Σήμερα, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά σε έναν αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, απέναντι στη δεξιά υποκουλτούρα, απέναντι σε μια συνθήκη ζοφερή, η οποία απειλεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την Ελληνική Δημοκρατία». Και έτερα τινά: «Ανθρωποι που προέρχονται από την αστική τάξη έχουν ξανασυμμαχήσει και έχουν ξανασυμπαραταχθεί με την Αριστερά στο παρελθόν και θα ξανασυμπαραταχθούν με την Αριστερά στο μέλλον».

Δεν προκαλεί, όπως διαλαλούν μερικοί, ο εκπρόσωπος - το συμφέρον πάνω απ’ όλα. Είναι που είναι μικρός ο τόπος. Η αλήθεια δεν πυργώνεται στα χείλη αλλά στη συνείδηση [στην ειλικρίνεια]. Εάν όντως είναι έτσι όπως τα λέει, έχει καλώς, θα δούμε τον αγώνα τον καλό κατά της διαφθοράς και κατά της Ακροδεξιάς από μια δοκιμασμένη συμπαράταξη [άνθρωποι της αστικής τάξης να δελεάζονται από το αριστερό ήθος και την αριστερή ιδεολογία και να συναγελάζονται με ευχέρεια, ίσως και ευχαρίστηση].

Αυτό είναι καλό και ενθαρρυντικό για το μέλλον του τόπου· η συμπόρευση της αστικής με τη λαϊκή τάξη ανοίγει καινούργιους δρόμους, ελπιδοφόρους, ανατατικούς ακόμη - ποιος να το ’λεγε ότι ετούτη η κυβέρνηση θα έφερνε τέτοια επανάσταση μέσω της ομόνοιας και της συναίνεσης, ότι θα διέλυε τα στεγανά και τα στερεότυπα στις κομματικές και πολιτικές [και κοινωνικές, παρακαλώ] συγκρούσεις, ότι θα απάλειφε τις έριδες.

Λοιπόν είναι μίζεροι και βραχύφθαλμοι όσοι αντιδρούν στην εν λόγω υποψηφιότητα· δεν χαρακτηρίζονται από προοπτική, δεν διακρίνονται από μεγαλοσύνη, δεν γνωρίζουν να συνάπτουν επαναστατικές συμφωνίες προκειμένου να χτυπηθεί το κακό στον πυρήνα του, προκειμένου να διασωθεί το πολιτικό σύστημα και η Ελληνική Δημοκρατία που απειλούνται από την Ακροδεξιά.

Δεν διευκρινίζει ποιο είναι αυτό το πολιτικό σύστημα ο εκπρόσωπος - εκείνο το παλιό το διεφθαρμένο ή το σύγχρονο και αμόλυντο, αυτό που υπηρετεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων; Γιατί δεν μπορεί να εννοεί ότι ένα είναι το πολιτικό σύστημα, «παλιό» και «σύγχρονο», θα περιέπιπτε σε αντἰφαση, άσε που θα μπέρδευε και μερικούς που βλέπουν το πολιτικό σύστημα ως ενιαίο [και ακατανίκητο].

Οφείλει να είναι ορθός και καθαρός ο λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου, να μην αφήνει αμφιβολίες, να μην υπαινίσσεται διάφορα που μερικοί αργούμε να κατανοήσουμε. Εντάξει, δεν μίλησε για την αστική τάξη ακριβώς, αλλά για ανθρώπους της - όμως αυτό δεν έχει σημασία.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αυτοί που ενοχλούνται από την Αριστερά
Τρομοκρατία είναι να προσλαμβάνεις ένστολους φρουρούς τάχα της τάξης και της ασφάλειας και την ίδια ώρα να αδιαφορείς για την εξυγίανση της Υγείας και της Παιδείας.
Αυτοί που ενοχλούνται από την Αριστερά
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
«Η επανάσταση είναι το παν»
Κλείνουν σήμερα ακριβώς δώδεκα χρόνια από τον θάνατο του Πάνου Τζαβέλα, ενός καλλιτέχνη της Αριστεράς, που δόνησε με τα άσματά του τα νιάτα μας και κάθε του κραυγή μας έφερνε αντιμέτωπους με τις ενοχές μας και...
«Η επανάσταση είναι το παν»
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το δεξιό μέτωπο και η Αριστερά
Είναι ξεκάθαρο πλέον: η ελληνική κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει, εκτός από τον κορονοϊό, και την αστυνομική βία μιας ανάλγητης δεξιάς κυβέρνησης.
Το δεξιό μέτωπο και η Αριστερά
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κυβέρνηση, εχθρός του λαού
Ο πρωθυπουργός και οι πλείστοι των υπουργών του βδελύσσονται την Αριστερά και δεν χάνουν ευκαιρία να το διαλαλούν, χωρίς βεβαίως να κοκκινίζουν ακόμα και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Κυβέρνηση, εχθρός του λαού
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την επανάκαμψη της Αριστεράς
Ελλάδα είναι οι μικρομεσαίοι της, οι οποίοι, με την πολιτική της Δεξιάς, οδηγούνται στη συρρίκνωσή τους και δυστυχώς στον αφανισμό τους. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για την αμήχανη και ενοχική Αριστερά.
Για την επανάκαμψη της Αριστεράς
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα «μέτρα», οι συνδικαλιστές, η Αριστερά
Ο πρωθυπουργός και οι τέσσερις κορυφαίοι [για δες] υπουργοί του έφεραν στο προσκήνιο, ανάγλυφα τούτη τη φορά, το ψεύδος που επικρατεί στην πολιτική και τον ενταφιασμό της στα κλειστά δώματα μιας παρέας, που...
Τα «μέτρα», οι συνδικαλιστές, η Αριστερά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας