• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.4°C / 26.8°C
  1 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.4°C / 26.3°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.0°C / 26.1°C
  2 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 19.7°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.1°C / 21.1°C
  4 BF
  66%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.4°C / 20.1°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 25.6°C
  1 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.2°C / 24.2°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.1°C / 23.1°C
  5 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 26.4°C
  5 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  1 BF
  51%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.5°C / 22.5°C
  0 BF
  56%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.8°C / 27.8°C
  3 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.8°C / 27.0°C
  0 BF
  44%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  3 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.2°C / 26.1°C
  2 BF
  65%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  59%
Το λάθος των υβριστών του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το λάθος των υβριστών του ΣΥΡΙΖΑ

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία από τις πλάνες στις οποίες έχουν υποπέσει όσοι κρίνουν ανελέητα [και άκριτα] τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεωρεί ότι το κόμμα αυτό είναι αριστερό τάχα, «κομμουνιστικό», ότι υποστηρίζει τον Μαδούρο και άλλα φληναφήματα. Μάλλον δεν έχουν φιλτράρει την εικόνα του νέου ΣΥΡΙΖΑ στην οθόνη του μυαλού τους ή η λύσσα τους που παραμένει στην κυβέρνηση τους έχει προκαλέσει την εμφάνιση παρασίτων σε αυτήν την οθόνη -και μένουν έτσι θεόστραβοι και άρα δεν ξέρουν και τι λένε.

Μια μικρή ανασκόπηση στις τελευταίες δεκαετίες αν έκαναν στη στάση της Αριστεράς μπροστά στη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού και της επικράτησης της μαζικής δημοκρατίας θα είχαν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πια Αριστερά, ούτε εδώ, ούτε στην Ευρώπη, ούτε πουθενά, ότι ακολούθησε εκούσα άκουσα [εκούσα] τη ροπή των μικρομεσαίων και χαμηλών ακόμη στρωμάτων στον ηδονισμό και τον απέραντο καταναλωτισμό [στον παρασιτικό καταναλωτισμό, τέλος πάντων].

Ούτε κομμουνιστικό κόμμα είναι [θα γέλαγαν κι οι πέτρες αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο] ούτε όμως και αριστερό [η έννοια Αριστερά έχει αρκετά εκφυλιστεί, δεν χρειάζονται άλλες «προσπάθειες»]· είναι αυστηρά φιλελεύθερο, με έναν πρωθυπουργό να λέει «ναι» σε ό,τι θέλουν οι κυρίαρχοι, αυτοί στους οποίους έχει εκχωρήσει την κυριαρχία -μην ξεχνιόμαστε. Οι δικαιολογίες ότι υπέγραψε τα μνημόνια για να σώσει τη χώρα απλώς αποδεικνύουν την πλήρη μεταστροφή στις επιταγές της νέας [παγκόσμιας] μορφής εξουσίας, που θέλει μια υπερδύναμη από τη μία και πιστούς υποτακτικούς από την άλλη.

Ολα αυτά τα είδαν εγκαίρως και αποδείχτηκαν καλοί μαθητές, τόσο που έχουν γίνει οι πιο αγαπητοί στην Ευρώπη· όλοι τούς επαινούν, τους εκθειάζουν, τους βραβεύουν -κορόιδα είναι, πού θα έβρισκαν πιο πρόθυμους; Ματαιοπονούν όσοι υβρίζοντας το κόμμα αυτό το αποκαλούν φίλον της Βενεζουέλας -ούτε να ακούν το όνομα Μαδούρο θέλουν πλέον.

Τους προσάπτουν ακόμη οι υβριστές ότι λόγω ιδεολογικών καταβολών τάχα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις επενδύσεις και ότι γενικά αποστρέφονται την ανάπτυξη. Κούνια που τους κούναγε. Απλώς δεν έχει έρθει ακόμη αυτή η στιγμή, την οποία εννοείται μετά μανίας αναζητούν -και αναμένουν.

Δεν είναι βεβαίως κατακριτέα η νέα ειδή του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να το αποδεχτούν και οι ίδιοι και να πάψουν έτσι να αερολογούν οι φανατικοί αντίπαλοί τους. Εδώ που τα λέμε οι τελευταίοι δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να μην έχουν δει την πλήρη μετάλλαξη, στην προσπάθειά τους όμως να απαξιώσουν τη «δημοκρατικότητά» του [έχουν ξεμείνει και από επιχειρήματα] ξεπέφτουν σε παρωχημένες ύβρεις, που δεν συγκινούν κανέναν πλέον. Ολοι πλέον γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Ο τωρινός πρωθυπουργός αποδείχτηκε πολύ πιο σκληρός από ό,τι ανέμεναν οι απέναντι και πολύ πιο αποτελεσματικός στη διακυβέρνηση, έστω με αυτόν τον μυστηριώδη [σαν να κόβει κεφάλια] κυνισμό του.

Η αλήθεια είναι ότι τα έχουν χαμένα γιατί πλέον παίζουν στο ίδιο γήπεδο -θα νικήσει όποιος οργανώσει καλύτερα την ομάδα του. Δεν τίθεται θέμα Δεξιάς-Αριστεράς, αλλά επιδεξιότητας και ελιγμών -περισσότερο τακτικής και εκεί οι υβριστές έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Ποιος να το έλεγε ότι η Αριστερά θα έπαιζε με τόση άνεση σε τέτοια γήπεδα.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Διαχωριστικές γραμμές, ηθική και πολιτική
Χρόνια περίμενε ο κόσμος να δει το ήθος και την αξιοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση των αδυνάτων, που πρέσβευε η Αριστερά, και αντ’ αυτών όλων του ’ρθε ο ουρανός σφοντύλι, αφού διαπίστωσε...
Διαχωριστικές γραμμές, ηθική και πολιτική
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι νέοι και οι κυβερνητικές θέσεις
Δηλώνει συνεπής αναγνώστης της εφημερίδας από τη γέννησή της. Συμφωνεί άλλοτε και διαφωνεί τις περισσότερες φορές με αρκετούς από τους συντάκτες, παρ’ όλα αυτά είναι το μόνο μέσο από το οποίο θεωρεί ότι...
Οι νέοι και οι κυβερνητικές θέσεις
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το ψέμα της πολιτικής και οι συνταξιούχοι
Λένε ψέματα ασύστολα, ανερυθρίαστα. Στη συνέχεια τα μεταφέρουν στους δημοσιογράφους, πολλοί εκ των οποίων τα καταπίνουμε αμάσητα και τα δημοσιεύουμε ασμένως. Τα διαβάζουν κατόπιν οι πολιτικοί (περί αυτών...
Το ψέμα της πολιτικής και οι συνταξιούχοι
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την κριτική, την Αριστερά, τον Διαφωτισμό
Επιμένουν μερικοί ότι δεν γίνεται κριτική από τούτες τις αράδες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τουναντίον επικεντρώνεται στα δύο κόμματα που συγκυβερνάνε. Καλά και σώνει να γράφουμε εναντίον της...
Για την κριτική, την Αριστερά, τον Διαφωτισμό
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ρεαλιστές, λαϊκιστές και λίγα ακόμη
Ο ρεαλιστής στην Ελλάδα είναι ο χειρότερος «λαϊκιστής», αν και η τελευταία έννοια είναι πλήρως διαστρεβλωμένη και παραμορφωμένη από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ως απόρροια του λαϊκισμού ως επαναστατικού...
Ρεαλιστές, λαϊκιστές και λίγα ακόμη
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η συγκρότηση του ΕΣΡ και το λάθος
Εδώ και μήνες -τι μήνες, χρόνια!- το πολιτικό σύστημα αυτογελοιοποιείται, αφού αδυνατεί να συγκροτήσει ένα προεδρείο για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ανεξάρτητες αρχές, πρόσωπα κύρους τάχα, γενικής...
Η συγκρότηση του ΕΣΡ και το λάθος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας