• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.5°C / 33.9°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.1°C / 30.9°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 36.5°C
  1 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  26%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  45%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.2°C / 32.0°C
  1 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 24.5°C / 28.7°C
  2 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  35°C 34.6°C / 34.6°C
  2 BF
  17%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 28.2°C
  1 BF
  44%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 29.0°C
  2 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.5°C / 27.8°C
  2 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.7°C / 29.7°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  37%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 31.2°C / 32.8°C
  1 BF
  42%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 27.5°C / 31.6°C
  3 BF
  41%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  4 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.0°C / 34.2°C
  3 BF
  29%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.3°C / 28.3°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 28.9°C
  3 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  2 BF
  35%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η αγωγή πρώην πρωθυπουργού

 • A-
 • A+

Ουκ αισχύνεται; Ουκ ερυθριά; Ουχ ορά; Ουκ οίδε τι αισθήματα προκαλεί στον ελληνικό λαό η αγωγή που κατέθεσε; Για τον πρώην κοτζάμ πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο λόγος που ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε αγωγή εναντίον εκπαιδευτικών και επιζητεί χρηματική αποζημίωση -τον μπαγάσα! Είναι γελοίο και μόνο να ασχολείται κανείς με τέτοιας φύσεως θέματα, ανυπόφορο, πώς να το πούμε διαφορετικά;

Είναι η αλαζονεία της εξουσίας, είναι η βάρβαρη έλλειψη παιδείας που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς της εξουσίας [διότι υπάρχουν και πολιτικοί που αρνούνται τη μονομέρεια της εξουσίας, αλλά είναι ελάχιστοι]; Ποιος ξέρει; [Πολλοί ξέρουν αλλά ποιούνται την νήσσαν την κρίσιμη στιγμή -όσοι π.χ. παίρνουν αποφάσεις χωρίς να εξετάζουν την ουσία και την αλήθεια των συμβάντων].

Ο έρμος ο πρώην πρωθυπουργός [για φαντάσου, ολόκληρος πρωθυπουργός!] αρνείται τα γεγονότα και προσπαθεί να δείξει ότι είναι ο ίδιος αυτός που τα δημιουργεί [γιατί έτσι του κάπνισε, γιατί νομίζει ότι εξουσιάζει σε αυτό το θλιβερό, ούτως ή άλλως, πολιτικό σύστημα]· για φαντάσου δημοκρατία που έχουμε -και χειροκροτάμε κιόλας γι’ αυτήν, οι αφελείς...

Ο υιός του πρώην πρωθυπουργού συνελήφθη να κλέπτει οπώρας στο πεδίο [στον αγρό] της εκπαίδευσης, της αγωγής, της παιδείας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι θετικό από μιας απόψεως, ως απόρροια της νεανικής αυθάδειας, η οποία πάντα συγχωρείται από σοβαρούς εκπαιδευτικούς, αρκεί να μη γίνει συνήθεια και συνείδηση του κλέπτοντος· μια δυο φορές δικαιολογούνται άπαντες οι νέοι να παρεκκλίνουν, να αυθαδιάσουν -νέοι είναι, τι να κάνουμε με τη νεότητα και εξάλλου τι θα προσδοκούσαμε χωρίς αυτήν;

Η καθηγήτρια μηδένισε την κόλλα του -και αμέσως μετά απελύθη ως ανεπαρκής στην εργασία της- και ας έλεγε η αξιολόγηση που λίγο καιρό είχε προηγηθεί ότι ήταν μια από τις επαρκέστερες καθηγήτριες.

Οι δικαστές περί άλλα [ναι, αλλά ποια είναι αυτά τα άλλα;] ετύρβαζαν -και αποφάσισαν ότι ο υιός Σαμαρά ήτον αθώος.

Αυτά δεν γίνονται σε «πολιτισμένα», ευρωπαϊκά κράτη. Ολόκληρος πρωθυπουργός να στέλνει στη δικαιοσύνη ένα ολόκληρο συνδικάτο για συκοφαντική τάχα δυσφήμηση. Να καταλάβουμε επιτέλους πού οδηγεί η νοοτροπία των πολιτικά τάχα ισχυρών.

Αντί ο πρώην πρωθυπουργός, ο Σαμαράς καλέ, να νιώσει [και αυτό δεν είναι υπερβολή] υπερήφανος για το απείθαρχον και ατίθασον του χαρακτήρα του υιού του, αντί να εξάρει το θάρρος και την παιδαγωγική επάρκεια της καθηγήτριας, εστράφη, εκτυφλωτικά απαράδεκτα, εναντίον της και η έντιμη Δασκάλα απελύθη, διότι έτσι επήλθε ικανοποίηση του πρώην πρωθυπουργού. [Δεν μπορεί ο καθείς να εμφιλοχωρήσει στη σπουδαιότητα και προσωπικότητα των «εκλεκτών»]. Βρε, πού καταντήσαμε.

Εξίσου θλιβερό και αποκαρδιωτικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν σέβεται ο «κορυφαίος» αυτός πολιτικός τη μνήμη τής, στο μεταξύ αποθανούσης, εκπαιδευτικού· είπαμε (;) ὀτι η αλαζονεία δεν έχει συνάφεια με το μέτρον και τη σωφροσύνη, ούτε με όσους έχουν μάθει να ασκούν (;) πολιτική που προσομοιάζει σε τυραννική άσκηση εξουσίας.

Θα πληρώσει ακριβά -έτσι δείχνουν όλα- αυτήν του τη συμπεριφορά ο αλαζών πρώην πρωθυπουργός. Τι φταίει το τέκνον του; Τι φταίνε όλοι οι νέοι;

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι δικαστές
Δεν βλέπουν τι έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τι προβοκάτσιες προκύπτουν, δεν ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι με φοιτητικές αντιδράσεις και πορείες, ίσως καταλήψεις και λοιπά; Αμ, δεν λύνονται όλα με...
Η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι δικαστές
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα ασήμαντα...
Ουδέποτε ήταν αφελής η εξουσία. Ξέρουν τι λένε και τι κάνουν, για αυτό και δεν ντρέπονται. Για τους βιασμούς φταίνε οι γονείς και όχι γιατί φταίει το ανατριχιαστικά πατριαρχικό [ακόμη!] σύστημα.
Τα ασήμαντα...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το νομικό σύστημα και ο Κουφοντίνας
Αυτοί που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας για την εκδικητική [και παράνομη] στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Κουφοντίνα απλώς υπερασπίζονται την ίδια τη δημοκρατία.
Το νομικό σύστημα και ο Κουφοντίνας
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
«Ειρωνείες», απειλές, Πανεπιστήμια
Δημοσιεύεται, χωρίς καμία, γραμματική ή άλλη, παρέμβαση, επιστολή-σχόλιο της καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κυρίας Ελενας Γεωργάτσου, αναφερόμενη στο δικό μας σχόλιο με τίτλο «Κατόπιν εορτής (;)...
«Ειρωνείες», απειλές, Πανεπιστήμια
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ο θλιβερός κύριος καθηγητής
Δεν ξέρω αν ο έως πρότινος σύμβουλος της υπουργού Παιδείας, ο κύριος που ονομάζεται Κωνσταντίνος Καλέμης και είναι –άκουσον!– καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (!), δεν έχω ακούσει αν έχει παιδιά.
Ο θλιβερός κύριος καθηγητής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας