Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.2°C / 20.0°C
  2 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.0°C / 19.4°C
  3 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.7°C / 20.0°C
  2 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  4 BF
  58%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 15.0°C / 20.6°C
  2 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.2°C / 20.0°C
  2 BF
  42%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 17.8°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  2 BF
  36%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.0°C / 18.0°C
  3 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  1 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.0°C / 20.6°C
  1 BF
  42%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 13.3°C / 20.6°C
  2 BF
  35%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.2°C / 18.0°C
  4 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.8°C / 20.0°C
  2 BF
  30%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 16.0°C
  3 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 20.6°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  28%
Για την επανασύσταση της ΕΡΤ

Εκείνο που ανησυχεί πολλούς στην επανασύσταση της ΕΡΤ είναι το πόσο ειρηνικά θα συνυπάρξουν όσοι υπηρέτησαν τη ΝΕΡΙΤ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για την επανασύσταση της ΕΡΤ

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αντιγράφω από ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με την “πελατεία” του, υποσχόμενος να νομοθετήσει αυτή την εβδομάδα προκειμένου να... ανοίξει η ήδη ανοιχτή και σε λειτουργία δημόσια τηλεόραση. Το κάνει μόνο για να βολέψει τους πολιτικούς του φίλους, τους οποίους είχε υποσχεθεί ότι θα ξαναπροσλάβει». Μάλιστα. Οχι μόνο δεν έχουν τσίπα οι συντάκτες της, αποπειρώνται να ειρωνευτούν κι από πάνω. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, ο αρχαγέτης (Σαμαράς) της επιβολής ενός σκληρού πελατειακού συστήματος στην κρατική ΕΡΤ μαζί πάντα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι οι γάιδαροι της θυμοσοφίας.

Ενα δημόσιο αγαθό, όπως είναι οι συχνότητες, το άρπαξαν τα δύο αυτά κόμματα και το βάφτισαν κρατικό, εκμεταλλευόμενα την πλάνη που επικρατεί, ότι τάχα μου Δημόσιο είναι η κρατική μηχανή (και όχι -άκουσον!- η κοινωνία, ο φυσικός δηλαδή φορέας-κάτοχος). Οι αρχιερείς του πελατειακού συστήματος, οι πρωτομάστορες της διαπλοκής τολμάνε και επιτίθενται, αντί να ντρέπονται μια ζωή για το (φασιστικό) κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο Κρόνος μπορεί να έφαγε όλα τα παιδιά του, αλλά ένα γλίτωσε (πάντα συμβαίνει) και τον αφάνισε. Αυτά παθαίνουν οι αχάριστοι, οι αλαζόνες, οι υβριστές της πραγματικότητας.

Παρακολουθώ είκοσι τόσους μήνες τη δουλειά που γίνεται από όσους συναδέλφους αντιστάθηκαν (το παιδί που γλίτωσε) και αρνήθηκαν να μετάσχουν στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους και την ίδια τη δημοκρατία. Εξαιρετική. Ανεξάρτητη. Αντιεξουσιαστική. Κοινωνική. Αμεση. Απελευθερώθηκαν από τον βρόχο που τους είχαν βάλει Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ήρθαν κοντά στην κοινωνία, εκεί που (οφείλει να) ιερουργεί, δρα η δημοσιογραφία. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν ανήκουν καν στον ΣΥΡΙΖΑ· μεταδίδουν περισσότερο κινηματικά φρονήματα και πρακτικές.

Ως εδώ. Μένει να το αποδείξουν και στην πράξη αμέσως μετά τη (δίκαιη) επαναπρόσληψή τους. Να μη φανεί ότι ο πολύμηνος αγώνας δεν στόχευε κάπου αλλού παρά μόνο στην επαναπρόσληψη, ότι δεν πήγαν τον αγώνα τους λίγο πιο πέρα, πιο κοντά στα κινήματα και την κοινωνία στο σύνολό της. Να μας πουν ότι η ΕΡΤ δεν ανήκει σε καμία κρατική μηχανή, ότι όλοι οι Ελληνες και Ελλαδίτες έχουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση, στην αντικειμενική-κοινωνική ροή των ειδήσεων, ότι όλοι έχουμε φωνή, έξω από ταξικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Εκείνο που ανησυχεί πολλούς στην επανασύσταση της ΕΡΤ είναι το πόσο ειρηνικά θα συνυπάρξουν όσοι υπηρέτησαν τη ΝΕΡΙΤ με όσους προτίμησαν να σταθούν όρθιοι και υπερήφανοι μέσω της ertopen. Εδώ οφείλει να επικρατήσει η σύνεση, αλλά και -κυρίως- η δικαιοσύνη. Είναι αυτονόητο ότι σε νευραλγικές θέσεις είναι αναγκαίο να προτιμηθούν συνάδελφοι της ertopen, αρκεί να μην εμπλακούν στα γρανάζια της εξουσίας και να έχουν ως πρόσημο τον εικοσάμηνο αγώνα τους, που τους έφερε κοντά στην αντιεξουσία, στην όντως δημοσιογραφία δηλαδή, όπως προαναφέρθηκε.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
EΡΤ εργαζομένων
Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο «Τι ΕΡΤ θέλουμε» των εργαζομένων στην ertopen. Δίνει τη μερίδα του λέοντος στον υπουργό και στους διορισμένους συμβούλους του και την...
EΡΤ εργαζομένων
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δύο χρόνια κυβέρνηση στα τυφλά
Oύτε δυο χρόνια δεν έχουν περάσει από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενισχυμένο και μπολιασμένο με ικανότατο αριθμό ακροδεξιών στοιχείων.
Δύο χρόνια κυβέρνηση στα τυφλά
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Oι εσωκομματικές έριδες και η χώρα
Το παλιό ΠΑΣΟΚ, που ξεσήκωσε κάποτε παραπάνω από τον μισό λαό, δεν υπάρχει πια· έγινε αδελφό σχεδόν κόμμα με τη Δεξιά, συγχωνεύτηκαν τα δυο τους, δεν ξεχωρίζει πια η πολιτική τους, κυρίως η κοινωνική.
Oι εσωκομματικές έριδες και η χώρα
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι νεαροί πολιτικοί της Δεξιάς
Το ήθος δεν μπορεί να διδαχτεί, ωσαύτως και η χρήση της ελληνικής, μαθήματα όμως στην αισθητική μπορούν να τα πάρουν από τους παλαιότερους, ακόμη κι αν αυτοί είναι ευάριθμοι [διότι κάτι επιτέλους πρέπει να...
Οι νεαροί πολιτικοί της Δεξιάς
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι «πατριώτες»
Ακουσα τον πρωθυπουργό να απευθύνεται, με στόμφο δε και αρκετή δόση θεατρικότητας, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκστομίζοντας, μέσα στη Βουλή, τούτα τα λόγια: «Οχι, κύριε Τσίπρα, να μας βγαίνετε...
Οι «πατριώτες»
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την ολιγότητα της νέας κυβέρνησης
Η Δεξιά είναι μία, όσο «προοδευτική» κι αν εμφανίζεται - μια βαρβαρότητα δεν λείπει από τον στοχασμό της και τη φιλοσοφία της κι ας προσπαθούν οι υποστηρικτές της να την εμφανίζουν ευρωπαϊκή και ανοιχτή στον...
Για την ολιγότητα της νέας κυβέρνησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας