• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.9°C / 30.2°C
  1 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 28.0°C
  1 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 26.0°C
  1 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 25.9°C
  2 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 22.3°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 29.1°C
  4 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.9°C / 26.9°C
  1 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 29.4°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 29.6°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.5°C / 26.5°C
  1 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 22.9°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 20.5°C / 28.8°C
  1 BF
  38%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.2°C / 29.3°C
  1 BF
  41%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 21.3°C / 27.1°C
  2 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.7°C / 26.7°C
  2 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  0 BF
  72%
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Kεντροαριστεροδεξιοί πολιτικοί μηχανισμοί

 • A-
 • A+

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (η κοινοβουλευτική του ομάδα) επιτίθεται ανηλεώς και ανέντιμα στην κυβέρνηση και δεν νοιάζεται εάν αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλής πολιτικής στάθμης και αμφιβόλου αισθητικού ή ηθικού περιεχομένου.

Τα έβαλε τώρα με τον υπουργό Παιδείας γιατί δεν έχει, λέει, υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Πολλοί είναι οι Ελληνες που δεν έχουν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, αλλά έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της πατρίδας τους από τους κατακτητές (και ήσαν πολλοί...).

Αλλού είναι το θέμα· η Νέα Δημοκρατία έχει κυριολεκτικά λυσσάξει επειδή η αριστεροδεξιά κυβέρνηση εκτελεί με θαυμαστό τρόπο τη δική της (της Ν.Δ.) φιλελεύθερη πολιτική - έχει μείνει δηλαδή χωρίς ιδεολογικό έρεισμα, εξ ου και η αντιπολιτευτική της αγχίνοια περιορίζεται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της κυβέρνησης, που δεν αφορούν την πολιτική τους δραστηριότητα παρά θίγουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Με λίγα λόγια η Ν.Δ. κινδυνεύει να μείνει χωρίς οπαδούς, μια και δεν έχει ιδέες νέες να τους μπολιάσει· ο φιλελεύθερος τάχα προσανατολισμός της επίσης κινδυνεύει να αφομοιωθεί από τα νέα σχήματα που ζυμώνονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς - θα έπρεπε να δούμε, όμως, εάν υπάρχουν τέτοια σχήματα ή απλώς όλα και όλοι κινούνται στον κεντροδεξιό τόπο της πολιτικής, έναν τόπο που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως ως ο καταλληλότερος για την έφοδο προς την εξουσία και την «κατάκτησή» της.

Τι άλλην χρείαν επιχειρημάτων αναζητούμε εάν αληθεύει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, ένας συντηρητικός, ευγενής, διαλλακτικός, εγγράμματος, που κοντεύει σαράντα χρόνια στο κουρμπέτι της δημαρχίας και δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό για το ζωντάνεμα και έναν στοιχειώδη ωραϊσμό της Αθήνας, θα διεκδικήσει την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς;

Κάτι σαν τον ευρωπαϊκό μας επίτροπο: παχιά, στομφώδη, «διπλωματικά» λόγια και από ουσία μηδέν· ανεμώλια έπη, στομφώδη και «παρηγορητικά» εντούτοις, αλλά που δεν πηγάζουν από την κοινωνία και τον ελληνικό λαό - απλά επειδή τα αγνοούν, απ’ ό,τι τουλάχιστον έχουν δείξει οι πράξεις τους.

Την Κεντροαριστερά έχει καπαρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ - και τίποτε πλέον δεν τον σταματά· απομένουν κάποιες τυπικές διαδικασίες εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών να αποτινάξουν από μέσα τους κάθε αριστερή πομφόλυγα και να δηλώσουν άπαντες ότι έτσι έχουν τα πράγματα εάν θέλουμε (που θέλουν) να παραμείνουμε στην εξουσία.

Η Αριστερά μάς βοήθησε να φτάσουμε ώς εδώ, αλλά τώρα δεν την έχουμε ανάγκη - τώρα κυβερνάμε· ποια Αριστερά και κουραφέξαλα.

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει ως ψηφοφόρους μόνο τους παλαιοδεξιούς και τους γόνους τους.

Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι η ηγεσία της δεν «τραβάει» και προσανατολίζονται σε νέες πολιτικές δυνάμεις που φαίνονται ότι μπορούν σύντομα να κυβερνήσουν.

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά είναι βέβαιο ότι οι δεξαμενές ψηφοφόρων έχουν σχεδόν στερέψει, όπως επίσης βέβαιο είναι ότι οι «αγνοί» και «ιδεολόγοι» (αλλά και αγνοί και ιδεολόγοι) βρίσκονται σε σύγχυση, διότι δεν διακρίνουν κάποιον πολιτικό φορέα με δημοκρατικό υπόβαθρο (και όχι δημοκρατικό συγκεντρωτισμό...).

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κεντροαριστερή (μετα)στροφή
Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τον λαό να ψηφίσει εάν δέχεται ή όχι την πρόταση των εταίρων για νέα συμφωνία μέτρων. Ο λαός ανταποκρίθηκε μ’ ένα τεράστιο «όχι». Θα ’παιρνε μαζί του το αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες...
Κεντροαριστερή (μετα)στροφή
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την πτωτική τάση της κυβέρνησης
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει λίγο χαμένα. Οι υπουργοί της είναι ασυντόνιστοι και δεν δείχνουν ικανοί να συνεννοηθούν μεταξύ τους -ειδικά στον κρίσιμο τομέα της ακρίβειας στην αγορά τα έχουν...
Για την πτωτική τάση της κυβέρνησης
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαλαλήσουν ότι είναι εδώ, έτοιμα για μια μεγάλη ανατροπή, ότι μπορούν να συμπλεύσουν, έστω και συγκυριακά, ώστε να φύγει από την εξουσία το ακροδεξιό αυτό μόρφωμα που...
Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πρόκειται για μια αστεία κυβέρνηση
Oι εικόνες στην τηλεόραση είναι χαρακτηριστικές: ένα μπάχαλο, ένα χάος. Φαιδρές φιγούρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο ανανήψας Θεοδωρικάκος, και ο περιφερειάρχης Πατούλης.
Πρόκειται για μια αστεία κυβέρνηση
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για δες, κάτι όψιμοι «δημοκράτες»
Έρχεται σήμερα ο φέρελπις κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει [χωρίς να ντρέπεται] ότι από τη συμπεριφορά του Πολάκη δημιουργείται μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και συνέχισε το [φάλτσο] βιολί του επιμένοντας ότι...
Για δες, κάτι όψιμοι «δημοκράτες»
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Της αντιπολίτευσης
Δεν αρκεί η σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για την προτίμησή της να τοποθετεί σε υπουργικές θέσεις ανθρώπους της Ακροδεξιάς ή να ανέχεται ρατσιστικά παραληρήματα από...
Της αντιπολίτευσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας