• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.9°C / 30.2°C
  1 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 28.0°C
  1 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 26.0°C
  1 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 25.9°C
  2 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 22.3°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 29.1°C
  4 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.9°C / 26.9°C
  1 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 29.4°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 29.6°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.5°C / 26.5°C
  1 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 22.9°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 20.5°C / 28.8°C
  1 BF
  38%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.2°C / 29.3°C
  1 BF
  41%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 21.3°C / 27.1°C
  2 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.7°C / 26.7°C
  2 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  0 BF
  72%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενοικιαστές και ιδιοκτήτες

 • A-
 • A+

Διαβάζοντας τις αντιδράσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη μού δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες.

Είπε η κ. Γεννηματά: «Είπα προχτές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι.Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., των μεγάλων έργων που άλλαξαν τη χώρα».

Είπε ο Ευάγγ. Βενιζέλος: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν τη Δικαιοσύνη».

Τι λένε, δηλαδή, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Οτι ο Τσίπρας ζήτησε από κάποιον δικαστικό λειτουργό να δώσει εντολή ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη προκειμένου να διασυρθεί η παράταξη. Εχουν στοιχεία; Δεν προσκόμισαν. Δικαιούμαι, λοιπόν, να ισχυριστώ ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Επειδή αυτοί όταν ήταν στα πράγματα κάπως έτσι συμπεριφέρονταν με τη Δικαιοσύνη, υποθέτουν ότι κάτι ανάλογο ισχύει και σήμερα: η εκτελεστική εξουσία διατάζει και η Δικαιοσύνη εκτελεί. Η ίδια αντίληψη υπάρχει και στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Οποτε εμπλέκονται παράγοντές της σε ιστορίες σκανδάλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα για να συκοφαντήσει το κόμμα.

Αρα, αφού η κυβέρνηση βρίσκει και κάνει, η Δικαιοσύνη υπηρετεί με συνέπεια τις επιδιώξεις της εκτελεστικής εξουσίας.

Πάνε περίπατο οι βαρύγδουπες αναφορές στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δημιουργείται η εντύπωση -για να μην πω η πεποίθηση- ότι οι σχέσεις εκτελεστικής εξουσίας και Δικαιοσύνης είναι αιμομικτικές. Και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν τη χώρα πολλά χρόνια. Για να σκέφτονται έτσι σημαίνει ότι κάτι παραπάνω ξέρουν.

Οι πιο παλιοί θυμούνται τις καταγγελίες της Ν.Δ. κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αλλά και τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο κατά των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Απλώς σήμερα έχουν συνασπιστεί εναντίον του κοινού εχθρού, του παρείσακτου που έχει μπει σφήνα και απειλεί τα κεκτημένα τους, μ’ άλλα λόγια του «περιστασιακού ενοικιαστή της εκτελεστικής εξουσίας», όπως δήλωσε ο Κώστας Σημίτης. Δεν μας είχε συνηθίσει ο πρώην πρωθυπουργός σε τέτοιου επιπέδου παρεμβάσεις.

Νέες απορίες. Δεν γνωρίζει ο κ. Σημίτης ότι η παράταξη που υπηρετεί ήταν κάποτε για τη Δεξιά ό,τι πιστεύει αυτός πως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (περιστασιακός ενοικιαστής); Δεν μπορεί να έχει ξεχάσει ότι το Κέντρο θεωρούνταν από τη Δεξιά κίνδυνος για το αστικό καθεστώς, ακατάλληλο να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας επειδή ένα κομμάτι του είχε νταραβέρια με την Αριστερά της εποχής (ΕΔΑ).

Για «συγκοινωνούντα δοχεία» μιλούσε. Εκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της είτε για να μην πάρει την εξουσία (εκλογές βίας και νοθείας το 1961) είτε για να τη χάσει (αποστασία το 1965).

Δεν μπορεί να έχει ξεχάσει ότι και το ΠΑΣΟΚ χαρακτηριζόταν από τη Δεξιά τη δεκαετία του ’70, αλλά και αργότερα, επικίνδυνο κόμμα που δεν έπρεπε να κυβερνήσει γιατί θα προκαλούσε καταστροφές και συμφορές στην Ελλάδα.

«Είστε η Αριστερά της Αριστεράς» έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Ανδρέα Παπανδρέου, «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» φώναζαν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Με την πάροδο του χρόνου η Δεξιά συμφιλιώθηκε με την πραγματικότητα, αποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ ως βασικό και νόμιμο αντίπαλό της, ωστόσο το πράγμα στράβωσε και για τους δύο αυτοχειροτονημένους προστάτες της νομιμότητας όταν εμφανίστηκε τρίτος παίκτης.

Η αντίδραση των κομμάτων του συναινετικού δικομματισμού ήταν έντονη, παρόμοια με αυτήν ενός ιδιοκτήτη ακινήτου που βλέπει να αμφισβητείται η ιδιοκτησία του. Το έδειξαν με πολλούς τρόπους.

Πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 κινδυνολόγησαν ασυστόλως: «Δεν θα έχουμε ούτε χαρτί τουαλέτας», «θα δημευτούν οι καταθέσεις», «θα γεμίσουμε συσσίτια», «θα φύγουν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια», «θα φτιάξουν σοβιέτ» και ταυτόχρονα εκτόξευαν απειλές του τύπου «οι αστοί δεν θα επιτρέψουν να γίνουν αφέντες στη χώρα οι άθεοι κομμουνιστές». Αφησαν άδεια ταμεία ελπίζοντας ότι θα καταρρεύσει σύντομα η νέα κυβέρνηση, ο Σαμαράς αρνήθηκε να παραδώσει το μέγαρο Μαξίμου στον Τσίπρα, πίεζαν τους δανειστές να μην είναι μαλακοί με τους κατσαπλιάδες.

Συνέχισαν το ίδιο βιολί και μετά την ήττα τους τον Σεπτέμβρη του 2015. Η καταστροφολογία χτύπησε κόκκινο: Η οικονομία καταρρέει, η χώρα απομονώνεται, προέβλεπαν «κόφτες» και ναυάγιο στις αξιολογήσεις, καλούσαν τους δανειστές να μη βοηθήσουν τον Τσίπρα στο θέμα των συντάξεων, προτρέπουν τους ξένους να μην επενδύσουν τώρα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τα ιερά και τα όσια της φυλής (Μακεδονικό), τάζουν εξεταστικές και Ειδικά Δικαστήρια, προειδοποιούν ότι θα καταργηθούν τα Χριστούγεννα, θα αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία και ζητούν εκλογές τρεις φορές την εβδομάδα από την επόμενη μέρα των προηγούμενων εκλογών.

Οι «περιστασιακοί ενοικιαστές» διέψευσαν τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης. Οι «μόνιμοι ιδιοκτήτες» βουλιάζουν στη γραφικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Θέλουν; Δεν θέλουν; Τι να σας πω!
Πολλοί έχουν μπερδευτεί το τελευταίο διάστημα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αναρωτιούνται πού το πάει και τι ακριβώς θέλει στο επίπεδο των πολιτικών συμμαχιών. Αντιφατικές προσεγγίσεις, δηλώσεις από τα ίδια πρόσωπα με...
Θέλουν; Δεν θέλουν; Τι να σας πω!
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Δεν μας φτύνουν, απλώς ψιχαλίζει!
Σε άλλες εποχές θα γινόταν χαμός. Σήμερα μούγκα στη στρούγκα. Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη καταθέτει ότι το κόμμα του εισέπραξε περίπου 16 δισ. δραχμές από διάφορες εταιρείες για τις...
Δεν μας φτύνουν, απλώς ψιχαλίζει!
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Ψεκασμένες θεωρίες
Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Οδηγεί σε παράκρουση. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει περιέλθει η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βλέποντας το εγχείρημα να σκοντάφτει, αναζητεί τις αιτίες όχι στις δικές της επιλογές,...
Ψεκασμένες θεωρίες
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Πάτε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες!
Ουδείς έχει καταλάβει τι θα κάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην περίπτωση που η Ν.Δ. τερματίσει πρώτη στην κούρσα των εκλογών, χωρίς αυτοδυναμία, και θα χρειάζεται τη στήριξη άλλου κόμματος για να σχηματίσει κυβέρνηση. Η...
Πάτε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες!
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Η απόλυτη σύγχυση
Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. άλλος επιθυμεί σύμπλευση με τη Δεξιά για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλος ζητά σαφείς αποστάσεις από τη Δεξιά γιατί θυμάται το πατατράκ που έπαθε το κόμμα το 2015, άλλος είναι στη λογική ούτε (με τη...
Η απόλυτη σύγχυση
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Πρώτο σημαντικό βήμα
Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις Βρυξέλλες μπορεί να έγινε μπροστά σε λίγους ευρωβουλευτές του σοσιαλιστικού τόξου, έβγαλε όμως μια πολύ...
Πρώτο σημαντικό βήμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας