• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.1°C / 25.8°C
  3 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.1°C / 23.0°C
  3 BF
  59%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 23.8°C
  3 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  1 BF
  30%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.2°C
  2 BF
  49%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 24.0°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.4°C / 20.4°C
  2 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  34%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.9°C / 21.8°C
  1 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.2°C / 21.9°C
  1 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 18.8°C / 22.8°C
  1 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  3 BF
  49%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  53%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.2°C / 22.9°C
  4 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 21.7°C / 25.5°C
  2 BF
  50%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  3 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.3°C / 26.0°C
  3 BF
  38%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.3°C / 20.5°C
  3 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 22.8°C
  3 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  51%
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

ΔΟΛ: Ένα ΒΗΜΑ πριν από μια ΝΕΑ αυτοδιαχείριση;

 • A-
 • A+

Εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο προσωρινή διαταγή με την οποία γίνονται δεκτά, έως την 3η Μαρτίου 2017, όλα τα βασικά αιτήματα των πιστωτριών τραπεζών του ΔΟΛ και συγκεκριμένα:

Πρώτον, απαγορεύεται η άσκηση αγωγών, αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων και οι κατασχέσεις των εργαζομένων και των προμηθευτών του ΔΟΛ. Για όσες αγωγές ή αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη απαγορεύεται η εκδίκαση και η εκτέλεσή τους. Το ίδιο «πάγωμα» καταλαμβάνει και τις αξιώσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεύτερον, διατάχθηκε η απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ.

Δυστυχώς για τους εργαζομένους της επιχείρησης δεν ελήφθη κανένα μέτρο που να εγγυάται τη λειτουργία του ΔΟΛ έως την 3η Μαρτίου 2017.

Επομένως η δέσμευση εκ μέρους των τραπεζών των εσόδων του ΔΟΛ εξακολουθεί να ισχύει, με συνέπεια να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η συνέχιση της κυκλοφορίας των εφημερίδων, η λειτουργία τού «Βήμα FM» και του in.gr.

Η Ενωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) σε ανακοίνωσή της προσθέτει πως «κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών διαπιστώθηκε απόλυτη σύμπνοια ΔΟΛ και τραπεζών με μόνα θύματα τους εργαζόμενους».

«Με δυο λόγια», λέει η ΕΤΕΡ, «οι τράπεζες, κυνικά, ζήτησαν να εξακολουθούν να δουλεύουν απλήρωτοι, η δε πλευρά του ΔΟΛ μιλούσε μόνο για έξοδα λειτουργίας αποφεύγοντας την λέξη "μισθοδοσία"».

Για μισθοδοσία και αποζημιώσεις ούτε λόγος. Μετά από αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση πιστεύω ότι όλα τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες του Τύπου πρέπει να στηρίξουν υλικά, ηθικά, νομικά και πολιτικά τους εργαζόμενους στη προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους (ενόψει οικονομικής εκκαθάρισης).

Να ζητήσουν επίσπευση της οικονομικής στήριξής τους από το ασφαλιστικό σύστημα, τον ΟΑΕΔ και τα ευρωπαϊκά Ταμεία. Τα σωματεία να στηρίξουν επίσης όσους από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ επιθυμούν να «καταλάβουν» τα μέσα του Οργανισμού και να τα λειτουργήσουν μόνοι τους ώστε να μην απαξιωθούν -όχι γενικώς οι ιστορικοί τίτλοι και το πολύτιμο αρχείο τους, που όμως ανήκουν αποκλειστικά πλέον στις τράπεζες- αλλά κυρίως οι ίδιοι.

Μόνο έτσι δεν θα... ξεχαστούν οι εργαζόμενοι μένοντας ηττημένοι, αδρανείς και απλήρωτοι, περιφερόμενοι, άσκοπα πολλές φορές, ανάμεσα σε δικαστήρια, εκκαθαριστές, σύνδικους, τραεζίτες, δημόσιες υπηρεσίες και κοράκια, όπως χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μας στο πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Υπάρχει φως στον Τύπο;
Περιμένοντας τους νέους επενδυτές, τις συγχωνεύσεις, τις ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις παλιών χρεών σε τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, οι πολλές χιλιάδες προβληματικές επιχειρήσεις και...
Υπάρχει φως στον Τύπο;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Ο ακατανόητος ανένδοτος αγώνας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ
Χθες ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας που θα προκύψει κατά την ανεπίστρεπτη διαδικασία μετάβασης στο νέο αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σκηνικό -μετά την ολοκλήρωση και των...
Ο ακατανόητος ανένδοτος αγώνας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Στα άδυτα των ΜΜΕ και των τραπεζών το ΣΕΠΕ
Επιτέλους, η Επιθεώρηση Εργασίας φαίνεται ότι αρχίζει να κάνει τη δουλειά της και να ελέγχει ουσιαστικά και αυστηρά τις εργοδοτικές παρανομίες των επιχειρήσεων και της πάσης φύσεως αυθαιρεσίες τους. Η νέα...
Στα άδυτα των ΜΜΕ και των τραπεζών το ΣΕΠΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Σα δε ντρέπονται...
Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο: Απλήρωτοι από τον Μάρτιο οι εργαζόμενοι στην ΙΡΙΔΑ, αλλά τα διευθυντικά της στελέχη πλήρωσαν 430.000 ευρώ... στους εαυτούς τους. Αυτο-απολύθηκαν, εισέπραξαν τις αποζημιώσεις και μετά...
Σα δε ντρέπονται...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σαν να μη συμβαίνει τίποτε
Αρχίζω και υποψιάζομαι πως ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη θέσει κάποιο μυστικό σχέδιο σε εφαρμογή. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι και αν όντως υπάρχει, αλλά έτσι που πάμε δεν αποκλείεται να δούμε τη... γάτα...
Σαν να μη συμβαίνει τίποτε
ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Αυτές τις μέρες, με την κατάρρευση του ΔΟΛ, υπάρχει μια διάχυτη λύπη για το κλείσιμο και άλλων ΜΜΕ και για την τύχη των απλών εργαζόμενων αυτού του ομίλου, αλλά και άλλων που βρίσκονται σε επίσης δεινή θέση....
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας