Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η πραγματική ιστορία του λουκέτου στην ΕΡΤ

Η πραγματική ιστορία του λουκέτου στην ΕΡΤ

  • A-
  • A+

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013 ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έκλεισαν την ΕΡΤ. Σωστά πολλοί σήμερα με αφορμή την αδειοδότηση των καναλιών και την προφανή αναστάτωση των απειλούμενων με ανεργία εργαζομένων σε ΜΜΕ τα οποία δεν έλαβαν άδεια εθνικής εμβέλειας και ενόψει της συνέχειας της διαδικασίας περιφερειακών αδειών, αναφέρονται στο λουκέτο στην ΕΡΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο, λέγονται ανακρίβειες, αποκρύπτεται η πραγματικότητα, που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο κανείς να την ανακαλύψει και έτσι  γίνονται αυθαίρετες συγκρίσεις με πολιτική και μόνο σκοπιμότητα.

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι είναι ότι απεργούσε επί μέρες και το σύμπαν των εργαζομένων στα ιδιωτικά Μέσα (έντυπα, ηλεκτρονικά, ψηφιακά κ.λπ). 

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και οι βαρόνοι των Μέσων κατάφεραν να σπάσουν με αθέμιτους τρόπους την αντίσταση του κλάδου των εργαζομένων στην Ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν το παν να σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ- open και εκτός των άλλων επιστράτευσαν τη Digea των φίλων τους καναλαρχών εθνικής εμβέλειας για να «κατεβάσει» την αναμετάδοσή του από τον τότε τηλεοπτικό 902.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ έκλεισε αφήνοντας στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και πολλούς άλλους που δούλευαν στις άλλες παραγωγές της (σινεμά, ντοκιμαντέρ, σειρές κ.λπ).

Η αλήθεια είναι ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επενέβη πραξικοπηματικά όπου μπορεί να φανταστεί κανείς για να κάμψει τις λαϊκές διαμαρτυρίες και να υπονομεύσει τα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της Ν.Δ. επίσημα με ανακοίνωσή του, τότε, επιτέθηκε στα σωματεία και την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ μια μέρα πριν τις εκλογές του  σωματείου των δημοσιογράφων για να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, υπέρ των δικών της συνδικαλιστών. Δεν ήθελαν σωματεία που να μπορούν να τα βάζουν με τη διαπλοκή και που επί τρία χρόνια μάτωναν καθημερινά για να υπερασπιστούν θέσεις εργασίας που χάνονταν βάρβαρα χωρίς να το μάθει κανείς από τα... αμερόληπτα κανάλια, ραδιόφωνα, μεγάλες εφημερίδες, σάιτ κ.λπ. Κι ας ήταν οι απολύσεις πολλές χιλιάδες και οι περικοπές αμοιβών και δικαιωμάτων γύρω στο 50%.

Επειδή στο δημόσιο λόγο λείπει συστηματικά και ηθελημένα η ακρίβεια και η μνήμη, παραθέτω το επίσημο χρονικό των ημερών της τότε αντίστασης στο λουκέτο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013, μέσα από τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και του Διασωματεακού των Συνεργαζόμενων Ενώσεων και Ομοσπονδιών του Τύπου και ΜΜΕ:

 

11.06.2013

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
    Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
    Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.
    Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
    Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.
    Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

 

--------------------------------------------------------------------------

 12.06.2013
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.

Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρακρατικού τύπου επιθέσεις κατέβασε πομπούς, έκοψε το ρεύμα και το διαδίκτυο, εμποδίζοντας την ομαλή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.

Καταδικάζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να εισέλθει στο κτίριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη και την εκκένωση της ΕΤ3.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή απόφαση της Digea να «ρίξει» το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM», ενώ αναμετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στην εργασία των 2.700 εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε συνολικά την αντίθεσή μας στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά φορείς του δημοσίου.

 

---------------------------------------------------------------------------------
13.06.2013


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μετά την ανακοίνωση της τρικομματικής κυβέρνησης για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.
Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.
Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους εργαζομένους, στα δικαιώματά τους, στις ελευθερίες τους. Για τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια τηλεόραση καθώς επίσης και σε κάθε δημόσιο οργανισμό, ευθύνονται τα κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία από τη μεταπολίτευση του 1974 έως σήμερα. Ας τους αποδοθούν οι ευθύνες κι ας τιμωρηθούν γι’ αυτό.
Η εκστρατεία παραπλάνησης ότι κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση λόγω των «φαινομένων διαφθοράς» θα επεκταθεί στην εκποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων δημόσιων οργανισμών, στο κλείσιμο  ακόμη και δημόσιων νοσοκομείων και σχολείων.
Οι δημοσιογράφοι,  οι τεχνικοί, οι τυπογράφοι, οι ηχολήπτες, οι διοικητικοί, όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η συμπαράσταση του ελληνικού λαού και όλου του κόσμου με τις ογκώδεις και μαχητικές διαδηλώσεις του μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα μας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ στη δουλειά τους.
Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε μαζί με τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους κοινωνικούς και πνευματικούς φορείς όλης της χώρας. Είναι μαζί μας διεθνείς φορείς, που διαδηλώνουν υπέρ του αγώνα μας για την ελευθερία του Τύπου και την κατάργηση των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών.
Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται.
Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το περιφρουρούν οι απεργιακές επιτροπές των εργαζομένων μαζί με χιλιάδες κόσμου μέρα-νύχτα.
Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να πυκνώνουν τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Καταγγέλλουμε το υπουργείο Οικονομικών και το ΕΣΡ που επιχειρούν με απειλές να σταματήσουν την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον 902 TV και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταγγέλλουμε επίσης τη DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών που αυθαίρετα και παράνομα διακόπτει και παρεμποδίζει την εκπομπή σήματος του 902 TV.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «νέα ΕΡΤ». Την ώρα που έχουν «απολυθεί» 2656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρείται η πρόσληψη «εκλεκτών» με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας και διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα Σαββάτου και Κυριακής,  με επιχειρήσεις εκφοβισμού των εργαζομένων και «παρασυνελεύσεις» ενάντια στα σωματεία. Καλούμε τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση.
Τέλος, καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για την παράδοση της ενημέρωσης σε «προθύμους» δημοσίους υπαλλήλους τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας  απεργούσαν.

 

---------------------------------------------------------------

14.06.2013

 ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ.


Από το πρωί παρατηρούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ η οδηγία της απεργιακής ανακοίνωσης είναι σαφέστατη, ότι, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στον Τύπο και τα ΜΜΕ επιτρέπεται μόνο η αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι ραδιοσταθμοί « REAL FM »,« ALPHA 989» και «ΒΗΜΑ FM » κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για άλλη μία φορά καλεί όλους τους δημοσιογράφους μαζί με τους συναδέλφους τους των άλλων ειδικοτήτων να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, που ελήφθησαν ομόφωνα σε πολύωρη διευρυμένη συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών και των ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ στην ΕΡΤ και να δώσουν μαζί με την πλειονότητα της κοινωνίας τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την κατά το Σύνταγμα απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

-----------------------------------------
16.06.2013

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέα πρόκληση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών. Παρά τις σαφείς οδηγίες που αποφάσισαν και δημοσιοποίησαν οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, και οι καναλάρχες μετά το «καρτέλ» των εκδοτών «βάζουν πλάτη» στον κυβερνητικό σχεδιασμό να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αγνοώντας το Σύνταγμα και απειλώντας τη Δημοκρατία.

Ενεργοποίησαν συντονισμένα απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δε σεβάστηκαν για άλλη μια φορά το πάνδημο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί η συνταγματική νομιμότητα και να ανατραπούν οι πραξικοπηματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Σημειώνουμε ότι οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας δε φιμώνουν την ενημέρωση των πολιτών κατά την απεργία αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας της ΕΡΤ, αντίθετα έχουν αποφασίσει για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

    Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
    Τη μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
    Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.

-----------------------------------------------------------------
17.06.2013

 Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, 16/6/2013, και επαναβεβαίωσε την απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση κατά του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, η οποία συνεχίζεται.

Καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι συντάσσονται με τον τρόπο αυτό με την προκλητική, αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των εργοδοτών, έδειξαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεκατρείς εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν, σεβόμενες το δικαίωμα στην απεργία και τις αποφάσεις των σωματείων. Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά:

ΑΥΓΗ

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

ΕΞΠΡΕΣ

ΕΠΟΧΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΕΡΔΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΙΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΧΩΝΙ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η απεργία σε όλα τα άλλα μέσα, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, συνεχίζεται σύμφωνα με τους όρους που έχει κηρυχθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα ηλεκτρονικά μέσα, και από τις τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ) για τις εφημερίδες, μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση.

Σημειώνουμε ότι, στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:

    Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
    Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
    Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.

 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και στο πλαίσιο του παραπάνω σκεπτικού, η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα από τις Ενώσεις μέλη της ΠΟΕΣΥ.

------------------------------------------

17.06.2013


ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου συνεδρίασε σήμερα, 17/6/2013 και προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό του μέχρι τώρα αγώνα, με επίκεντρο το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους, τεχνικούς, και διοικητικούς όλου του κλάδου, αλλά και όλους τους πολίτες που, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, έχουν μετατρέψει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σε σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία, τη δημόσια τηλεόραση, την ελευθερία της ενημέρωσης.

Παρά τις πρωτοφανείς αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοτικής πλευράς, που χωρίς ταλαντεύσεις επέλεξε στρατόπεδο και οργάνωσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, η κινητοποίηση του κλάδου πέτυχε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η νίκη αυτή αντανακλάται στις συνθήκες πολιτικής κρίσης που δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την ΕΡΤ, στην καταδίκη του πραξικοπηματικού λουκέτου από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, στις πρωτοφανείς διεθνείς αντιδράσεις, και στην προσπάθεια αναδίπλωσης της κυβέρνησης προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που ορίζονται κυρίως από την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης και από την αναμενόμενη αύριο απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εκτέλεσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιβλήθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης από σήμερα, Δευτέρα 17/6 και ώρα 18.00 για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Η απόφαση ισχύει για όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας και για όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια ομοσπονδιών και ενώσεων βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις, την απόφαση του ΣτΕ για τη νομιμότητα ή όχι του κυβερνητικού πραξικοπήματος κατά της ΕΡΤ και άλλων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και τις θέσεις των μεγάλων Συνδικάτων και Ομοσπονδιών των άλλων κλάδων.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα παραμείνει ζωντανή.

Δεν κάνουμε πίσω. Ξέρουμε ότι μετά την ΕΡΤ προγραμματίζουν νέο μακελειό και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, νέες απολύσεις, νέα σφαγή των δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασής μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

-----------------------------------------------------------------------

18.06.2013


ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
 

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας εθελοτυφλώντας και με τη λογική του στρουθοκαμηλισμού επέλεξε με ανακοίνωσή του να εμπλακεί και στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στοχοποιώντας ονομαστικά τον πρόεδρό της αλλά και τους άλλους προέδρους των ενώσεων του κλάδου, θεωρώντας τις αποφάσεις του διασωματειακού των ΕΝΩΣΕΩΝ στο χώρο των Μ.Μ.Ε υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζουμε τις παραπάνω πρακτικές που ως στόχο έχουν, εκτός των άλλων την κατασυκοφάντηση των αγώνων μας και την παραπληροφόρηση του Ελληνικού Λαού που αγκάλιασε με την μαζική συμμετοχή του τις κινητοποιήσεις που εξαγγείλαμε.

Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αντί να εξαντλεί τον ρόλο της σε προπαγανδιστικού τύπου παρεμβάσεις απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ να αναλογιστεί τις ευθύνες της για το “ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ” και τον διεθνή διασυρμό που υφίσταται η χώρα με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επανέλθει η δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κανονική ροή με πλήρες πρόγραμμα όπως και πριν τις ατυχείς και παράνομες νομοθετικές πρωτοβουλίες που κατά δήλωση των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μονομερώς έλαβε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

-------------------------------------------------------------

 19.06.2013


ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου συνεδρίασε σήμερα και επαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, και οι δύο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Επίσης, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ.

Παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος της Digea για την πραξικοπηματική εμφάνιση του ανυπόστατου μορφώματος ΝΕΡΙΤ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί αύριο σε συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους έξω από το ΣτΕ (Παν/μίου και Πεσμαζόγλου), στις 15.00 όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση και αναστολή της ΚΥΑ, η οποία καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απολύει όλους τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να προκαλεί. Όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ αλλά προσπαθεί να στήσει και ένα «πειρατικό» ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα.

Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :

 

    Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
    Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
    Να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, φωτορεπόρτερ, μουσικούς, σκηνοθέτες να πράξουν το ίδιο και να μην βάλουν την υπογραφή τους στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2013 ΣΤΙΣ 15.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10 η ΗΜΕΡΑ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

-----------------------------------------------------------------
19.06.2013

Έτσι βγάλαμε την «Αδέσμευτη Γνώμη»: Ο απολογισμός από την ΠΟΕΣΥ

Διακινήθηκαν εκατό χιλιάδες φύλλα σε όλη την Ελλάδα.

Ο απολογισμός, από τον Γιώργο Σαββίδη, υπεύθυνο της έκδοσης, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ

 Για τους νεότερους ήταν ένας θρύλος, για τους παλιότερους κορυφαία στιγμή τους. Πολύ παραπάνω από εφημερίδα, η «Αδέσμευτη Γνώμη» είναι η ψυχή του δημοσιογραφικού κόσμου τυπωμένη στο χαρτί. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, μεσούσης της μεγαλύτερης απεργίας των εργαζομένων στον Τύπο έκτοτε, το Διασωματειακό αποφάσισε να βγάλει ξανά αυτό το υπερόπλο από τη φαρέτρα του.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη τη χώρα βοήθησαν εθελοντικά για να στήσουμε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: ένα ανεξάρτητο δίκτυο διανομής που θα κάλυπτε όλη την Ελλάδα, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη. Σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, φοιτητικές παρατάξεις παρέλαβαν την εφημερίδα που ταξίδεψε με ΚΤΕΛ κι αεροπλάνα. Το δίκτυό μας είχε 19 κόμβους σε όλη τη χώρα κι από εκεί οι εθελοντές παρέλαβαν τις εφημερίδες για να τις μεταφέρουν σε 24 συνολικά πόλεις, 22 γειτονιές της Αθήνας και σε ολόκληρο τον Πειραιά.

Η «Αδέσμευτη Γνώμη» είναι το «παιδί» της συλλογικής μας προσπάθειας: μέσα σε 30 ώρες γράφτηκαν τα κείμενα, στάλθηκαν οι φωτογραφίες, στήθηκαν οι σελίδες (από το άνοιγμα της λίστας στο Διασωματειακό για τη Συντακτική Επιτροπή (16:00 Παρασκευή) μέχρι να επιστρέψουμε στο Διασωματειακό με τα φύλλα αγκαλιά (22:00 Σάββατο). Το Σάββατο στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπου στήθηκε το απεργιακό φύλλο, δεκάδες συνάδελφοι από νωρίς το μεσημέρι έφταναν στην Κολοκοτρώνη για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο: άλλος έγραφε κείμενα, άλλος διόρθωνε, άλλος έβγαζε τίτλους, άλλος έγραφε κείμενα για τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια.

Μία μέρα πριν, τα απεργοσπαστικά φύλλα των εκδοτών τυπώνονταν υπό την προστασία των ΜΑΤ. Εμείς δεν είχαμε χρήματα για να βγάλουμε πολλές σελίδες, ούτε μεγάλα πρακτορεία διανομής. Είχαμε όμως τους χιλιάδες αγωνιζόμενους συναδέλφους μας που δούλεψαν για την έκδοση με κάθε τρόπο: έγραφαν κείμενα στα μπλογκ και τις προσωπικές σελίδες τους στα σόσιαλ μίντια, αναπαρήγαν την καμπάνια μας, ενημέρωναν τον κόσμο με κάθε μέσο τι είναι και τι σημαίνει η επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης».

Φίλοι μπλόγκερ τουίταραν συνεχώς για την πορεία της έκδοσης. Συνάδελφοι από ξένα πρακτορεία τραβούσαν βίντεο. Ενας Γερμανός ανταποκριτής έκανε τον μεταφορέα, παραχωρώντας μας δωρεάν το βαν του. Αυτοοργανωμένοι, χωρίς ιεραρχία, συνάδελφοι από κάθε κλάδο του Τύπου δούλευαν ξέφρενα και… σε κόντρα ρόλο: οι ρεπόρτερ έγιναν υπεύθυνοι διανομής, οι διεθνατζήδες φωτογράφοι, οι φωτορεπόρτερ εφημεριδοπώλες, οι ηχολήπτες συντόνιζαν τη μεταφορά στην ΕΡΤ. Γι” αυτόν τον λόγο τα κείμενα της εφημερίδας δεν έχουν υπογραφή άλλη από αυτή των Σωματείων μας: η «Αδέσμευτη Γνώμη» είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Η διακίνηση του απεργιακού φύλλου χέρι με χέρι στο προαύλιο της ΕΡΤ και λίγες ώρες αργότερα σε όλη την Ελλάδα από πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε πολιτικού χώρου, μας έδειξε πως οι πολίτες στηρίζουν την ελεύθερη δημοσιογραφία. Χωρίς την έμπρακτη συμπαράστασή τους, η φωνή των απεργών του Τύπου δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει τόσο μακριά.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η προσφορά εθελοντικής δουλειάς (παρόλο που δεν έμαθαν εγκαίρως όλοι συνάδελφοι ότι προχωράμε στην έκδοση, αφού δεν πρόλαβαν να ειδοποιήσουν καλύτερα τα Σωματεία – κι αυτό προκάλεσε γκρίνιες) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τις ανάγκες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίστηκαν 5 διορθωτές!

• οργανωτική ομάδα 6 άτομα

• υπεύθυνοι διακίνησης 4

• κείμενα – ρεπορτάζ 30 + 2 κείμενα συνδικαλιστών

• συντάκτες ύλης 3

• ατελιέ 1

• σελιδοποιοί 4

• επεξεργασία εικόνας 2

• διορθωτές 2

• σκιτσογράφοι 2

• φωτογραφίες παραχώρησαν τα μέλη της ΕΦΕ

• Ένα άτομο οργάνωσε το δίκτυο επικοινωνίας της έκδοσης (ξένοι ανταποκριτές, social media, μπλόγκερ, συνέντευξη Τύπου)

• Οι συνάδελφοι της ΕΡΤ έφτιαξαν τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Χέλιος Πρες ΑΒΕΕ, Ιερά Οδός 81-83.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ μέσω της ΕΡΤ

• συνεχής ροή ενημέρωσης για την πορεία της έκδοσης από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα μέσω του μπλόγκερ Ύποπτο Μούσι και αναμετάδοση από το left.gr και το alterthess.gr

• συνεχής ροή στα social media (twitter, facebook)

• συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Ραδιομέγαρο από τον υπογράφοντα, Γιώργο Σαββίδη

• βίντεο – ντοκουμέντο από την όλη διαδικασία παραγωγής του Άγγελου Καλοδούκα, που διακινήθηκε μέσω του left.gr σε δεκάδες σάιτ

• αφιέρωμα στο κανάλι της Γαλλικής Βουλής

• φωτορεπορτάζ αφιέρωμα στην Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μέσα σε 6 ώρες 4 δημοσιογράφοι στήσαμε ένα ανεξάρτητο δίκτυο διανομής. Καταρχήν εντοπίσαμε παραλήπτες- διακινητές (συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Σωματείων μας, συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις και μέλη κομμάτων). Στη συνέχεια οργανώσαμε την αποστολή των φύλλων από το τυπογραφείο προς την ΕΡΤ με ιδιωτικά αυτοκίνητα και βαν. Οι διακινητές μας παρέλαβαν τα φύλλα είτε από το Ραδιομέγαρο, είτε από το τυπογραφείο. Είναι χαρακτηριστικό πως δεκάδες περιπτεράδες ήρθαν και μας ζήτησαν να διαθέσουν το φύλλο επειδή το έψαχνε ο κόσμος.

Από τη διανομή στην ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ σύνολο 57.500

Ραδιομέγαρο 23.500

Σύνταγμα – Θησείο – Μοναστηράκι- Γκάζι 2.000

Μετρό (5 κεντρικοί σταθμοί) 5.000

ΗΣΑΠ (3 σταθμοί) 500

Αμαξοστάσιο αστικών λεωφορείων 500

Συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις 1.500

Περιστέρι Ίλιον 5.500

Αιγάλεω 1.000

Γλυφάδα 500

Βριλήσσια – Χαλάνδρι 1.000

Κυψέλη, Πατήσια, Πεδίον Άρεως 2.500

Γαλάτσι 1.000

Εξάρχεια 1.000

Μαρούσι 300

Άλιμος 200

Νέα Ερυθραία 500

Ελευσίνα 500

Νέα Σμύρνη 1.000

Καλλιθέα 1.000

Ζωγράφου 1.000

Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία 1.000

Αμπελόκηποι 500

Ηλιούπολη 100

Πειραιάς (Α και Β Πειραιά) 5.250

Διασωματειακό 650

ΕΠΑΡΧΙΑ σύνολο 42.500

Τα φύλλα διακινήθηκαν στις πόλεις αυτές από Κυριακή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπεύθυνοι για την παραλαβή ήταν άνθρωποι από τις κατά τόπους ΕΡΑ. Όπου δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τις ΕΡΑ, την παραλαβή και διακίνηση ανέλαβαν μέλη Σωματείων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι και πάλι (στις περισσότερες περιπτώσεις) συγκέντρωσαν τα φύλλα στο χώρο της τοπικής ΕΡΑ, από όπου και διανεμήθηκαν. Σε όλες τις πόλεις, η διανομή έγινε άμεσα και τα φύλλα εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα. Υπήρχαν περιπτώσεις πόλεων που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να επικοινωνήσουν έγκαιρα με κόμβους (π.χ. Καρδίτσα) και επικοινωνούσαν μαζί μας μέχρι και Δευτέρα πρωί να τους στείλουμε την εφημερίδα από δω, πράγμα αδύνατο, αφού ούτε στην Αθήνα υπήρχαν πλέον.

ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (φύλλα) ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

(αποστολές από Αθήνα) ΚΟΣΤΟΣ (ευρώ)

Θεσσαλονίκη 10.000 ΚΤΕΛ 350

Κομοτηνή 5.000 ΚΤΕΛ 150

Κοζάνη 500 ΚΤΕΛ 17

Ιωάννινα 3.000 ΚΤΕΛ 108

Άρτα 500 ΚΤΕΛ 20

Κέρκυρα 500 ΚΤΕΛ 25

Πάτρα 6.000 ΚΤΕΛ 160

Ναύπλιο 1.000 ΚΤΕΛ 30

Καλαμάτα 1.000 ιδιωτικό αυτοκίνητο

Βόλος 1.000 ΚΤΕΛ 25

Τρίκαλα 1.000 ΚΤΕΛ 40

Λάρισα 5.000 ΚΤΕΛ 140

Ηράκλειο 3.000 αεροπλάνο 263,45

Χανιά 3.000 αεροπλάνο 280,43

Μυτιλήνη 1.000 αεροπλάνο 114,08

Χίος 750 αεροπλάνο 92,39

Ικαρία 250 ιδιωτικώς με πλοίο

Η μεταφορά των φύλλων από το τυπογραφείο στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο έγινε με ιδιωτικά δικά μας αυτοκίνητα και βαν και την εκμίσθωση φορτωτικής (ο μεγαλύτερος όγκος).

ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ

Τρίπολη (από Ναύπλιο)

Χαλκιδική (από Θεσσαλονίκη)

Ηγουμενίτσα (από Γιάννενα)

Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Ορεστιάδα (από Κομοτηνή)

ΚΟΣΤΟΣ

Στο Διασωματειακό όπου αποφασίστηκε η έκδοση του φύλλου, συμφωνήθηκε ότι το σύνολο του κόστους θα αναλάβουν τα Σωματεία. Αναλυτικά το κόστος είναι:

Τυπογραφείο   7.000 ευρώ (2.000 τα εργατικά και 5.000 το χαρτί – η οφειλή εκκρεμεί)

Διακίνηση      2.184,35 ευρώ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΚΤΕΛ 1.815,35 ευρώ + φορτωτική 369 ευρώ)

ΕΣΟΔΑ

Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου τοποθετήθηκαν 3 κουτιά οικονομικής ενίσχυσης. Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς συνεργεία διανομής συνεχίζουν το έργο τους. Μόλις έχουμε πλήρης εικόνα θα ενημερώσουμε αναλυτικότερα.

-------------------------------------------------------------
20.06.2013

 Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


03.00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Εγγεγραμμένοι: 5.701
Ψήφισαν: 3.322
Έγκυρα: 3.185 ’κυρα: 60 Λευκά: 77
Εκλογικό μέτρο: 289

Έλαβαν:
Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
Ψήφοι: 756 Έδρες: 3

ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ψήφοι: 689 Έδρες: 3
ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Ψήφοι: 561 Έδρες: 2
ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
Ψήφοι:321 Έδρες: 1

V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Ψήφοι: 289 Έδρες: 1

VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ψήφοι: 264 Έδρες: 1

VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»
Ψήφοι: 250 Έδρες: –

VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
Ψήφοι: 30 Έδρες: –

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Ατυχής, προσβλητική και ανόητη
Οχι ότι θα με ακούσει και κανείς, αλλά η υπερπροβολή του θεωρούμενου ως ακαταμάχητου επιχειρήματος του δημοσιογραφικού κλάδου, ότι η ενημέρωση του λαού και η ανεξαρτησία του εργαζόμενου στα ΜΜΕ καταργούνται...
Ατυχής, προσβλητική και ανόητη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
ΔΟΛ: Ένα ΒΗΜΑ πριν από μια ΝΕΑ αυτοδιαχείριση;
Μετά τη σκανδαλώδη απόφαση για τον ΔΟΛ όλα τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες του Τύπου πρέπει να στηρίξουν υλικά, ηθικά, νομικά και πολιτικά τους εργαζόμενους στη προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώσουν...
ΔΟΛ: Ένα ΒΗΜΑ πριν από μια ΝΕΑ αυτοδιαχείριση;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Η «Εφ.Συν»... φταίει για την απεργία στον ΔΟΛ
Είναι αστείο που ο ίδιος ο βετεράνος Γιώργος Παπαχρήστος με 35 χρόνια προϋπηρεσία στη δημοσιογραφία, όπως τόνισε, μπορεί να αντιφάσκει με άνεση σαν να απευθύνεται σε χαζούς, ίσως από την υπερβολική τάση...
Η «Εφ.Συν»... φταίει για την απεργία στον ΔΟΛ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Ο ακατανόητος ανένδοτος αγώνας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ
Χθες ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας που θα προκύψει κατά την ανεπίστρεπτη διαδικασία μετάβασης στο νέο αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σκηνικό -μετά την ολοκλήρωση και των...
Ο ακατανόητος ανένδοτος αγώνας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Εκτεταμένα απεργοσπαστικά «φαινόμενα»
Πολλά παλιά και νέα τζάκια του Τύπου και των ΜΜΕ έσπασαν «χειρουργικά» την 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων, αλλά καθώς φαίνεται δεν μας πολυπροβληματίζει. Και ανεβάζουμε κι άλλο τους αδιάλλακτους τόνους και...
Εκτεταμένα απεργοσπαστικά «φαινόμενα»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Η ερώτηση της κ. Καϊλή και η πρόσληψη της πραγματικότητας
Κατεπείγουσα ερώτηση για το θέμα των διαγραφών σε βάρος δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών του S&D. Το δελτίο Τύπου της ίδιας αναφέρει...
Η ερώτηση της κ. Καϊλή και η πρόσληψη της πραγματικότητας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας