• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.1°C / 25.2°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.9°C / 24.0°C
  2 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 17.0°C / 22.1°C
  1 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 18.1°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.0°C / 19.9°C
  1 BF
  73%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 21.5°C
  2 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  2 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 23.8°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.2°C / 21.9°C
  0 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 18.3°C / 23.4°C
  0 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  80%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  2 BF
  47%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 17.9°C / 20.1°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 16.5°C / 23.3°C
  0 BF
  63%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  3 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.8°C / 25.4°C
  0 BF
  68%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 22.2°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  0 BF
  76%
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

«Θείος Άνεμος»

 • A-
 • A+

«Στις 19 Οκτωβρίου 1944 οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις του αυτοκράτορα Χίρο Χίτο έχοντας φτάσει σε απελπιστική πλέον κατάσταση άνισου αγώνα στον πόλεμο του Ειρηνικού με τις ΗΠΑ, σε συμβούλιο που συγκλήθηκε υπό τον υποναύαρχο Τακιτζίρο Ονίσι, αποφάσισαν μια νέα ναυτική και αεροπορική τακτική η οποία χαρακτηρίστηκε τερατώδης. Επρόκειτο για τη συγκρότηση ειδικών δυνάμεων αυτοκτονίας, δηλαδή μονάδων οι επιθέσεις των οποίων κατέληγαν σε ολοκαύτωμα, πέφτοντας επί των στόχων τους. Έτσι το όνομα “καμικάζε” (ιαπωνική σύνθετη λέξη με δύο ιδεογράμματα, kami: θεός, πνεύμα - kaze: άνεμος, με κυριολεκτική σημασία: Θείος Άνεμος) έλαβαν τόσο οι αποστολές όσο και οι χειριστές-πιλότοι αεροσκαφών, κατευθυνόμενων βομβών, σκαφών κλπ, γράφοντας μια εκπληκτική εποποιία θάρρους, ηρωισμού, υπερηφάνειας, φιλοπατρίας και καθήκοντος προκαλώντας ταυτόχρονα παγκόσμιο δέος αλλά και θαυμασμό» (από τις εγκυκλοπαίδειες).

Την ίδια περίοδο, άλλωστε, και η ναζιστική Γερμανία εκπαίδευε ομάδες ηρώων πιλότων, -Ζέλμπστόπφερ (Selbsstopfer) τις έλεγαν, που είχαν διαταγές να καταστρέψουν τον στόχο τους με τη ρίψη του αεροπλάνου τους πάνω σ' αυτόν.

Ήρωες επίσης -όπως είναι γνωστό- χαρακτηρίζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου οι πιλότοι, οι βομβαρδιστές και τα άλλα σχετικά πρόσωπα της πρώτης γραμμής των μαχών που διακρίθηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, δηλαδή συνέβαλαν στην ισοπέδωση στόχων (και με carpet bombing πόλεων και χωριών με αμάχους) του όποιου εχθρού τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το «χαλιφάτο του ISIS» εξέλιξε αυτήν την παράδοση του ολοκληρωτικού πολέμου. Και προφανώς αξιοποίησε τις παραδόσεις του ευρύτερου «ιδεολογικο-πολιτικού χώρου» του «ριζοσπαστικού ισλαμισμού» και τις αμέτρητες έως τώρα αιματηρές πρακτικές των βομβιστών αυτοκτονίας εναντίον του εκάστοτε εχθρού τους. Οι βομβιστές αυτοκτονίας θεωρούνται ασφαλώς μάρτυρες και ήρωες του κάθε φορά «εθνικοαπελευθερωτικού» αγώνα της οργάνωσης ή του κινήματος που «αναλαμβάνει την ευθύνη» (στην Τουρκία, τη Ρωσία, την Τσετσενία, σ' όλη τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τις Ινδίες, την Ινδονησία, την Αφρική κ.ο.κ).

Το κάθε τρομοκρατικό χτύπημα είναι μέρος του ολοκληρωτικού -αλλά άνισου και ασύμμετρου- πολέμου κατά της Δύσης που διεξάγουν το «Χαλιφάτο» και οι ανάλογες εθνικές ή θρησκευτικές «απελευθερωτικές» ένοπλες οργανώσεις. Είναι πόλεμος λοιπόν οι επιθέσεις στον σωρό στις μητροπόλεις του «σατανικού» δυτικού ιμπεριαλισμού ή των «προδοτικών» μουσουλμανικών καθεστώτων από διάφορους πυρήνες ηρώων αυτοκτονίας (που συγκροτούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά από Παριζιάνους, Βρυξελλιώτες και άλλους Δυτικούς πολίτες κυρίως με καταγωγή από τριτοκοσμικές επί χρόνια φλεγόμενες περιοχές).

Οι δυτικές μητροπόλεις, επομένως, για τους βομβιστές μάρτυρες και την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία τους είναι οι έδρες του χθόνιου αντιπάλου τους, όπου κανείς δεν είναι αθώος και αμέτοχος του αίματος. Και επειδή δεν διαθέτουν αεροπλάνα, στόλους και πυραύλους, για να επιτεθούν οργανωμένα είτε με πιλότους αυτοκτονίας είτε με μαζικούς βομβαρδισμούς εγκαταστάσεων και πόλεων του εχθρού, όπως έπραξαν οι μακαρίτες μάρτυρες καμικάζι ή οι παρασημοφορημένοι Δυτικοί ήρωες βομβαρδιστές λ.χ. του Βιετνάμ, του Ιράκ ή της Συρίας, εκπαιδεύουν τους δικούς τους καμικάζι.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι οι σύμμαχοι που εμπλέκονται στρατιωτικά άμεσα ή έμμεσα μαζί με τη Ρωσία και τα αραβικά φιλοδυτικά καθεστώτα στη μοιρασιά στην Εγγύς Ανατολή και στην ευρύτερη ζώνη που περιλαμβάνει τεράστιο μέρος της Αφρικής, είναι σχεδόν όλο το ΝΑΤΟ και σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. Μπορεί, λοιπόν, εμείς οι Δυτικοί πολίτες να αισθανόμαστε εντελώς αθώοι και απολύτως αμέτοχοι, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά από τα πεδία των μαχών ανατολικά του Αιγαίου και νότια της Μεσογείου, αλλά οι γκρούπες των καμικάζι δεν μας εμπιστεύονται. Γι' αυτούς είμαστε -ασφαλώς άδικα για μας- πάντοτε στόχοι του πολέμου τους, όσο τα δυτικά στρατεύματα, οι τοπικοί άρχοντες και τα άπειρα δυτικά όπλα και πυρομαχικά θα καθορίζουν τη μοίρα των... ιερών εδαφών τους και θα εξοντώνουν τα ομόδοξα και ομοεθνή αδέλφια τους.

Η ασφάλεια και η ευημερία όλων (και) των δυτικών πόλεων, έτσι κι αλλιώς, συναρτάται από την ειρήνη παντού, χωρίς καμιά ανάγκη από  ήρωες, πολεμικά παράσημα ή καμικάζι και μάρτυρες. Εκτός αν μετά τους αγκαθωτούς φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ορισμένοι πολύ σκληροί Ευρωπαίοι αναζητήσουν την... λύση χωρίς δημοκρατία, ειρήνη και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες με δικαιώματα και ελευθερίες, υιοθετώντας τα ευρωπαϊκά θεοκρατικά χαλιφάτα με  τους νέους  Φίρερ, για βρουν έτσι την ησυχία και την τάξη του νεκροταφείου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Ο Τραμπ ευλογεί τα βασανιστήρια
Ο Τραμπ, επειδή είναι πολύ νταής και μάλλον και σαδιστής, δήλωσε ότι θα πολεμήσει πολύ σκληρά τη διεθνή τρομοκρατία. Είπε, ότι είναι πεπεισμένος ότι τα βασανιστήρια λειτουργούν και δεν θα διστάσει να...
Ο Τραμπ ευλογεί τα βασανιστήρια
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Απόψεις ή εγκλήματα;
Εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, πολλοί δημοκράτες υποστηρίζουν και επιμένουν ότι ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, όσο ακραία και να είναι, αρκεί να μην συνοδεύεται η όποια πίστη ή...
Απόψεις ή εγκλήματα;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Μα υπάρχει ήδη σε νόμο το «επενδυτικό σχέδιο» Μάρδα;
Πολύ ωραία. Ούτε εμένα μου φάνηκε... επιτυχημένη η (όποια και όπως ειπώθηκε) συσχέτιση φιλοξενίας των προσφύγων πολέμου με τις επενδύσεις, του Δημήτρη Μάρδα. Πάμε όμως και λίγο στην ουσία. Ξέρετε ότι υπάρχει...
Μα υπάρχει ήδη σε νόμο το «επενδυτικό σχέδιο» Μάρδα;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Σε ποια πλευρά γεννήθηκες;
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η προσφυγοπούλα της φωτογραφίας δεν αναρωτήθηκε τώρα για πρώτη φορά αν γεννήθηκε ή όχι στην καλή πλευρά του πλανήτη. Εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, δηλαδή περίπου στη μισή της...
Σε ποια πλευρά γεννήθηκες;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι
Ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φιλόξενων ευρωπαϊκών πόλεων θα μπορούσε να ενσωματώσει εύκολα, γρήγορα και χωρίς κοινωνικούς κραδασμούς τους πρόσφυγες πολέμου (μην το ξεχνάμε ποτέ, αυτό) βάσει των ουσιαστικών όρων...
Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Η χώρα που αγαπώ
Να περιγράψω λιγάκι την Ελλάδα της αλληλεγγύης και του χαμόγελου, αντί να σας σερβίρω και εγώ, όπως σας έχουν μάθει τα μεγάλα κανάλια, δήθεν πολιτική αμεροληψία ή ακόμα χειρότερα τη συνήθη ιδεολογική...
Η χώρα που αγαπώ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας