• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.2°C / 23.3°C
  2 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 13.1°C / 17.4°C
  3 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 23.3°C
  4 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 18.1°C
  2 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 12.9°C / 15.2°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.1°C / 16.2°C
  1 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 12.2°C
  4 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.3°C / 22.9°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 27.1°C
  3 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 18.9°C / 20.9°C
  1 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 23.5°C
  1 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  4 BF
  84%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.5°C / 17.9°C
  5 BF
  52%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 17.5°C / 20.6°C
  1 BF
  89%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.8°C / 25.4°C
  3 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.4°C / 23.1°C
  2 BF
  64%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 16.5°C
  0 BF
  92%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 17.5°C
  1 BF
  55%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  64%

Οι βουλευτές κάλυψαν τον τηλεπωλητή συνάδελφό τους και δεν ήραν την ασυλία του

EUROKINISSI

Ο τηλεπλασιέ Αδωνις

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τρίτη η Βουλή κλήθηκε ακόμα μια φορά να ψηφίσει υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του Άδωνιδος Γεωργιάδη για την εκδίκαση μιας μήνυσης η οποία κατατέθηκε από έναν πολίτη στον εισαγγελέα στις 24 Ιουλίου 2014. Η μήνυση αναφερόταν σε αδήλωτα (αφορολόγητα) εισοδήματα του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας από τις πολύωρες καθημερινές τηλεπωλήσεις που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια, μέσω αρκετών τηλεοπτικών σταθμών όλης της χώρας.

Οι βουλευτές τελικά κάλυψαν τον τηλεπωλητή συνάδελφό τους και δεν ήραν την ασυλία του, ωστόσο εκ των πραγμάτων ήρθε στην επιφάνεια ένα θέμα τηλεοπτικής, πολιτικής και φορολογικής ηθικής, που δυστυχώς δεν έχει απασχολήσει σχεδόν κανένα υπεύθυνο στη «χώρα του ό,τι να 'ναι». Διότι ο καθένας μας έχει δει σε κάποιο περιφερειακό κανάλι (αλλά και στο εθνικής εμβέλειας "Ε") κάποια στιγμή του 24ώρου εδώ και πολύ καιρό, τον Αδωνι -όπως επίσης και τους Κωνστ. Πλεύρη, Κυρ. Βελόπουλο, Δημοσθ. Λιακόπουλο κ.ά- να πουλάνε τα αμφιλεγόμενα ιστορικού και «εθνικού» περιεχομένου βιβλία ή DVD, CD κ.λπ, αγορεύοντας ασύστολα και προκλητικά υπέρ συγκεκριμένων ...πολιτικών ιδεών. 

Στο παρελθόν όταν το ΕΣΡ προσπαθούσε να λειτουργήσει είχε επιβάλλει ορισμένες ποινές σε τέτοιου είδους κανάλια τηλεπωλήσεων βασιζόμενο στη νομοθεσία σχετικά με την «υπέρβαση του νόμιμου χρόνου μετάδοσης τηλεπωλήσεων και διαφημιστικών μηνυμάτων» (άρθρα 7 παρ. 1 και 5 παρ. 3 Π.Δ. 100/2000) σε συνδυασμό με την «έλλειψη προγραμματικής πληρότητας» (άρθρο 2 παρ. 6 εδ. δ΄ ν. 2328/1995) των παρεκτραπέντων δήθεν ενημερωτικών και εκπολιτιστικών καναλιών.

Με λίγα λόγια, παρότι από το 1995 υπογράφηκε (και έκτοτε ανανεώνεται διαρκώς), μια καταγέλαστη εγκύκλιος των συναρμοδίων υπουργείων (Τύπου, Οικονομικών και Εμπορίου) που αυθαιρέτως δεν εντάσσει τις τηλεπωλήσεις στην κατηγορία των διαφημίσεων, πάλι προκύπτει θέμα υπέρβασης του συνολικού επιτρεπόμενου χρόνου μετάδοσης διαφημίσεων και τηλεπωλήσεων.

Αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στο πολιτικό σκάνδαλο να βλέπουμε άπειρες ώρες τηλεπωλήσεων του Άδωνι και του κάθε άλλου ομοϊδεάτη του τηλε-ευαγγελιστή ο οποίος στην ουσία έβγαζε και συνεχίζει να βγάζει ακροδεξιούς λόγους (με το αζημίωτο) κατά παράβαση κάθε έννοιας «ποιότητας προγράμματος», αναλογικότητας και ισοτιμίας των πολιτικών διαφημίσεων ιδίως στις προεκλογικές περιόδους. 

Δεν μπορώ προφανώς να σας πω με βεβαιότητα, ότι φοροδιαφεύγουν όλες οι εταιρείες (σαν αυτές του Αδωνιδος, λ.χ.) που αγοράζουν με κάποια εμπορικά συμφωνητικά και σε άγνωστες τιμές χρόνο τηλεπωλήσεων στα συγκεκριμένα κανάλια, ή ότι και τα ίδια αυτά κανάλια -με τις ...αιωνίως προσωρινές άδειες- δεν πληρώνουν, με το ένα ή το άλλο νομιμοφανές τέχνασμα, τους αναλογούντες φόρους και την ασφαλιστική εισφορά του λεγόμενου Αγγελιοσήμου.

Είναι ωστόσο, ευκαιρία η νέα κυβέρνηση και το (νέο) ΕΣΡ, με νόμιμη σύνθεση επιτέλους, να καθαρίσουν το τοπίο των μεγάλων αλλά και των λεγόμενων μικρών καναλιών τα οποία εμπορεύονται σχεδόν αποκλειστικά ακροδεξιούς τηλεπλασιέδες, ψευτοτηλεπαιχνίδια, τηλεπωλήσεις, ροζ τηλέφωνα, κ.ο.κ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Και στο βάθος ρατσισμός
Εθνικόφρονες, φραγκοφονιάδες, τηλεπερσόνες, αρχαιόπληκτοι και κρυπτορατσιστές αγωνίζονται να μην αποκτήσουν ούτε και τώρα την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που μεγαλώνουν και...
Και στο βάθος ρατσισμός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Σταχυολογώντας... 14.02.17
Η «Ναυτεμπορική» φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα Grivalia (Fairfax) Γιώργου Χρυσικού, ο οποίος συνδέει κι αυτός, όπως και οι θεσμοί, την ανάπτυξη του κλάδου...
Σταχυολογώντας... 14.02.17
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Η Αριστερά είναι συνεπής στα οικονομικά της
Οι επί των οικονομικών εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, Μίμης Δαρειώτης και Νίκος Σοφιανός, κατέθεσαν χθες ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση από το τραπεζικό σύστημα των κομμάτων και ΜΜΕ.
Η Αριστερά είναι συνεπής στα οικονομικά της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Νέο ΕΣΡ, ήττα της διαπλοκής
Τελικά βρέθηκε λύση στη Βουλή την τελευταία στιγμή, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, και ευτυχώς πριν διασυρθεί ανεπανόρθωτα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι ηγεσίες των «παντοδύναμων», έως προχθές, μεγάλων...
Νέο ΕΣΡ, ήττα της διαπλοκής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Παίζουν ακόμα τις καθυστερήσεις για το ΕΣΡ
Μετά την ουσιαστική απόρριψη του Βύρωνα Πολύδωρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Νίκος Βούτσης κατέθεσε νέα πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη. Αλλά η Ν.Δ. δεν συμφώνησε, και δεν θα συμφωνήσει...
Παίζουν ακόμα τις καθυστερήσεις για το ΕΣΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τα σπάει
Ίσως η μεγαλειωδέστερη δήλωση της δεξιάς αντιπολίτευσης απ' όσες έχουν ακουστεί έως τώρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ. Τι επινόησε να πει ο πρώην υπουργός,...
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τα σπάει

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας