Με ένα άρθρο του στο aixmi.gr ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος υπερασπίζεται το Μεγάλο Κανάλι.
«Περίσσεψαν κανιβαλισμός και κωλοπαιδαρία στο θέμα του Mega» γράφει αναφερόμενος στα social media.
Σε ένα έχει δίκιο, στο εξής: «Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί επιχειρούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες και τους δυο τρεις προβεβλημένους δημοσιογράφους». Όντως. Λάθος.
Οι 520 εργαζόμενοι του σταθμού είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τους Πρετεντέρηδες, την Τρέμη, τον Ψυχάρη.
Αλλά και, γιατί όχι, είναι διαφορετικοί και από τον ίδιο τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο.
Τον θυμόμαστε τότε ως διευθυντή ειδήσεων του σταθμού να βγάζει ποιητική συλλογή και να τρέχει στην παρουσίασή της (στο Μουσείο της Ακρόπολης!) όλη η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.
Τέλος πάντων, αλλού είναι το θέμα. Ο κ.Παναγιωτόπουλος προσπαθεί να μας πείσει για το πόσο αντικειμενική και σωστή πληροφόρηση είχε το Mega. Μας δουλεύει προφανώς.
Γράφει: «Το "επιχείρημα" πως εργάζονταν στο "μιντιακό σύμβολο" της διαπλοκής είναι ακαταμάχητο! Στο κανάλι που δήθεν προσπαθούσε να πείσει ότι τα μνημόνια είναι καλά, που δήθεν τρομοκρατούσε τον κόσμο ότι αν ψηφίσει αντιμνημονιακά θα κλείσουν οι τράπεζες και θα κινδυνεύσει η χώρα με εκδίωξη από το ευρώ. Που δήθεν μετέδιδε διαστρεβλωμένες τις ειδήσεις για να συντηρείται στην εξουσία το παλιό πολιτικό σύστημα και να αναπαράγουν την εξουσία τους οι εκδότες του σταθμού».
Μας δουλεύει φυσικά.
Δεν ήταν το Mega το κανάλι που προσπαθούσε να πείσει ότι τα μνημόνια είναι καλά;
Δεν ήταν το Mega το κανάλι που τρομοκρατούσε τον κόσμο ότι αν ψηφίσει αντιμνημονιακά θα κλείσουν οι τράπεζες;
Δεν ήταν το Mega το κανάλι που έλεγε πως θα κινδυνεύσει η χώρα με εκδίωξη από το ευρώ;
Δεν ήταν το Mega το κανάλι που μετέδιδε διαστρεβλωμένες ειδήσεις;
Και κάτι τελευταίο: Δεν ήταν το Mega το κανάλι που απέκρυπτε ειδήσεις κ. Παναγιωτόπουλε; Για ρωτήστε τον Γιάννη Πρετεντέρη και τη Μαρία Σπυράκη, διότι άλλα έχουν αποκαλύψει και σας διαψεύδουν.
Εδώ η κ. Σπυράκη μας είπε πως έπαιρνε ειδήσεις στο... μαξιλάρι της!
«Αν δεν του άρεσε η ενημέρωση που προσέφερε το Mega ας άλλαζε συχνότητα. Ποιος θα τον εμπόδιζε;» σημειώνει στην κατακλείδα του άρθρου του ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Εντάξει, θεωρεί και αφελείς τους αναγνώστες του aixmi.gr. Δικαίωμά του.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας